• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

John deere 9580i wts

F

fendt

Guest
Evo jedna slika mog novoga kombajna. Mogu reći o njemu da je prava limuzina što se tiće udobnosti. Međutim nisam zadovoljan s propusnom moći slamotresa. Trebao sam uzeti s 6 slamotresa.
 
R

Ratarko

Guest
OoOoOoOo :shock:
Svaka čast !

Kako misliš da je slaba propusnost na slamotresima ? U čemu si testirao , kukuruzu ?
Daj napiši malo šta si uzeo od opreme , koliko ima elektronike ?
Bunker je 8000 l ili 10000 litara ?
 
F

fendt

Guest
Ima bunker 8000 l Žitni adapter 5,5m, stol za repicu sa dve bočne kose za isti heder adaptacija za suncokret. Kukuruzni adapter gering 6 reda preklopni i za isti adaptacija za suncokret. Zadnji pogon, green star monitor za mjerenje vlažnosti zrna te prinos i površina. Nedostatak je što u žetvi pšenice čini rasip iza slamotresa ako ga teram brže od 2,5km/h s prinosom između 7 i 8 tona po hektaru. To je katastrofa što sam doživio jer nisam bio dovoljno informiran prilikom kupnje.
 
R

Ratarko

Guest
Sve si dobro kupio ako gledamo što si naveo , niti ja ne bih drugačije birao ( osim zadnjeg pogona ) pa nema razloga da se ubijaš u pojam sa krivim odabirom . Razumijem tvoj problem , znam da u kukuruzu nemaš taj problem i sigurno letiš po njivi ali žito je druga priča :| Prijatelj mi ima mrcinu od JD kombajna ( starija serija ) 2266 Extra i također se žali na problem sa rasipom žita . On kaže da ne smije brže od 7 km/h što je donekle i prihvatljivo ali tvojih 2.5 km/h je NEČUVENO !!! Ne poznajem te pa ne mogu suditi ali da mi priča neko od ljudi koje znam rekao bih da mi lažu NHF . Dugo godina sam kombajner ali 2.5 km/h sam vozio samo sa Zmajom :(
 
K

KRESO

Guest
ma daj 2.5 km/h jel si sigurno dobro napisao ja svojeg DF tjeram 9km/h i to sam tjerao i sa 4.80 samo ako je čista pšenica , a moj je kanta spram tvog daj nemoj se zezati :? ratarko koliko ti svog tjeraš ja u drugoj do kraja ! :blackeye
 
F

fendt

Guest
Dečki mogu ja terat i 10km/h, ali jednostavno on ne stigne odvojit kompletnu masu zrna od slame i nosi zrno van sa slamom. Bili su i serviseri i utvrdili su isto. Tvrde da je problem u univerzalnoj korpi tj. da je pre glatka. Zanči ja mogu i brže terati, ali pošto govorimo o "0" do "5"% dozvoljenog rasipa. Pošto ja radim osim svojih 200-tinjak hektara činim i dosta usluga i ne mogu si dopustit da iz mene niće žito po poljima. Ja to strogo pratim!
 
R

Ratarko

Guest
Krešo otac vozi 7 km/h sa 4.20 kosom a ja 6 km/h sa 4.80 hederom . Na taj način iza nas nema rasipa . Ako vozimo malo brže kao što ti kažeš druga i do kraja onda žito mora biti malo slabije a i rasip je prisutan .

Ova brojka 2.5 km/h me je ubila u pojam :shock: :shock: :shock:
 
F

fendt

Guest
Znam da vas ubija, a što mislite kak je men koji sam ga platio 2 miliona!??? Dođe mi da ga polijem benzinom i zapalim!
 
R

Ratarko

Guest
fendt kaže:
Znam da vas ubija, a što mislite kak je men koji sam ga platio 2 miliona!??? Dođe mi da ga polijem benzinom i zapalim!

Ako je stvarno tako kako kažeš ... ako nas ne zafrkavaš onda ti mogu predložiti samo jednu jedinu stvar ( nije benzin i šibica ) . Moje iskustvo je pokazalo da mi kombajn različito vrši/rasipa različite sorte žita . Rekao bih da tako i tvoj kombajn preferira više neku sortu žita pa ju probaj naći :idea: Moj kombajn jako dobro vrši Francusku sortu Soissons ali i neke naše sorte mu bolje odgovaraju . Ako dođeš do toga zaključka barem na svoje površine siji takvo žito a ako ideš u uslugu onda se prilagodi :|

EDIT
Sada sam tek pročitao sve :oops:
Kažeš imaš univerzalnu korpu ?!?
Van sa njom i za pšenicu koristi onu sa gustim žicama promjera 4 mm .
Nema šanse da se onda nešta provuće kroz korpu a da nije ovršeno , samo ju stegni pa neka i lomi zrno ako mora ...kombajn to tako i tako neće osjetiti jer je je mrcina .
 
T

Tonxy

Guest
lijep strojcek,a nadam se da ces se zadovoljit njime ,usprkos svim namjerama zapaljenja!!

zelen je,i to je stroj!
hehe pozzz
 

jd4755

Dobro znana faca
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
1,431
80% zrna mora propasti kroz korpu na sabirnu ravan.Ostatak ide na slamotrese i tu se odvaja.Ti imaš preveliku količinu zrna u slami .Uzrok može biti u korpi ali i u podešenosti zazora bubnja.Zrno moraš prisiliti da ide kroz korpu.Ili to ili ti je prevelik heder za tu propusnu moć kombajna.Kombajn ne koristi tako malu brzinu kretanja čak ni u polegnuću jer nemožeš ni vitlo toliko usporiti.U svakom slučaju onaj tko je uzeo 2 milje kuna ima da ga složi da samo prede.To je njihova dužnost.Sad sam čitao brošuru na novokomercovoj stranici gdje hvale wts tehnologiju i daju joj prednost pred višebubanjskim sustavom.Dovezi ih na njivu pa neka ga slože.Da li imaš opciju ACA tj. automatsko podešavanje po kulturama.
 
F

fendt

Guest
Robertu nisam, kraj Garesnice sam. odgovor na podesavanje imam po kulturi elektronski iz kabine.
 

Najnoviji postovi

Na vrh