• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

jeffy

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
jao,pa ti bunkeri su ko rođeni za nekoga ko se bavi gljivarstvom...

to je ko stvoreno za gljive....a i pristup je dobar
A onaj prvi gore gdje su ravni stropovi...to bi bio dobar disco ili tak nekaj jer je imao i vodu i struju. To je navodno bio zapovjedni bunker cca 300 kvadrata.
Ako netko zna za još kakve bunkere slobodno nek se javi, bratić i ja se spremamo na Petrovu Goru, tamo je bio centar veze

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Evo slika mog malog pluga i način regulacije.
Na ovom vijku sa ključem regulira se pomak od vertikale
p1110004.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

Uploaded with ImageShack.us
p1110006p.jpg
p1110001.jpg
p1110003.jpg

B

Bagudina

Guest
Ako netko zna za još kakve bunkere slobodno nek se javi, bratić i ja se spremamo na Petrovu Goru, tamo je bio centar veze

A jel imaš volje da odemo do Željave ?!

Žuti

Član
Tu od
29 Lis 2008
Poruka
609

Ja sam se na petrovoj gori priomao u omladince sredinom osamdesetih godina prošlog stoljeća. Kako strao zvuči ( sredinom osamdesetih godina prošlog stoljeća ) :scratch:scratch:( :rolfer:

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,907
zadnji put kada sam bio tamo pred kojih 5 godina spomenik je bio sav rasčerupan,koma...
kaže mi kolega da su muljavu lijepo uredili..
Ja sam se na petrovoj gori priomao u omladince sredinom osamdesetih godina prošlog stoljeća. Kako strao zvuči ( sredinom osamdesetih godina prošlog stoljeća )
a jesi,ko fosil.....ma glavno da se mlado osjećaš...
A jel imaš volje da odemo do Željave ?!
a di ti to dođe.....:scratch

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Hehe, baš mi je drago da ste se javili, Željava je isto u planu. Mislim da je to vrhunac gradnje podzemnih objekata u ovom dijelu Europe. To bi trebalo organizirati kad se bude išlo na more. Ja sam onaj link već proučio uzduž i poprijeko:p, vjerujem da bi se znao snaći u tunelima makar nisam bio. Jedino čujem da zna biti problema sa graničarima. Ti si bio?...

Žuti, ja sam malo mlađi pa ne znam, šta si ti radio gore na Petrovoj:lol:, jel se ima šta vidjeti. zanimljivo je da ti objekti nisu predaleko jedan od drugoga....

Žuti

Član
Tu od
29 Lis 2008
Poruka
609
a jesi,ko fosil.....ma glavno da se mlado osjećaš...

Eeeeee.... pa i nisi me baš nešto utješio :lol: Daj bože da ti doživiš barem duplo godina kao ja :supz:

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,907
Eeeeee.... pa i nisi me baš nešto utješio :lol: Daj bože da ti doživiš barem duplo godina kao ja :supz:

pa nisi baš toliko puno stariji,samo 2 godine...:lol:
a tko bi me toliko trpio...

Žuti

Član
Tu od
29 Lis 2008
Poruka
609
Žuti, ja sam malo mlađi pa ne znam, šta si ti radio gore na Petrovoj:lol:, jel se ima šta vidjeti. zanimljivo je da ti objekti nisu predaleko jedan od drugoga....[/QUOTE]

Pa kao što rekoh davno je to bilo , ja se samo sjećam da je bio jedan jako veliki spomenik na koji smo se penjali . Na vrhu toga spomenika je bio vidikovac . Poslje smo obilazili nekakve zemunice gdije su navodno sakrivali ranjenike za vrijeme drugog svjetskog rata . Nekakve druge objekte nisam vidio ( barem se nesjećam )
Ali ako ti misliš na nekakve objekte kojima se koristila JNA onda se to tada nije ni moglo vidjeti . I kako kažeš da da je tamo bio centar veze , onda je to sigurno bilo dobro skriveno i čuvano.
Nego dali si dolazio u Brod :?: , nemoj da se dogodi da dođeš , a da se nejaviš :axe:
Znaš da moramo :partyman:

Posljednje uređivanje:
B

Bagudina

Guest
Hehe, baš mi je drago da ste se javili, Željava je isto u planu. Mislim da je to vrhunac gradnje podzemnih objekata u ovom dijelu Europe. To bi trebalo organizirati kad se bude išlo na more. Ja sam onaj link već proučio uzduž i poprijeko:p, vjerujem da bi se znao snaći u tunelima makar nisam bio. Jedino čujem da zna biti problema sa graničarima. Ti si bio?...

Žuti, ja sam malo mlađi pa ne znam, šta si ti radio gore na Petrovoj:lol:, jel se ima šta vidjeti. zanimljivo je da ti objekti nisu predaleko jedan od drugoga....

Kad idemo ?

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Pa kao što rekoh davno je to bilo , ja se samo sjećam da je bio jedan jako veliki spomenik na koji smo se penjali . Na vrhu toga spomenika je bio vidikovac . Poslje smo obilazili nekakve zemunice gdije su navodno sakrivali ranjenike za vrijeme drugog svjetskog rata . Nekakve druge objekte nisam vidio ( barem se nesjećam )
Ali ako ti misliš na nekakve objekte kojima se koristila JNA onda se to tada nije ni moglo vidjeti . I kako kažeš da da je tamo bio centar veze , onda je to sigurno bilo dobro skriveno i čuvano.
Nego dali si dolazio u Brod :?: , nemoj da se dogodi da dođeš , a da se nejaviš :axe:
Znaš da moramo :partyman:

Ma dolazim ja u Brod, al u zadnje vrijeme tolka mi je strka da dođem, obavim i pičim natrag....a ja ću se obavezno javiti sad kad poćnu radovi malo jače pa da vidim konačno tog tvoga japanca:partyman:

Kad idemo ?

E to ti još ne mogu reči, jer nama to baš i nije tak blizu i trebalo bi nas više ići da skrešemo troškove, još kad bi se to ukomponiralo sa odlaskom na more....al definitivno to moram vidjeti. Tak da prije ljeta i godišnjih teško, al definitivno se čujemo...

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Prvo frezanje ove godine, išlo je solidno. frezao u prvoj brzini, jednom gore i jednom dolje. Nisam se usudio bolje usitniti jer se bojim da ne dođe jaka kiša pa da mi ne odnese....primjetite da motika nije radila:prayer:, zbog toga nebi kopačicu mijenjao za niti jedan MTK, barem ne za frezanje vinograda.
dsc04708.jpg
dsc04706c.jpg
dsc04705t.jpg

E, a ovo je stroj koji zaslužuje spomenik...nije najnoviji, nije najljepši, nije najjači, ne štedi baš gorivo, ali kao i svaki put do sad kresne od prve. Jučer je izvađena nakon 5mjeseci, napumumpano gorivo i kresne. A ima samo 24godine i stotine i stotine radnih sati. Zanimljivo je da je osnovica tog atomizera, motor od motorne pile 08:prayer::prayer:
dsc04703c.jpg
dsc04704m.jpg

Žuti

Član
Tu od
29 Lis 2008
Poruka
609
Znači sve gotovo ... orezivanje , vezanje , prskanje , frezanje . Svaka čast , nema šta odlično . A stroj ti je pravi , dobri stari Stihlovi motori , kada još nisu imali kineske dijelove .
Pozdrav i živio :supz:

Kad dođeš u Brod pa nemoj mi reći da neodeš negdije na kavu , već sam ti rekao da sam ja stalno u gradu . Samo me nazovi ili pošalji sms i odemo na :partyman: A kada budeš imao više vremena doćeš vidjeti traktor

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Je hvala Bogu oko vinograda gotovo, ali posla još uvijek ima...to znaš i sam:finga:
Kod mene svi strojevi tako pouzdano rade i ne štedim ih, ali na kraju sezone dobe svojih 5 min..
Evo mogli bi se naći idući petak 01.04, ostajem do subote, a imam samo usmeni u petak u podne, tako da sam skroz slobodan poslije:drinkers:

Žuti

Član
Tu od
29 Lis 2008
Poruka
609
Je hvala Bogu oko vinograda gotovo, ali posla još uvijek ima...to znaš i sam:finga:
Kod mene svi strojevi tako pouzdano rade i ne štedim ih, ali na kraju sezone dobe svojih 5 min..
Evo mogli bi se naći idući petak 01.04, ostajem do subote, a imam samo usmeni u petak u podne, tako da sam skroz slobodan poslije:drinkers:

Dogovoreno , kada završiš sa obavezama na faksu javi se . Ako nemaš broj poslat ću ti ponovo :D

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Bing sa plovkom, to je tajna uspjeha, nije mi uopće jasno čemu nove imaju membranski:madmana:. LIjepo rezervoar poviše i pići bez ikakovih problema, do sad još nisam naglavačke šprical..

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,509
...nije mi uopće jasno čemu nove imaju membranski:madmana:. LIjepo rezervoar poviše i pići bez ikakovih problema, do sad još nisam naglavačke šprical..

Cijena, prijatelju, cijena i jednostavnost konstrukcije.

Na vrh