• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kazan za pečenje rakije

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,924
Rasprava se pretvorila u filozofiranje. Ako želim tropicu, onda ne prešam da pretvorim u suhi karton, nego stisnem i pospremim.
Isto tak bi rado vidio flašu od vremena Marije Terezije s deklariranih postotnom alkohola u gradima. Malo se kolege zalijeću u izjavama. Pa reci tako su me stari naučili i drugo ne znam, nije grijeh.
Ako voli nek pije destiliranu vodu, u Zagorju i zrak ima više od 0,5 promila a da bi rakija bila plaviš, hebeš takvu rakiju. Ako vi to volite onda u zdravlje, u slast vam bilo, živjeli. :ppozdrav:
 

puma

Novi član
Tu od
16 Lip 2024
Poruka
17
A kad se već filozofira dali se rakija peče ili kuha i to u kazanu ili kotlu ?
 

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,477
Rakija se peče. Nema veze što se kuha 🤣.


Joj @plus dugo te nije bilo pa si nam falio. Svaki gradir (ime za alkoholmetar) u nas pokazuje i postotak alkohola i grade... A i da ne pokazuje grade nije problem ni u glavi izračunati.
 
Na vrh