45-a je zakon,a sta se tice tezine bale svaka balirka moze raditi i krace bale u jedno je i bala laksa,jedino je razlika u sirini tunela
kad sam kupio ap 52 doveo sam majstora da je pretrese,inace covjek vozi gotovo citavu balirku u dijelovima u autu. to me je kostalo 340 KM (170 eura), a zamjenjeno je sljedece: vezna osovina 80 KM, dvije piksne na osovini 40 KM, cahure na pikapu(imale malo lufta pa one igle zapinju ) 50KM, dvoredni lezaj na ruci reduktora sto pogoni klip 35 KM, liglicasti lezajevi na zupcaniku paljenja 15 KM, okidajuca opruga(malo bila razvucena) 7KM,jos ruke 80 KM(radio i sin sa njim), Uzeo mi je jos 35 KM za dolazak,a udaljeni smo oko120 km. baliraka je bila sva rastavljena samo je ostao lim. uradio sa njom oko 18000 bala i samo 4 nije svezala. kad je puna ne cuje se da radi.
hajd navedi jedan razlog sto je zakon....
majstor je stvarno dobar,trenutno nisam u BIH pa kad se vratim napisat cu ti broj, nije mi u ovom telefonu. sto se tice lokacije ja sam negdje na pola puta izmedju Sarajeva i Gorazda. majstor se nalazi u Visokom.
Jel majstor Hamo iz visokog
Malo je ona teska za 25 ks.dok sam je ja imamo za sezonu sam trosio 5 kg masti, a sada na dvije balirke (42,52) potrosim 4kg. toliko o jednostavnosti. ali svako ima svoj ukus.
jeste hamo, je li ga znas
mislio sam na mjesta gdje je predvidjeno podmazivanje sa mastim, ima mali milion onih mazalicam. I ja sam to muckao .nije sve u masti,ja ju polijevam sa uljem i naftom u dvije litre flasu to smuckam i opleti, klizne staze pick ap u biti sve
ni necuje se u radu