• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

JARA ZOB sjetva-žetva 2007.-2008.-2009.-2010.-2011.

• Temu pokrenuo krx pozega
  • Datum prvog posta
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
Re: žetva zobi

par slika od jucerasnje zetve i dizanja na tavan..

dsc00015800x600.jpg

dsc00019800x600.jpg

dsc00020800x600.jpg

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334
ZOB sjetva-žetva 2011.

Sutra imam u planu zasijati 14ha zobi,a do sada je nisam sijao pa me zanima kojom gnojidbom da idem i da li je za ovu sjetvu možda ipak malo prerano?

toma84

Aktivni član
Tu od
10 Velj 2008
Poruka
2,007
Ako možeš na brazdu sij, samo nebi smjela bit u vodi kad klije pošto su rekli neke oborine... Sad za prihranu ne znam, to ne radim ja :)

markach

Iskusan lik
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,895
nemoj žuriti .....ajd posij samo 7ha a ostalo u 3mj.
možda važno : ne pretjeruj s dušikom
skromna kultura kaj se tiče gnojidbe
ja sam je s folifertilom i bila je OK nije polegla a usput sam riješio lemu

koju sortu/e siješ i po kojoj cijeni je zob u trgovini??

vimi

Aktivni član
Tu od
9 Stu 2008
Poruka
532
dali sad sijete običnu zob ili ima neko sjeme jare
i ja sutra sijem zob nekih 1 hektar zobi i posijat ću 1 hektar ječma
zanima me koja je cjena zobi kod vas, ja sam večeras kupovao i 2,60 je 1 kg merkatilne

S

seljaček

Guest
Sutra imam u planu zasijati 14ha zobi,a do sada je nisam sijao pa me zanima kojom gnojidbom da idem i da li je za ovu sjetvu možda ipak malo prerano?

stara poslovica kaže:" zob siješ u blato a žanješ zlato" nikad bolju zob nisam imo dok nisam jedne godine posijo 10.2 bila je fantastična . Što se tiće gnojidbe 200 kg/ha 15-15-15 startno i max 175 kg/ha kana u prihrani i to pred klasanje obavezno zaštita od leme korovi joj nisu problem jer je uglavnom bujna i dobro brzo zatvara sklop .Ako se bog smiluje možeš očekivati prinos do 3,5 t/ha.Utrošak sjemena oko 160-180 kg/ha

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
josipe, sta ces s toliko zobi? imas kupca?
kod mene su se jucer i danas uzvozali sa traktorima, krenuli sijat. 15dnevna prognoza kaze kisu, snijeg, zahladnjenje..
mi cemo jos pricekat dok ovo prodje. a uostalom, nemamo ni traktor :rolleyess:

sad sam gledao lanjsku temu o zobi. lani smo ju sijali krajem 3. mjeseca tako da mislim da nema zurbe..

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334
josipe, sta ces s toliko zobi? imas kupca?
kod mene su se jucer i danas uzvozali sa traktorima, krenuli sijat. 15dnevna prognoza kaze kisu, snijeg, zahladnjenje..
mi cemo jos pricekat dok ovo prodje. a uostalom, nemamo ni traktor :rolleyess:

sad sam gledao lanjsku temu o zobi. lani smo ju sijali krajem 3. mjeseca tako da mislim da nema zurbe..

Zob sijem jer će agronom odkupiti svako zrno koje proizvedem,a ulaganja su dosta mala.pitao sam više ljudi kada sijati zob i dobio sam različite odgovore jer agronomi tvrda da je najbolje da je sada zasijemo,a ljudi koji siju zob vele da od toga najvjerovatnije neće biti ništa jer će zob propasti od zime.sutra sam odlučio zasijati tu zob i to ću i odraditi pa makar je još jedanput presijao u 3.mj.

Steff

Aktivni član
Tu od
23 Pro 2010
Poruka
487
Zob sijem jer će agronom odkupiti svako zrno koje proizvedem,a ulaganja su dosta mala.pitao sam više ljudi kada sijati zob i dobio sam različite odgovore jer agronomi tvrda da je najbolje da je sada zasijemo,a ljudi koji siju zob vele da od toga najvjerovatnije neće biti ništa jer će zob propasti od zime.sutra sam odlučio zasijati tu zob i to ću i odraditi pa makar je još jedanput presijao u 3.mj.

Mi smo danas posijali 2 hektara i sutra sijemo još 1 hektar...tak da ja mislim da nije pre rano...

vimi

Aktivni član
Tu od
9 Stu 2008
Poruka
532
ja danas posijao 0,25 ha, u podjeljak ću još 1 ha i danas posijao 1 ha jarog ječma

H

Hurlimann86

Guest
Kod nas još ništa evo sad se sve zabjelilo vani, možda krajem ovog mjeseca bude šta.

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334
ja sam svojih 14ha zobi posijao pa sada mogu moliti boga da dobro urodi i da cijena bude solidna.

drmr

Član
Tu od
28 Ruj 2009
Poruka
688
Kod mene u trgovini zob za sjetvu 3,20kn/kg.
1 ral cemo zasijat ,jer ionako na toj zemlji nikad nista ne rodi jer svinje sve pojedu sto god posijali. Mozda se ove godine na zob smiluju.
Sijat cemo sljedeeci tjedan i odmah sa 15-com pognojit pa kako joj Bog da.

drmr

Član
Tu od
28 Ruj 2009
Poruka
688
ako ti svinje ne pojedu zob uči češ u enciklopediju

Ma mozes se ti sprdat,ali od 20 hektara na tom podrucju mozda se zasije sveukupno oko 3 hektara,a od toga pola divlje svinje uniste ili imaju za mezu :lol:

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334
zanima me koja cijena bi bila u žetvi,da li se to spominje u ugovoru.

cijena se naravno ne spominje i biti će tržišna,a po njihovim prognozama cijena bi trebala biti malo niža od cijene pšenica za koju se već sada najavljuje da će biti odlično plaćena.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh