• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

JEČAM sjetva-žetva 2012-2026

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
2,354
Cirka 2500 m2 ili 700 čhv
Bilo 27 bijelih vreča, mislim da je prosjek po vreći oko 46 kg

#Pajdaš

Dobro znana faca
Tu od
7 Sij 2023
Poruka
332
To onaj polegnuti?
samo polegnuti sam posebno vagao, taj polegnuti bez kile gnojiva i bez pesticida 59m/jutro ali to je jedan projekt dugogodišnji sa minimalnom upotrebom pesticida u proljetnim kulturama, dok ozime idu bez pesticida već dosta dugo...
Inače taj projekt, tu kombajn propada poprilično, mekano i mokro, kao i na drugim dijelovima njive tj kulturama a njiva prekoputa gdje je isto ječam sad bio, koja je do 2022 bila u klasičnom načinu, od tada smanjujem upotrebu pesticida i na toj njivi, tu npr suho, skoro pa ne možeš zagrebati prstima po tlu..
Tako da moja teorija se potvrđuje a to je da mikroorganizmi i mikrobiološki aktivno tlo poprilično poboljšavaju čuvanje vlage u tlu, tj smanjuju njezinu evaporaciju iz tla!
2 jutra? 1.15ha?
ak ćemo precizno, ima sve skupa 1,17ha

#Pajdaš

Dobro znana faca
Tu od
7 Sij 2023
Poruka
332
Herbicide u ozimim ne koristim već dosta godina, a u proljetnim uvijek reducirana primjena, ali zadnjih godina i od sljedeće baš baš minimalna primjena, ili čak i izbacivanje i na proljetnim u potpunosti ako se uspije nešto izrealizirati do veljače 2027...

1 doza herbicida, fungicida, insekticida napravi 2-3x i više štete u tlu nego 10g redovne primjene pluga! Pričam iz svoga iskustva a i iskustva drugih kolega!

Najnoviji postovi

Na vrh