• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

JD 6030

• Temu pokrenuo Željko
  • Datum prvog posta
J

John Deere 3650

Guest
marko93 kaže:
Jednom JD-u 6930 200 litara je dosta samo do podneva u oranju,sad zamisli da oreš cijeli dan treba ti je 400 litara kaj nije mala stvar...
malo si pretjero... :shock:

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
John Deere 3650 kaže:
marko93 kaže:
Jednom JD-u 6930 200 litara je dosta samo do podneva u oranju,sad zamisli da oreš cijeli dan treba ti je 400 litara kaj nije mala stvar...
malo si pretjero... :shock:
Nisam...Reci ti drugačije ako mislis :mrgreen:

J

John Deere 3650

Guest
toliko sigurno nije...istina jest da troše više od većine traktora, ali naprave posla(napravi i SDF)..ti si napisao da JD 6930 troši 200 lit, a ja te pitam koliki on plug vuče(155ks)? dalje, napisao si da je dodatna oprema "kić" na traktoru, a ja te pitam za čega onda postoji dodatna oprema? Ona nema nikakvu svrhu na traktoru? Ako staviš npr. prednji hidraulik ne znači da si ti uzeo samo da bi držo utege na njemu.. i da završim SDF može stati kraj JD-a, ali ne može stajat.. :mrgreen:

toma84

Aktivni član
Tu od
10 Velj 2008
Poruka
2,007
Svaki traktor može stajat jedan drugom uz rame samo ovisi o vlasniku, koliko se drži do stroja. JD je jako dobar ali i ostali ne zaostaju za njim daleko ( mislim na zapadne traktore )

TX75

Dobro znana faca
Tu od
5 Srp 2007
Poruka
1,272
dobro Marko napisao si da potroši 200l do podne, ok izjava,
a sada te ja pitam, šta je on napravio do podne, kakvo je napravio, koliko, te kako se čovjek osječao nakon toga rada?
te opet pitam tj. molio bih za informaciju koliko je potrošio traktor iz SDF grupacije od isto ks, za isto obavljen posao u kojem vremenu ? ako možeš mi možeš reći sve te informacije, onda se može uspoređivati potrošnja goriva,

svi znamo da nam u sezoni svaka minuta dobro dođe, tako đabe mi traktora koji će potrošit 20l manje, a raditi isti posao jedan dan dulje ( karikiram :blackeye )

te zašto nitko ne komentira cijenu same-a iron130; max132hp, 6.0l 6cil- koja se kreće od 52-63€ bez pdv-a,
a JD je navodno preskup (?!), pitam se onda šta je onda same ako je JD pre skup? ;)

što se tiče dodatne opreme, slažem se sa JD3650, većina te dodatne opreme služi kako bi pomogla rukovodiocu da obavi nekakav posao lakše brže kvalitetnije, te ujedno da se osjeća sigurnije u stroju sa kojim obavlja posao ( primjera samo, je li netko zagledao kakve se sve poteznice isporučuju na traktore od 100+ ks?, sramota i kao takva prolazi na našem tržištu, nažalost :roll: )

U

ursus4514

Guest
To i ja mislim kada sam se vozio u JD 6620 ma milina a vozio sam se u 155ks ali 6920 isto strojka kada sjedite unutra sve je nadohvat ruke mjenjac je gore a u SDF kao i kod mog tetka u Zetoru dolje ima udobnu kabinu ono pomocno sjedalo je pravo cijena je visoka ali znas sta VOZIS i znas da ces, vozit 10,000 sati bez veceg kvara ee to je JOHN DEERE...... :lol: :lol: :lol: ;) ;) ;) :!: :!:

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
John Deere 3650 kaže:
toliko sigurno nije...istina jest da troše više od većine traktora, ali naprave posla(napravi i SDF)..ti si napisao da JD 6930 troši 200 lit, a ja te pitam koliki on plug vuče(155ks)? dalje, napisao si da je dodatna oprema "kić" na traktoru, a ja te pitam za čega onda postoji dodatna oprema? Ona nema nikakvu svrhu na traktoru? Ako staviš npr. prednji hidraulik ne znači da si ti uzeo samo da bi držo utege na njemu.. i da završim SDF može stati kraj JD-a, ali ne može stajat.. :mrgreen:
Vuče plug 4×16 koji je prije vukao Same 170ks,koji je 15ks jači i sa 200 litara može više izorat :!:
Dodatna oprema kao takva je samo na traktoru da olakša rad,i da nekoji ljudi vele ja imam ehr,ja imam ovo imam ono..A napravi isti posao kao i onaj koji nema to..JD kao traktor nije loš i nikad nisam ni rekao da je loš..Ali kao traktor če se jako teško nač u mome dvorištu ;)

vedrankc

Aktivni član
Tu od
10 Kol 2007
Poruka
1,193
Agrotron 165 cijeli dan, oko 12 sati rada u oranju, potroši 200 l. Ovo što pričate za JD je ipak malo napuhano, nemože baš toliko potrošiti.

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257
Dečki, malo ste zbrijali, potrošnja na sat je relativan podatak...

Potrošnja po učinku je puno iskrenija, jd će popit na sat možda više od ostalih, ali će i više posla napravit za sat vremena.. A vrijeme je novac...

JD je jednostavno prejeben radnik...

A i da troši više, nema problema jer to sve vrati, nema šarafanja kao na većini traktora (dakle kroz rezervne dijelove, najmanje mrtvog vremena (vrijeme u garaži kad je rastavit))...

I sveukupno gledano, ispada da brže obavi posao za istu cijenu...

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Još jedan ponosni vlasnik nam kaže kakv je JD :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

toma84

Aktivni član
Tu od
10 Velj 2008
Poruka
2,007
Već sam rekao, kakav gazda takav traktor. Ima primjera di se i po JD i po drugim ima šaraufat što vlasnikovom krivicom što tvornička greška... Za mene su to preje... traktori ali ni drugi nisu ništa lošiji. korporacije se udružuju i sve to ide na isto. Niti jeda novi ne može više napravit RS koliko su stari mogli, lošija je i kvaliteta...

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257
marko93 kaže:
Još jedan ponosni vlasnik nam kaže kakv je JD :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kao i ti :lol: :lol:

Ako ništa bar imam nešto iskustva s njima, doduše ne puno kao neki tu ali dovoljno za raspravu...

NHF vidim imaš iskustva, ali nemoj biti zagrižen fan onoga što voziš. Dapače strojevi su ti odlični..

@toma: potpis

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Pa imam i ja iskustva a zato i malo bolje znam za 6930..
Svatko mora svoje da fali pa makar nije dobro ;)

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293
gledam ove rasprave i tak se slatko smijem :D
da slažem se s činjenicom da jd troši al u usporedbi ne napravi više posla nemoguče.
ovak da na početku naglasim imao sam jd 3650 e zvjerka od traktora naprijed uteziu kompresor i dosta opreme još. al kad sam ga ja ukapčio pod moj plug gassnera 3x16 na točio mu pun tank i krenuo na njivu. orao sam 6 sati bez prestanka na dubini od 25 cm konstantno i nemam riječi ide johny ko po loju al kad pogledam na auspuh konstantno dimi pa reko to je normalno al ja njega ne šparam niti malo s onom brzinom s kojom mu je vuč dost lagano. i dobro mehanički hidraulik ne tolko precizan al zaglibi ide ore al na mjestima proklizava al ne staje ide. dođem ja s oranja doma otkapčim ja njega od pluga prikapčim 250 rotodrljače i iči ču rotirat. dođem na njivu prođem okolo njive i uz jarke i traktor drljače niti ne osjeti i samo najedamput počne trokirat i stane. i neče upalit i ja pogledam kazaljku od rezervoara a ona lijepo odmara na crvenom :lol: . a u planu je bila prodaja mf-a mojeg 3080. i ja zovem doma doveze stari naftu natankamo odzračimo več po mraku i odem ja doma ugasim otkapčim sparkiram i drugi dan kapčim mf-a i odem na polje i radim s njim. kad sam napravio posao dođem doma lijepo operem jd i sparkiram pokraj ceste s tablom u njemu prodajem par dana kasnije ode jd za slavoniju za 14000e i ja ma nema greške odličan traktor sve super i utopio ja njega čovjeku. čovjek dolazi u jesen prezadovoljan traktorom samo mi veli jednu veliku manu ima ne stigne ga natočiti.
i sad ja lijepo privezem svog mf-a natankam punog 110 litara kapčim plug u jesen i udri u oranje iste površine kao i s jd po mokrijem terenu stavim na plivajuči sistem pluga derem 25 cm za isto vrijeme izorem dođem doma kapčim drljače drugi dan 250 odem rotirat sve izrotiram jednakom brzinom kao i s jd niti sporije niti bržije i ide sve ko po podmazano
s tim da je na satu napominjem na SATU mf imao oko 7500rh a jd oko5000 i jd 3 puta bolje očuvanjiji traktor jd od mf al zato sam ja još drugi dan imao malo manje od pola rezervoara nafte za još čuda napravit s mf-om a s jd sam uspio oranje izdržat i obilježit njivu rotiranjem.
e pa sad vi usporedite ponosnog jd i ostale traktore u ovom slučaju MF-a. s tim da je mf ostao udobniji i opremom ne na žgance kao kod jd nego lijepo sjedeš namjestiš i dereš nije bilo ručica naprijed nazad stalno od hidraulika. i da jd jači još 10 ks od mf-a. to nije bilo mišljenje več istustvo s tim da je mf teže orao i maje potrošio od jd koji je istom brzinom orao i više potrošio. ja ne grbim jd al u moj dvorište više nikad jd al u usporedbi s tim hvala lijepa al jd nije kaj bi trebao bit samo dika i ponos tog imena i djelovi i ostale črčkarije koje koštaju po đepu jako puno naspram ostalih

Å

Željko

Guest
Ma recite Vi kaj želite o JD-u ja imam dva i ako ću opet kupovati traktor onda će to sigurno biti JD!

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Željko kaže:
Ma recite Vi kaj želite o JD-u ja imam dva i ako ću opet kupovati traktor onda će to sigurno biti JD!
Sretno ti bilo,i niko nema nikaj protiv toga,ali svako ima svoje mišljenje o taktoru...

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,387
kikic MF kaže:
gledam ove rasprave i tak se slatko smijem :D
da slažem se s činjenicom da jd troši al u usporedbi ne napravi više posla nemoguče.
ovak da na početku naglasim imao sam jd 3650 e zvjerka od traktora naprijed uteziu kompresor i dosta opreme još. al kad sam ga ja ukapčio pod moj plug gassnera 3x16 na točio mu pun tank i krenuo na njivu. orao sam 6 sati bez prestanka na dubini od 25 cm konstantno i nemam riječi ide johny ko po loju al kad pogledam na auspuh konstantno dimi pa reko to je normalno al ja njega ne šparam niti malo s onom brzinom s kojom mu je vuč dost lagano. i dobro mehanički hidraulik ne tolko precizan al zaglibi ide ore al na mjestima proklizava al ne staje ide. dođem ja s oranja doma otkapčim ja njega od pluga prikapčim 250 rotodrljače i iči ču rotirat. dođem na njivu prođem okolo njive i uz jarke i traktor drljače niti ne osjeti i samo najedamput počne trokirat i stane. i neče upalit i ja pogledam kazaljku od rezervoara a ona lijepo odmara na crvenom :lol: . a u planu je bila prodaja mf-a mojeg 3080. i ja zovem doma doveze stari naftu natankamo odzračimo več po mraku i odem ja doma ugasim otkapčim sparkiram i drugi dan kapčim mf-a i odem na polje i radim s njim. kad sam napravio posao dođem doma lijepo operem jd i sparkiram pokraj ceste s tablom u njemu prodajem par dana kasnije ode jd za slavoniju za 14000e i ja ma nema greške odličan traktor sve super i utopio ja njega čovjeku. čovjek dolazi u jesen prezadovoljan traktorom samo mi veli jednu veliku manu ima ne stigne ga natočiti.
i sad ja lijepo privezem svog mf-a natankam punog 110 litara kapčim plug u jesen i udri u oranje iste površine kao i s jd po mokrijem terenu stavim na plivajuči sistem pluga derem 25 cm za isto vrijeme izorem dođem doma kapčim drljače drugi dan 250 odem rotirat sve izrotiram jednakom brzinom kao i s jd niti sporije niti bržije i ide sve ko po podmazano
s tim da je na satu napominjem na SATU mf imao oko 7500rh a jd oko5000 i jd 3 puta bolje očuvanjiji traktor jd od mf al zato sam ja još drugi dan imao malo manje od pola rezervoara nafte za još čuda napravit s mf-om a s jd sam uspio oranje izdržat i obilježit njivu rotiranjem.
e pa sad vi usporedite ponosnog jd i ostale traktore u ovom slučaju MF-a. s tim da je mf ostao udobniji i opremom ne na žgance kao kod jd nego lijepo sjedeš namjestiš i dereš nije bilo ručica naprijed nazad stalno od hidraulika. i da jd jači još 10 ks od mf-a. to nije bilo mišljenje več istustvo s tim da je mf teže orao i maje potrošio od jd koji je istom brzinom orao i više potrošio. ja ne grbim jd al u moj dvorište više nikad jd al u usporedbi s tim hvala lijepa al jd nije kaj bi trebao bit samo dika i ponos tog imena i djelovi i ostale črčkarije koje koštaju po đepu jako puno naspram ostalih
jd ti nije traktor za sirotinju....ako hoces jd onda obavezno benzinsku vuci za sobom :lol: moj tek ima 9.5 radnih sati :D a potrosio je goriva u iznosu 400 kn :?

toma84

Aktivni član
Tu od
10 Velj 2008
Poruka
2,007
Pa kaj ti radiš s njim??? Šminka i to, juriš po selu :roll:

Å

Željko

Guest
marko93 kaže:
Željko kaže:
Sretno ti bilo,i niko nema nikaj protiv toga,ali svako ima svoje mišljenje o taktoru...

Hvala!

Mistick42 kaže:
jd ti nije traktor za sirotinju....ako hoces jd onda obavezno benzinsku vuci za sobom :lol: moj tek ima 9.5 radnih sati :D a potrosio je goriva u iznosu 400 kn :?

Pa to 10.5 l itara na sat!!!!!!!
Za takav traktor to nije ništa!

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,387
Željko kaže:
marko93 kaže:
[quote="Željko":3f1xf6sx]Ma recite Vi kaj želite o JD-u ja imam dva i ako ću opet kupovati traktor onda će to sigurno biti JD!

Hvala!

Mistick42 kaže:

Pa to 10.5 l itara na sat!!!!!!!
Za takav traktor to nije ništa![/quote:3f1xf6sx]
ali ti ako njega mucis u polju normalno da ce on trosit puno

Najnoviji postovi

Na vrh