• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

kikic MF

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293
..ja.. kaže:
kreces s vrsenjem usluga? nije to lose.. naravno, ako imas kome brat.
ne izgleda stroj lose. samo neka se sto prije otplati ;)

pa ja usluge i vršim pretežno s kombajnima samo mi je mali bourgoin bio premal kolko je bilo posla pa več godinu dana tražimo drugog i konačno ga našli. ovu godinu čemo brat s obadva pa ako bude posla ostavit ču oba a ako baš i nebu bourgoina ovog 2 reda i žitnog fahra 1302 s žitnom adaptacijom i 4 reda za kukuruz ču prodat pa kupit ili nekog toplinera ili veču laverdu (fiat agri). al prije laverdu. a ako bude posla s oba bourgoina kao što je bilo prošle godine bilo bude gladi radu i peri. jer onda s obadva bourgoina koja su sad nebi stigo pobrat prošlu godinu kolko je posla bilo a ovu čemo vidjet.
ma stroj se mora otplatit ako se ne otplati za 2 sezone ( a nadam se da hoče) ne isplati mi se držat ga ;)

toma84 kaže:
Koliko si dao za njega ako se smije znat? Stroj je pravi, čestitam na kupnji
za njega sam dao 22 000eura zato sam ga i uzeo dok im se cijene krečeju od 32-100 000eura a meni je ovo ko sjekira umed pala pošto mi je to prijatelj pustio s kojim se znam od kako sam živ za sebe i plakao je za kombajn kad sam ga istjerao iz dvorišta

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293
ovako da ne otvaram novu temu. ovako zanima me gdje bi mogao kupiti mehanizam za zatvaranje vrata za mf-a 3XXX ako netko zna ili se možda vceč kupio. pošto sam sve živo pitao i nigdje nema
pomozite hitno je

Z

zetormanlover

Guest
Moj kolega, ja ti na zalost ne mogu pomoci oko tvog problrma s mrhanizmom za Massey Ferguson, ali nisam mogao odoljeti a da ne bacim koji komentar na ovaj tvoj profil, poglavito zbog toga sta ti, ko i ja ocito volis Zetor traktore, kad ih imas 3 u dvoristu! :D :D :D Stvarno svaka cast na strojevima, ali imam jedno pitanje: Da li ti uspijes dovoljno iskoristiti sve svoje traktore u radu kad ih u dvoristu imas cak 6?? Mislim, s obzirom na to da su vecina traktora slicne konjaze?

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293
konjaža je približna samo zetoru6245 i mf 560 a razlika nebo i zemlja. velika prednost je ta što ne moram tjekom sušenja sijena prekapčat strojeve samo zakapčim i promjenim traktore.
zetori su inače dedini ali ja ih koristim kao da su molji jer djed se ne bavi s ničim više tu i tam zna pomoč s traktorom al to rijetko. pretežno se vrte stalno mf-ovi i zetor 6245 i imt 539. a sad zetori ovi dva samo kad je stiska s prikolicama ili se koji pokvari al i oni su u pokretu samo slabije.
inače sam ljubitelj mf-a al i zetori su super samo nisu za usporediti s mf-om.

istina i bog je da je traktora previše. bilo ih je 7 al john deera sam prodao.115 ks
nismo se mogli s djedom dogoboriti da prodamo ova dva manja zetora 4511 i 3511 da uzmemo nekog 80 ks s kabinom . on sad bi al smo mi uzeli bourgoina pa tak da se nismo mogli dogovoriti. pa sad su svi ostali. al 3511 je na prodaju a mislim da i 4511 samo nisam 100% siguran.

stignu se svi iskoristiti bez brige.
ovi 2 zetora manje al zato se ovi non stop vrte u sezoni. nama muke s prekapčanjem samo se pomaknem sa sica na drugog. inače 3080 je glavni kod oranja i sijanja rotiranja i baliranja.zekan 6245 vožnje gnoja malih komadiča oranja gdi je teško s velikim mf-om i baliranja u slučaju da mf iz nekog razloga nemože. al ti mu je plafon tu ga ubijem s balirkom
mf 560 obično vozi gnoj gnojovku nosi bale za haraniti i tak neke poslove lagane nekad kosi ali zato stalno okreče sijeno tjekom ljeta i vuče prikolicu sije sve on i sakuplja ovu godinu sijeni s švaderom pošto je mali servo volan okretan. imt 539 skauplja sijeno vozi prikolicu po potrebi i nosi bale koje može al slabo to radi i sije umjetnjak
mali zetor 4511 pretežno pod nekom prikolicom cisternom i tak nešto jer je hidraulik malo slap da radi s njim a utovarivač po potrebi inače veliki mf slaže a mali 3511 samo smeta po dvorištu. s jednog mjesta na drugo fa selim . on je kratko rečeno pomočno smetalo. :mrgreen: on isto tak služi za neke sitne lagane poslove. dakle mf 560 se javiše vrti al se ne izmuči previše. veliki mf 3080 se dosta naradi tokom godine dok je košnja i baliranje pa vožnja slaganje i tak i zetor tokom sijanja zna preuzet vodstvo i u sušenju zna zamjeniti 560 pošto ovi manji nemogu nositi ove teže strojeve

Z

zetormanlover

Guest
Spomenuo si da je razlika između zetora 6245 i mf-a 560 nebo i zemlja, pa me zanima zasto to mislis? Jer ja sam dost radio s Zetorom 6245 od jednog frenda i mogu rec da je to fenomenalan traktor, makar je njegov sav strgan jer ga je unistio u sumi, a moram priznat, s mf-om nemam bas nekih iskustava tak da ne znam i ne mogu rec, ali tvoj mf je ako se ne varam 1982. godiste tako da vjerojatno nema nekih luksuza kao ovi novi...

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293
pa prvensveno moj zetor je kupljen novi 1991 godine i praktički ništa nije radio do unazad zadnjih 10 godina, jer se čuvao pod staklenim zvonom. najprije su cilindri ispropuštali od brenza i kuplunga, pa je servo bio otiša, na 800rh sam morao raditi generalku, jer je počeo ulje trošiti pošto je bila žnj kvaliteta djelova motora. pa smo stavili jače stubline odnodno pikse s klipovima i jednom kombiniranom karikom više i s tim mu znatno oživjeli motor.
ovako udobnost je naspram mf-a 560 katastrofalna. prvenstveno 4 ripne gume jer je duplak a mf- nije. prednost ima kabinu buka manja. u oranju ajmo reč mf ga popiša jer zetor dok mu prva nije uključena samo vrti dok mf- ide. i bučan je jako, al sad kako su se nedostaci riješili na zetoru ide puno bolje nek prije al prije je to bio katastrofa traktor,al nije to to u usporedbi s mf-om 1982 i 1991 mojim zetorom.
dok, razlika mf 3080 1990 i tog zetora je ko mali fičo i mercedes, u ono vrijem bio. :mrgreen:

moj zetor ti sad ima oko 2500rh za svojih još malo 19 godina. al ja njega šerafim i on ide nema tu samo je malo problem po ovakvoj zimi. al inače protiv tog traktora nemam ništa protiv kako sam ga to malo dotjerao i složio kako mora biti ide odlično pogotovo motor s obzirom kak je on prije bio.
tvornički je imao baltobrane u pm široke. ja sam ih malo prikratio jer su me zezali u šumi dok sam išao.

ja sam s zetorom na proljeće orao s 3x14 cola plugom s prvom direktnom i išao je na na dubini kojoj ore i kinez europard 80 ks tak da se namam kaj buniti za taj traktor još da ima koju kilu više na svoju snagu onda bi razvijao snagu motora na kotačima ovak motor vuče ko lud i ima snage previše čak. jer inače se zna pod prednjom zakapat s prvom direktnom. kad ima problema dok nešto vuče al ide.
al da nema prednjeg ma siroček od traktora.
prednja ga samo spašava i tu mu jedino dajme plus naspram mf-a 560 al inače mf je zakon

evo slike zetora i mf-ova
dd7d25f6.jpg
f7c17ac3.jpg
1ed39405.jpg
f0730da2.jpg
9d6030ad.jpg
89e33d84.jpg

27e4236c.jpg
ba7f2d97.jpg
d97750e9.jpg

abdb023c.jpg
8e25c8bb.jpg
bb2c8fa8.jpg
9ffb2d4e.jpg
8ad51850.jpg
34027b96.jpg

MaTiJa NH

Dobro znana faca
Premium
Tu od
6 Kol 2008
Poruka
1,906
što mi se sviđa mf 560,da mi je jedan takav ,kad budem kupovao traktor od 60ks(a to bu uskoro)budemo pitali švercere ka bi našao nekakav takav mf pa bi kupili,inače trakotr je prava zvijerka izdržljiv,čujem svi ga hvale...
kikić mf: traktor je baš pravi,super si ga sredio

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500
Prvi put vidim tvog mf-a iznutra,pa to je čovječe stani-pani,jesi ti to sam sređivo ili'
Kod mene je sve to počupano i vidi se samo goli lim!!! :madmana: :evil:

Z

zetormanlover

Guest
Da, izgleda da si imao dosta peha sa svojim Zetorom, a za mf nisam imao pojma da je tako dobar, mislio sam da je to daleko od modernog traktora, s obzirom na godinu proizvodnje.. :D A za blatobrane na Zetoru imas potpuno pravo, ali barem su veliki i udobni za onog tko sjedi na njima, a ne kao na IMT-u kad samo cekas kad ces past dole... :lol: :lol: :lol:

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293
drago mi je da vam se sviđa. sad sam dodao novitete na mf-a 560. dakle dobio je rotirku koja se skida i još samo čeka radio s cd. pošto ovaj malo zastarjeli. zvučnike 2x150w i to je bomba kad okrenem. jedino radio sad zeza. al dok nadam se da če iduči tjedan biti a ako ne onda poslje nove godine.

MATIJA CASE kaže:
što mi se sviđa mf 560,da mi je jedan takav ,kad budem kupovao traktor od 60ks(a to bu uskoro)budemo pitali švercere ka bi našao nekakav takav mf pa bi kupili,inače trakotr je prava zvijerka izdržljiv,čujem svi ga hvale...
kikić mf: traktor je baš pravi,super si ga sredio

hvala hvala. traktor je za svoje potrebe izdržljiv. evo takvu liniju samo jačeg ima član MARKO 93 pa nek vam priča kakv je to stroj u radu.
izgleda malen i svakakv, ali u potpunosti može zamjeniti imt-a 539 u svim poslovima. osim toga nadaleko pouzdaniji i nema na brazdama trganja palčeva jer je čisti hidraulik volan bez imalo na žgance. a višlji je samo 15 cm od imt-a s kabinom. traktor je zvjerka. jer je kod mene došao skoro ko nov. i nikad nikakvih problema. 4000 i malo više rh je okrenuo da ključ nije bio prislonjen samo održavanje filteri ulja i to je to.

dino kaže:
Prvi put vidim tvog mf-a iznutra,pa to je čovječe stani-pani,jesi ti to sam sređivo ili'
Kod mene je sve to počupano i vidi se samo goli lim!!! :madmana: :evil:

da ja sam ga sređivao sve do zadnjeg detalja. tepih i tapiciranje, svjetla, instalacija, kočnice, motor uređen, jer je našom gluposti ostao bez ulje točnije mojom. na malčiranju mi skočio mjerač, a tak je vislo da me nosilo i tako je izbacao ulja van i sjebao motor, a do tad motor je zvjerka bio. i ja sam si ga složio sve novo stavio sredio spisksirao i ko bom bonček je. :D :D :D i ja prezadovoljan što s traktorom što s svojim poslom.
evo osvježiti ču temu malo jer vidim da nema kako sam kočnice slagao, pa da vidite prvenstveno za člana DINU koji još to nije vidio kako sam radio :D

zetormanlover kaže:
Da, izgleda da si imao dosta peha sa svojim Zetorom, a za mf nisam imao pojma da je tako dobar, mislio sam da je to daleko od modernog traktora, s obzirom na godinu proizvodnje.. :D A za blatobrane na Zetoru imas potpuno pravo, ali barem su veliki i udobni za onog tko sjedi na njima, a ne kao na IMT-u kad samo cekas kad ces past dole... :lol: :lol: :lol:

evo sad si se uvjerio. a kad budeš u blizini javi da navratiš pa da se uvjeriš. provozaš zetora, pa mf-a,pa usporedi :D :D :D
blatobrani su idealni za one malo jače koji nemaju mjesta za sjediti na uskima, ali bili su mi van kotača pa sam ih ja izravnao da su unutar kotača, odnosno ravni sa stepenicama. i skratio ih nekih 10-12 cm zaboravio sam več. al sad i ljepše izgleda i kad ga gledaš odostraga izgleda sportski traktor s gumama van a i močnije.

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500
wow,svaka ti čast za sređivanje,pravi si majstor...
Jel bi ti to išo i ovak u zaradu sređivat,poljepit tapecirung,piksirat prednji kraj...?
:D :D :D

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293
pa čuj.... nebi bilo loše. sad barem znam kolko me posla očekuje. spiksirat i mehaniku je najmanje složiti i napraviti.
ma za sve se možemo dogovoriti opče nije problem :D :D :D
dino više detalja možeš vidjet u temi "uređivanje massey fergusona 560" tamo ti se sve vidi što je rađeno i kako i kako je to izgledalo dok se radilo

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500
da,možemo se dogovorit,još da si skinem te slike i pokažem starom,odmah če pristat :D
Zanimame gdje si nabavio one gume što idu na pod orginal od mf-a,koliko te koštalo uređivanje iznutra,i koliko bi to došlo sa tvojim poslom?
Dali je tvoj mf farban???
Jedini je problem što smo tako udaljeni,neznam kako bi to riješili?!?! :scratch
Uopče nemam predodžbe o cijenama,pa mi reci koliko bi otprilike koštalo gore navedeno uređivanje iznutra,piksiranje prednjeg trapa,popravljanje ručne kočnice...? Naravno sa tvojim poslom! :D :D :D

Z

zetormanlover

Guest
zetormanlover kaže:
evo sad si se uvjerio. a kad budeš u blizini javi da navratiš pa da se uvjeriš. provozaš zetora, pa mf-a,pa usporedi :D :D :D
blatobrani su idealni za one malo jače koji nemaju mjesta za sjediti na uskima, ali bili su mi van kotača pa sam ih ja izravnao da su unutar kotača, odnosno ravni sa stepenicama. i skratio ih nekih 10-12 cm zaboravio sam več. al sad i ljepše izgleda i kad ga gledaš odostraga izgleda sportski traktor s gumama van a i močnije.

E, ovo cu te drzat za rijec, cu navratit pa cu probat :)

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293
dino kaže:
da,možemo se dogovorit,još da si skinem te slike i pokažem starom,odmah če pristat :D
Zanimame gdje si nabavio one gume što idu na pod orginal od mf-a,koliko te koštalo uređivanje iznutra,i koliko bi to došlo sa tvojim poslom?
Dali je tvoj mf farban???
Jedini je problem što smo tako udaljeni,neznam kako bi to riješili?!?! :scratch
Uopče nemam predodžbe o cijenama,pa mi reci koliko bi otprilike koštalo gore navedeno uređivanje iznutra,piksiranje prednjeg trapa,popravljanje ručne kočnice...? Naravno sa tvojim poslom! :D :D :D

pa ovako uređivenje kabine iznutra dakle tapiciranje kabine s sicom i tepihom me izašlo oko 2500 kuna. bez radia i zvučnika s tim da sam i krov s gornje strane tapicirao.
tepih sam jedva nabavio u njemačkoj koštao me oko 200 eura jer je original i ima spužvu odispot koja ulazi pod šperu nožni gas itd da se uopče ne primjeti da tepih. odnosno guma s donje strane lijepljenom spužvom.
ovak piksiranje prednjeg trapa je malo zeznut posoa ako trebaš centralni centrirat i obrada da to bude knap i to.
moj posao nebi bio tak opasno skup ako su tvoji djelovi ili ja stavljam svojed jelove tu kod kolege koji se bavi s tim pa djelovi imaju svoj račun ja svoj. zavisi kolko bi posla bilo s tim i kaj bi sve trebalo slagat.
ručna se da samo poštelat inače ali ako su pakne u banani i to se može riješiti a to je oko 300 kuna obloge tak je barem bilo zadnji put kolko se sječam.
ma nemaš problema oko udaljenosti. ja ti imam kamion pa mogu dovesti naravno ako se dogovorimo nije problem. a ti možeš navratiti da vidiš kako sam si ja to sve složio inače

zetormanlover kaže:
zetormanlover kaže:

E, ovo cu te drzat za rijec, cu navratit pa cu probat :)

nemaš grške. samo navrati.

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500
Aha,ok.
Ako budem išao prema tvome kraju,svakako ču navratit!!! :D
A ako ti slučajno budeš išao premam meni,obavezno se javi!!! :D

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293
kad ću ići javiti ću se svakako al mislim da prije jeseni neču. jer pem dok završi žetva po neke djelove za bourgoina

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293
to ti ni ja neznam tata to ide u nabavku ja doma šljakam ispod kombajna :)
al ovu godinu idem i ja da vidim kud ide.

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293
našao sam jednu prikolicu krone 5.5t nosivost s povišenim stranicama vodoravnim valjcima koji mogu bacat i u stranu ne samo iza i prikolica ima kiper otraga za žitarice. ko nova je ima balonke gume ojačana nigdi lufta niti milimetra sve podmazano održavana kao nova nemam riječi. cijena je 3000 eura ispod tog nejde da mu boga dam. da li bi se siplatila kupiti ili ne čekam vaše misljenje???? i kakve su krone prikolice opčenito

Na vrh