• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

kikic MF

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
kikic MF kaže:
marko neču se ljutit nema problema. to su iste felge sam su oprane i malo sam se s bojom poigrao usput da lijepše izgleda

M.M. da plug je 3x16 visok 84 a traktor je širok vanjska mjera 2.40 a unutrnja 147.
Fino sad još prednje pofarbaš i ko nove su ;)

Sada je MF samo 10cm širji od moga Claasa :lol: 8)

M.M.

Član
Tu od
3 Stu 2008
Poruka
442
kikic MF kaže:
M.M. da plug je 3x16 visok 84 a traktor je širok vanjska mjera 2.40 a unutrnja 147.
A dobro si ga raširio :shock: Kod mene ne bi na pola polja mogao doći s njim jer su sve sami uski klanci :D

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293
morao sam radi oranja i plugova jer mi preuska prva brazda bila odnosno opče nije orala prva kad je bil sužen. pa sad kako je širok ore kako treba s punih 3x16 bez greške

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293
evo nešto prinove malo
i538308_P1000378.JPG
i538307_P1000377.JPG
i538306_P1000376.JPG

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
jel to moras skidat jedne po jedne te grablje ili kako se vec zove?
kako se mf ponasa s time kada je rasklopljen? daleko je iza,pa zato..

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293
zahvat je 4 metra da grabljke se skidaju samo radi transporta al po polju netrebam vade se ručno jedna po jedna 2 min posla.
po težini je dosta težak za nositi mf 560 ga nosi bez greške jest da prednji kraj malo poskakuče al ga ne diže a kaj se tiče tjeranja radi mf s njim ko ništa danas isprobano ;) i radi ko urica niti se ne čuje
a platio sam ga 1300e 2000 godina. nigdje nije poderan niti ništa. tu kamo se stavljaju šipke koje sakuljaju svaka ima mazalicu i skroz je zatvoren da ne dolazi šmeče i prašina na ležaj to je noviji tip koji je zatvoren i ima 12 ovih ovih koje stavljaju red a i dugotrajniji su.
inače strojčič je u odličnom stanju i odlično radi i za mene više nego dovoljno :D ja presretan jer takva stvar košta i puno više

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293
pa idem dosta brzo recimo mf 560 mi ima 4 brzine i drugom negdje na 1300-1400 okretaja motora. nekih 12km/h od prilike

markach

Iskusan lik
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,894
pošto jos nisam imal nekih susreta sa MF 575 zanima me kak ti se čine ta linija traktora ,rez.djelovi i sve ostalo ?
znam jednoga koji bi se prodaval i nebi bil skup

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
markach kaže:
pošto jos nisam imal nekih susreta sa MF 575 zanima me kak ti se čine ta linija traktora ,rez.djelovi i sve ostalo ?
znam jednoga koji bi se prodaval i nebi bil skup
575 s predjnom vučom ili ne :?:

Serija MF-a 5xx najbolja serija MF-ova...
Koliko bi bila cijena tome 575 takvoga neš i mene zanima :mrgreen:

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293
da evo marko ti rekao. tu seriju 5xx je mf pogodio i jako puno ih se prodalo i jako kvalitetno su napravljeni. 575 je dobar traktor to je oko nekih 68 ks ako se ne varam. i trebali bi biti odlični traktori e sad kod kavog je bio gazde i kako je održavan vidi se na oko al u svakom slučaju malo se sredi i odličan traktor imaš a samo da te pitam jer ima prednju vuču ili nema?
ovak rezervni djelovi nisu problem baš nikakvi za motor ti paše 90% od IMT-a a za getribu se isto da nešto skemijat od IMT-a al sve u svemu nisu preskupi i ako baš nešto nemaš za njega ja imam čovjeka koji po pristupačnoj cijeni u križevcu prodaje djelove doneseš uzorak i po tom uzorku on naruči kavalitetne djelove po jako pristupačnoj cijeni i sam ga staviš gore i tjeraš bez razmišljanja dakle taj mf DA svakako. ne zato kaj sam ljubitelj mf-ova nego su stvarno dobro napravljeni i nepoderivi su

markach

Iskusan lik
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,894
ovako jos jednom ponavaljam da je to MF 575 ,saznal sam da je to rađeno za kanadsko tržište (nemam pojma )i da su dost rijetki to jest francuzi su ih proizvodili
traktor je u sasvim ok stanju uvežen je navodno (isto po priči) iz Amerike i bil je na farmi te je korišten samo za omotač bala ,ima gotovo novi motor i u to sam se uvjeril te ima oko 800rh
jedini problem je getriba ,čovjek ga je kupil s 3 brzine i već ga je par puta rastavljal ,hodal po djelove u Austriju i konačno složil to s brzinom,ali nastupa kvar na spojnički (trenutno neznam u kojoj je sad fazi popravaka nisam se videl s njim) potrošil je na njega oko3000eura i sad bi ga možda prodal samo da ga proda a opet s druge strane si misli sad kad ga je već složil da bi trebalo bit dobro ali opet se boji nekog kvara

nema prvu vuču ,ima nove gume zadnje,traktor je po meni dost funkcijalan vidi se po unutrašnjosti kabine ima svašta malo mi vuče na amera ili to tak MF ima jer bas ih i neznam ja sam više zeleni
meni nije problem nesto popraviti samo me malo djelovi zabrinjavaju ako dođe do kvara ,na traktor malo friške farbe i to je to,cijena bi bila pa valjda mislim oko4000eura a pustil bi jos odnosno nisam mu pokazal neki interes pa nismo o cijeni bas puno..

evo malo sam možda zakompliciral situaciju ,a kaj vi kažete jel se to može uzet i poslije možda prodat

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293
:shock: :shock: :shock: 4000 e pa ne razmišljaj kupuj odma ako nečeš ti budem ja opče nije problem sam mi daj broj.

kad ti velim traktori su dobri i da oni su u francuskoj rađeni. i moj 560 je francuz i radi bezprijekorno 6000 rh sam naprvio dan nisam niti ključa prislonio niti što šerafao do sad. samo ulje filtere i održavanje i još bi natukao puno da MOJOM greškom nije ostao bez ulja pa sam radio generalku na motoru a zimus sam ga restaurirao cijelog tojest ostvario getribu sve u redu bilo kočnice dobio nove te ostale sitničarije i sad je ko mona mali novi stroj po meni

traktori su dobri nisu baš rijetki ima ih dosta al ti ponavljam morali bi biti dobri e sad. djelove ti ja imam majstora a vjerujem da ga i ti poznaš o kom je riječ sve moguče može nabavit. a getriba je najmanji problem to se da i popravit ak ode nije preskupa invasticija.
traktor ćeš taj prodat ko od šale poslje ako ga ne misliš za sebe imat. al ako ga ne uzmeš a cijena je 4000e ja ču ga uzet

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Hebate tu sam i ja zainteresiran ako nečete vi :p :p

Moj 590 bez prednje vuče isto ima 3brzine i nema nikakvog kvara na getribi..Ovo ideja o kupnji 575 se mi bolje sviđa od maloga 539 :D

markach

Iskusan lik
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,894
@kikicMF
oh vidjet ću kaj bum napravil imam u planu do druge godine kombajn , i ja pomalo vjerujem da kupnja 575 nebi bila loša kupnja treba mi malo vremena malo bolje stisnut i jos zaradit e pa onda.....

@marko
ovaj je bio kupljen s tri brzine a ima 4 ta mu je bila u kvaru
a mislim" IMT ne može u rang MF,to ti je slično kak i Torpedo s Deutz-om,realno gledano je tak

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293
evo da se pohvalim s prinovom u dvorištu. dok se neki u krizi rejšavaju strojeva ja ih idiot kupujem :blackeye :cry:
evo kupio sam BOURGOIN GX 400 M 1987 godina s frezom i sva 4 pogona evo slike.
i659228_P1000602.JPG
i659230_P1000604.JPG

evo oba bourgoina onaj mali2 reda od prije i ovaj sad 4reda oba bourgoina u branje u jesen se spremaju. motori pucaju od puke snage i želje za berbom jedva čekam :D :D :D :D
i659229_P1000603.JPG
i659243_P1000609.JPG
i659242_P1000606.JPG

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
kreces s vrsenjem usluga? nije to lose.. naravno, ako imas kome brat.
ne izgleda stroj lose. samo neka se sto prije otplati ;)

toma84

Aktivni član
Tu od
10 Velj 2008
Poruka
2,007
Koliko si dao za njega ako se smije znat? Stroj je pravi, čestitam na kupnji

Na vrh