• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

kikic MF

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
marko hurlimann xa86 kaže:
morate paziti da ne dižete teško da ne polomite kaj ;) ;)
za kikića se ne bojim pošto ima i na velikome MF utovarivač.ali šanana kad je spominjao zelene bale malo sam se zahliknuo ;) a neznam kak če se i utovarivač ponašat pod tom teežinom :scratch

A ma sigurno si vidio onaj video na forumu gdje lik s onim starim ursusom C360 (plava bojA) tovari zelene bale s prednjim utovarivačem, a njemu je prvi most sigurno slabiji nego što je na imt 565, a diže ih s pol snage

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
a mort diže 1 dan drugi dan remont ;)
mora biti i donekle dobar utovarivač za zelene bale nije to šala...

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734

Čini mi se po sječanju da je kasnije u videu ursus bio raskoljen na pola :mrgreen:

A ma kupit ču si ja za koju godinu MF-a 4455 s prednjim utovarivačem i hidrolikom i riješit sve svoje muke i jade :D

Mike

Član
Tu od
6 Sij 2009
Poruka
967

istina, moj susjed je s Kroneovom balirkom napravil takvu balu da ju nisu mogli s imt 560 otraga vilice nositi :mrgreen:

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293
da to istina doduše meni se zekan 6245 zna nekad poskakivat pod balom dok mf 560 isto poskakuje a skoro je 800kg lakši al ima drukčije raspoređen teret od bilo kojeg drugog. dok ju recimo znam s velikim mf diči naprijed nosim bez problema jedino dok primim s hvatačem dvije od jedamput da nemoram 2 puta ič malo mu se skliže kad naglije krenem al to samo dok je malo mokrije kad idem polako niti ne osjeti pa nekad usput uzmem i otraga jednu tak da nosim 3 odjedamput i vozim se urikverc kroz selo ko čudo neko kad naprijed nevidim :mrgreen: :mrgreen:

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Kak naprijed voziš 2 bale od jednom - slika molim :scratch :scratch :scratch :scratch :scratch :scratch

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293
imam onaj hvatač i primim između jedne i druge malo više doljnju malo manje gornju i tak dignem ravno malo nagnem prema traktoru i onda s vilicama zadnju dignem i vozim u rikverc. budem ti slikao kad ču nosit sad trenutno ne hranim s sjenažom nego silažom onda kad potrošim silažu počnem malo miksat s sjenažom pa prelazim na čistu sjenažu tak da krave ne dožive šok jer su odma lude za sjenažom ovak se navikavaju. bude slika hvatač sam tek jesenas kupio pa sam probao tak po dvije nosit i nosi i prima bez brige 2 bale naprijed. naravno prvo kad ču iti nosit bale slikat ću

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Aha, staviš bale na kant, tj da stoje osovce ak me razumiješ i onda jednu na drugu i prihvatiš malo više donju nego gornju....shvaćam! :D

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293
da upravo tak jer mi manje mjesta zauzme a i ne sjebe me ulegnuče na livadi onda tam gdi stoje kad stavim jednu na drugu. onda kad ih maknem prođem s roto u prolječe i odozgora da zaravnam sam i to je to i opet trava naraste do prvog otkosa

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
i337799_Slika004.jpg
i337798_Slika007.jpg
i337797_Slika005.jpg

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293
moje slike samo je marko postavio. zvijeri spavaju u garaži još se ne vidi zetor i 3511 i 539 a vidim i ovaj 4511zetor se samo pol vidi

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Čovječe zakon si mi!!!!
Prednji utovarivači samo pršte, na MF-u, pa na 4511, još planiraš i na malog MF-a, ma samo tako!!!!!!

Nego kak to funkcionira na 4511, jel ga nisi probal presipati na 6245, ja mislim da bi to bio pravi potez imati prednjug uto. na 6245, pošto ima prednju vuču, a i baš bi mu pasao pošto nema kabinu :mrgreen:

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293
znaš kako vele utovarivača nikad dosta :lol: :lol: :mrgreen: ma bili su planovi al je nemoguče 62 ima ove stepenice i ovo sve bolje naprijed pa gdje mi ide gore nemože ič kad ima tu kude se ide na traktor a s desne strane mi smeta rezervoar tu a i prednji kraj mi nepaše 62 ima na 4 šerafa i širji je nego nego 45mislim da se na prvoj sliki vidi gdje je mf odnaprijed slikan da 4511 ima konzole na sebi evo sutra ja uzimam fotič i sve po redu slikam ako se uspijem izvuč iz kreveta i malo s tri noge prošetat po dvorištu. bilo je planova puno al teško izvedivo onda je jeftinija varianta kupit pumpu na 4511 i manje me košta i živaca i varenja i novacabilo je u planu kupit na 62 utovarivač al je to sve bilo precjenjeno tak da ništa s tog pa radije ja stavim na svog 560 gume napunim s smjesom koja ide i automatski dobijem tereta 200 kg po kotaču i to je to dizat me neče a teret je raspoređen i dizat če mali bez greške a za ostale teže situacije preuzima veliki mf stvar na sebe. nemogu nač sliku gdje 4511 diže rolo bale i slaže ih nekam sam ju zamtnuo. al sutra čeju friške nove slike svakog stroja posebno pa gledaj

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ajd samo ti slikaj :D , nego što ti nije gore utovarivač na 4511 :?:

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293
nije trenutno je tu sastrane izvađen jer mi je smetao pošto ga slabo koristim kad je pumpa u banani pa sam ga skinuo ma ja ga zakapčim za 5 min stavim gore dva klina na kran i dva klina na cilindre i to je to. utovarivač je na njemu trenutno zakopčan al stražnji za gnoj leon 4 metre kran nešto slično ko dubravački samo kaj je ovaj dost teži i jači izgleda da smo mi najdulje budni tu na forumu :lol: :D

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
kikic MF kaže:
evo utovarivača od zetora i zetor od kojeg je samo za šananu

Fino... nego taj mi utovarivač izgleda isti kak i onaj kojega budeš stavil na 560 :scratch , kak to stoje prednji kotači na zetoru :shock: il samo slika vara, reči se ti tog zetora i zemi nekojeg boljeg traktora, taj mi izgleda koda je svoje odvrtio, pošto si majstor lako utovarivača presipaš na recimo imt 549 il nekaj slično :mrgreen: :mrgreen:

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293
da zetor je na izmaku. da u pravu si kotači malo stoje u koso djeda ko djeda zapeo u šumi s prednjim kotačem u panj i ode. onda sasm s velikim mf stisnuo ga u zid da zravnam al nije to to zna skočit. ma djed je išao motor slagat al nisu ga nešto složili pa mislim da če na prodaju i on i 3511 pa zainteresirani nek se jave. 45 11 je 4 ciulinda 45 ks a 3511 je 3 cilindra. mislim uzet nešto novo s prednjim hidraulikom i kabinom nešto manje nepr ko same dorado ili nešto tak al vidjet če se još za novi traktor.
ma lako ja presipam utovarivač i budem ja nekaj skemijal da ga stavim na 6245 kako got teško samo još sad nebudem. sljedeču zimu ako bog da. da marka je ista kao i onaj kojeg ču stavit na 560 samo je ovaj i širji i duži i nije dosta savinut dosta je ravan a ovaj za 560 je bolje savinut i nekako mi bolje izgleda

Najnoviji postovi

Na vrh