• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kazan za pečenje rakije

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,959
@zoran89 kotao za kuhanje rakije ja smatram nešto kao "povremeno pomagalo na dvorištu", nije kao vrtna pumpa za vodu, koja se koristi skoro non stop.
Kolika je vrijednost i cijena rakije dobivene iz takvog kompleta za kuhanje 🙃, u inoxsicu ugraditi bakrenu spiralu, "patentirati" toplinsku izolaciju oko ložišta, potrošeni plin??? Pa to postane napitak skuplji od zlata.
Meni se više sviđa biti miran 50 god na tradicionalan način, ionako i on umire (polako), na ovim "mojim prostorima".

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,990
Ništa ja ne patentiram. Vani je izolacija kotlova za destilaciju normalna stvar. I smatram da će se isplatiti kroz manje potrošenog plina. Sada ispečem 3 kotla na jednu bocu plina. Znači 6e po kotlu. Neka uštedim 1e po kotlu. Kroz 2 godine se isplati.

Vrijednost rakije koju ja pečem za sebe i ekipu je neprocjenjiva. A inače je kod nas litra dobre rakije 12e bez markice, 18-25e s markicom. S tendencijom rasta prema gore jer je količina rakije na tržištu svake godine sve manja i manja.

Na vrh