Hoću reći samo to kaj bude od ovih novih pila za 30 godina, samo toliko, razmemo se kaj ne
Znam masu ljudi koji su kupili polovne pile i dan danas pile s njima, sve je stvar samo koliko je novaca u igri i normalno veči je rizik od popravka.
Osobno 2001 sa starim sam isao na grešku(popravak telefona) kod jednog covjeka u dalmatinsko zaleđe.
Isada mi coviku popravili telefon,a on se nesto mota oko motorne pile,starji covik, vidi mu se po rukama da je radija na pili.
I nudi on starome pilu za 1000kn, pita ovi koliko je stara tamo amo,
kad covik je dobija pokvarenu na poklon,reko da je promjenio klip i karike,
kaze stari ajd uzet cu je ..i tako kupil pilu...za 1000kn,
Nakraju je to ona pila koja godisnje bez problema ispila(obori stabla i ispila na 3o cm duzine) preko 40m. Ali što je najbolje uopče ju ne štedimo,jer smo racunali kako je jeftina da ce otic prije vremena,tek zadnjih 5 godina kada sam skuzio da je to zapravo Husqvarna mž 61 tomos,sam joj malo posvetio pažnje(zamjena mača,lanca,filtera,svjecice), sada joj također predstoji servis prije početka sezone...
Iskreno,nemam ju namjeru dati nekome ovlastenome serviseru, radije cu se sam muciti oko nje (membrane,amortizeri,štelanje)
Toliko o kupovini polovnih pila , nikad neznate , moze vas jako dobro sluziti a mozete i macka u vreci skupit....
EDIT: pila pali iz 4 bez gasa, 3 poteza sa čokom,s tim da se 3 upali pa uguši i onda iskljucim čok i pali iiz prve, jedini problem je kad se bas bas bas ono dobrooo ugrije nece da upali, ali to rijesim tako da odvrnem svicicu, ispušem ju par puta,očistim svicicu i onda palim s čokom isto kao i prvi put dok je hladna... s tim da na prvom potezanju se upali pa zaguši