• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

JEČAM sjetva-žetva 2012.-2024

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,708
Nbavio sam.8 20 30...
1000029873.jpg 1000029874.jpg

Prva godina od kad se ozbiljnije bavim poljoprivredom da sam jecam posijao u nekim optimalnim rokovima 🤣🤣🤣🫣🫣🫣 nikad prije 1.11. nisam stigao...

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,708
Pa ima i nekaj u tome...prvo tanjuranje na oranje 1.brza i pun gas...inace sam si prvo tanjuranje obicno naravnal bubrege a onda tek normalno tanjural...mogel sam komotno sa sjetvospremacem gore samo za zito moram.malo bolje pripremiti...za kuruz dok bum oral zelenu gnojidbu idem sa sjetvospremacom...

Posljednje uređivanje od moderatora:

komer

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,190
Ja posijao ječam danas.
Podrivao sam kukuruz gdje su svinje kombajnirale umjesto kombajna i sve mi se čini da mičem kukuruz sa pojedinih parcela jer nemogu se obraniti od svinja.
Bacio 150kg/ha 0:20:30,prešao sa roto branom,i posijao ječam(prva reprodukcija,kupljen u selu)
Zbog neznanja štelanja posuđene sijačice,posijao 300kg/ha.
Što bude ispalo neznam,valjda gore od jadnog kukuruza nemože biti(iako je kod mene sve moguće).
Slika nemam.

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,708
S obzirom da kasna sjetva dobro da posijao tolko...al.svejedno upitno je kako ce biti..jecam je osjetljiv..

mladenko

Iskusan lik
Tu od
27 Sij 2011
Poruka
1,527
A ne znam kad tu e piše ovo ono za jecam, u doba krize kad nije bilo za naftu a kamoli za sjeme, ja sam ga sijao sa tavana, samo smo imali stajski gnoj i bio je dobar. Plitko oranje, da se ustedi na naftu, 2x brane i udri. Nekad je znao baciti 4 tone ral. A sijao sam ga doslovno napamet. Pitam staru majka, koliko imamo jecma viska, veli 8 vreća, velim daj. Rokenem 8 vreća i bude za puna prikolica, nekad 4, nekad 5 kubika. Za mene dosta. I nekak mi je bilo jecam najlakse uzgojili. I prošle godine sam kasno sijao i falilo mi je sjemenskog. Isto sam posijao ovog kaj imam doma i nisam ništa skuzio razliku. Eh, a ove godine nisam uspio kupiti ni sjemenskog, a nemam ni doma nis pa budem nešto skombinirao u proljeće..

Marko1986

Iskusan lik
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
1,037
Jecam je jako osjetljiv na ph tla. Na kiselom tlu ga ne treba sijati jer nema nista od njega.

Najnoviji postovi

Na vrh