gledam ove rasprave i tak se slatko smijem
da slažem se s činjenicom da jd troši al u usporedbi ne napravi više posla nemoguče.
ovak da na početku naglasim imao sam jd 3650 e zvjerka od traktora naprijed uteziu kompresor i dosta opreme još. al kad sam ga ja ukapčio pod moj plug gassnera 3x16 na točio mu pun tank i krenuo na njivu. orao sam 6 sati bez prestanka na dubini od 25 cm konstantno i nemam riječi ide johny ko po loju al kad pogledam na auspuh konstantno dimi pa reko to je normalno al ja njega ne šparam niti malo s onom brzinom s kojom mu je vuč dost lagano. i dobro mehanički hidraulik ne tolko precizan al zaglibi ide ore al na mjestima proklizava al ne staje ide. dođem ja s oranja doma otkapčim ja njega od pluga prikapčim 250 rotodrljače i iči ču rotirat. dođem na njivu prođem okolo njive i uz jarke i traktor drljače niti ne osjeti i samo najedamput počne trokirat i stane. i neče upalit i ja pogledam kazaljku od rezervoara a ona lijepo odmara na crvenom :lol: . a u planu je bila prodaja mf-a mojeg 3080. i ja zovem doma doveze stari naftu natankamo odzračimo več po mraku i odem ja doma ugasim otkapčim sparkiram i drugi dan kapčim mf-a i odem na polje i radim s njim. kad sam napravio posao dođem doma lijepo operem jd i sparkiram pokraj ceste s tablom u njemu prodajem par dana kasnije ode jd za slavoniju za 14000e i ja ma nema greške odličan traktor sve super i utopio ja njega čovjeku. čovjek dolazi u jesen prezadovoljan traktorom samo mi veli jednu veliku manu ima ne stigne ga natočiti.
i sad ja lijepo privezem svog mf-a natankam punog 110 litara kapčim plug u jesen i udri u oranje iste površine kao i s jd po mokrijem terenu stavim na plivajuči sistem pluga derem 25 cm za isto vrijeme izorem dođem doma kapčim drljače drugi dan 250 odem rotirat sve izrotiram jednakom brzinom kao i s jd niti sporije niti bržije i ide sve ko po podmazano
s tim da je na satu napominjem na SATU mf imao oko 7500rh a jd oko5000 i jd 3 puta bolje očuvanjiji traktor jd od mf al zato sam ja još drugi dan imao malo manje od pola rezervoara nafte za još čuda napravit s mf-om a s jd sam uspio oranje izdržat i obilježit njivu rotiranjem.
e pa sad vi usporedite ponosnog jd i ostale traktore u ovom slučaju MF-a. s tim da je mf ostao udobniji i opremom ne na žgance kao kod jd nego lijepo sjedeš namjestiš i dereš nije bilo ručica naprijed nazad stalno od hidraulika. i da jd jači još 10 ks od mf-a. to nije bilo mišljenje več istustvo s tim da je mf teže orao i maje potrošio od jd koji je istom brzinom orao i više potrošio. ja ne grbim jd al u moj dvorište više nikad jd al u usporedbi s tim hvala lijepa al jd nije kaj bi trebao bit samo dika i ponos tog imena i djelovi i ostale črčkarije koje koštaju po đepu jako puno naspram ostalih