• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kako postaviti radio u traktor

  • Temu pokrenuo ursus4514
  • Datum prvog posta
U

ursus4514

Guest
Bok zanima me kako postaviti radio u traktor dali postoji nesta tesko ili po shemi zice direkt na akumulator spajam :?: :?: :?:
 

Ronin

Član
Tu od
13 Velj 2009
Poruka
239
Ja sam sebi na akumulator ali sam stavio na žice osigurač tako da ga ne spegla. A ovi novi oni imaju sve ko u autu tako da nemaš frke.
 
U

ursus4514

Guest
...ne kuzim naci na + i - od akumulatora spajam samo ili a imam stariji radio kako te osigarce stavit :?: :?: :? :?
 

slatky

Član
Tu od
28 Tra 2008
Poruka
222
ma ne samo plus dovučeš minus stavi na masu gdje ti je najbliže. ja stavim običan ubodni osigurač u dvije klemice male na žici
 
U

ursus4514

Guest
naci plus dovucem do akumulatora i stavim a minus zasarafim na kabinu ako se ne varam ja imam neki plosnati osigurac na radiju :!: :!: :!: :? :? :?
 

slatky

Član
Tu od
28 Tra 2008
Poruka
222
pa da, možda imaš i gore negdje stalni plus od svjetla u kabini pa možeš od tuda dovest ili negdje bliže nemora baš sa akumulatora. ako ima ovakav
osigurac_uni_10_A.jpg
osigutač to je onda to
 
U

ursus4514

Guest
:arrow: :arrow: .... je imam plus u kabini od svjetla a takav osigurac IMAM na kablovima zaboden u nesta naci na staro svijetlo mogu spojit :?: :?: :?:
 

Ronin

Član
Tu od
13 Velj 2009
Poruka
239
Rokaj Miško hehe ja si u ferac moram stavit malo jače zvučnike neznam zašto se tako slabo čuje hehehhe.
 
B

bosniahos

Guest
Imam stariji auto radio kazetofon marke Goodmans,stavil bih ga usvoj traktor.Ako ima netko da zna kako da ga spojim.
gwok.jpg


fqux.jpg

Iz uređaja izlazi 9 žica,boje žica su- crvena-ljubičasta-zelena-smeđa-siva-naranđasta-crna-bila-plava-žuta(oker) i te žice odlaze u četvrtasti 9 polni utikač,evo slika niže.Osim tih žica iz uređaja ide i jedna duža i nešto deblja,rozna sa bilom crtom posebi.Ima i deblji kabal za antenu.

2g82.jpg

Inače je to bia umom oplu nekad i bio je ono dva zvučnika stereo 25w super dobar.Stavil bih ga da ponekad čujem što ima nova i poneku pismu kad smo ušumi i slično.Hvala.
 
B

bosniahos

Guest
Da ali ima 9+1 žica,+ i -,plus dva zvučnika(bio je stereo sa dva zvučnika) iznosi 6 žica, čemu služe ostale žice.Dali minus ide na vijak od kučišta ili ne.
 

tomo420

Član
Tu od
20 Sij 2011
Poruka
710
Koliko vidim radio je imao 4 zvučnika jer ima opciju podešavanja prednji zadnji, imam i ja jedan radio kod kojeg su sve žice različite,tako da ih je ukupno 8 za izlaze jedna je stalni plus koji ide na akumulator-osigurač i služi za memoriju stanica,druga ide na bravu(crvena) i minus(crna)
 
B

bosniahos

Guest
Ok. tu več ima neke logike,ma tražim na netu inikako nači te starije modele auto radio kasetaša te firme.Dal bi ondak ova duža i nešto deblja rozna sa bilom crtom bila ta stalni plus sa akumulatora za memory.
 

tomo420

Član
Tu od
20 Sij 2011
Poruka
710
treba probat....inače su znale na tim starijim kazetarima bit šeme spajanja....
 
B

bosniahos

Guest
Nema, odlipito.Mora bi razmišljat kako je to nekad radi moj pokojni otac.Sa ispravljačem i licnom umisto osigurača napon,a ima je neke radio amaterke sluške sa krokodil klemami i tražil tako izlaze za zvuk.Ha neznam točno, ni mi trebalo tadi,ali uvik je sve radilo.Imam vu metar i univerzalni mirni instrument pa ču pokušat.Vidila mi hanuma pa kaže a ka dica si stavi ovi novi a nezna dabi ga pojila prašina i vibre isti dan.Hvala.
 

Najnoviji postovi

Na vrh