• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

kikic MF

čiko

Član
Tu od
19 Lip 2011
Poruka
264
Kikic MF zašto nisi stavio krov na jednu vodu ako je za strojeve, za njih ne treba biti tako visoko i potrošilo bi se manje materijala?:scratch

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293
nikako da nađem vremena, ali potrudit ću se ovih dana.
pa šupa je trebala bit za strojeve, a na kraju je ispala za bale.:mad::madmana:
stavio sam tako krov jer gore ću staviti još daske, i dobiti prostoriju gdi ću držat djelove od strojeva. da mi ne zauzima sadašnju garažu, jer zbog tih djelova mi je jedan auto uvjek vani :roll:
visoka je samo radi tog krova, ali od poprečne grede je morala tako biti jer mi ova dva velika kombajna nemgu ući unutra ako je niža.

trenutno su strojevi još uvjek uskladišteni na djedovom imanju. jer sam u štagalj gdi su bile nekad bale, stavio krave. malo to dotjero za staju, jer više mi ih ne stane u sadašnju staju pa sam zato morao tako izvest. tak da je u planu imat oko 50-tak muznih krava, i tovilište za bikove na drugoj polovici. :|
tako da ću na godinu vjerojatno još raditi, 2 silosa i šupu samo za bale koju neću s ničim zatvarat.

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293
da. trebala je bit ali tu gdi je ta nema dosta mjesta.
još je proširena na jednu stranu 2 metra u dužinu i sad ću ju napustiti. na drugu stranu jedno 3.5 metra u dužinu.
ali to je tek ovu godinu dorađeno pa će slike pasti ovaj tjedan dok uhvatim vremena

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
super izgleda,samo me zanima,zašto stišli na tako visok krov,vidim da bale nisu skroz u vrhu roga....:scratch...ili se ne vidi na slici...

B

BAGERISTA

Guest
svaka čast,,,,kolega,,,,ljepo i pedantno urađeno...............:partyman::partyman:

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293
super izgleda,samo me zanima,zašto stišli na tako visok krov,vidim da bale nisu skroz u vrhu roga....:scratch...ili se ne vidi na slici...

kao što rekoh na stranici prije. to je trebala biti garaža za strojeve, i bit će samo dok napravim još jednu gdi ću držat bale.
krov je takav zato jer ću u samom podkrovlju imat skladište za djelove od strojeva itd, da mi ne zauzima sadšnji prostor, tak da mi auto ne mora biti vani.
bale nisu stavljene do ispod greda jer nisam mogao s utovarivačem dić još 5-balu ali od samog poćetka su stavljane po 4.
a i dok ih sad koristim mi ih je teško skidat pošto poprečne grede, i španeri zezaju.
a i osim toga šupa je skoro skroz na otvorenom, kao što se i vidi na slikama. i onako je jači pritisak vjetra, a pošto je velika visina i velika širina sam teret krova pod snijegom i jakim udarima vjetra, bi mogao prepast. a ovakav krov ipak sjeće vjetar i nije po cjeloj površini pritisak. a osim toga preširoka je sama šupa za jedno krilo krova. u igri je ipak 9m krova s tim da će još na drugu stranu ići jedno 3.5 metra pa je to ubiti 12,5 metara krova što je za takav krov preveliko oterečenje prilikom jakog udara vjetra i samih zimskih posljedica a i sama težina crijapa na to utjeće. i nije tolko dugotrajno, pošto je to sve na drvenoj građi. a s cijenom bi prošao samo nešto sitno jeftinije.
a to krovište je i od prije bilo takvo pošto je to selena šupa. a ovo dograđivanje i stupovi je nova građa.
da je to zidano ili željezna konstrukcija već bi se nešto skombiniralo pod jednu vodu.
šupa za bale koja će se raditi će biti pod jednu vodu, ali će se nalaziti između 2 silosa pa neće biti tolki otpor vjetra a i bit će širine svega skupa 6.5 - 7metara.

hvala bagerista :D

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Kikić, vidim imaš puno registratora s dokumentacijom i građevinskim dozvolama :mrgreen::rolfer:
Nego, kak se ponaša lim na drvenoj konstrukciji?:scratch

G

GROF

Guest
., lip TI pozdrav mladiću kikić MF!

., gljedam ve tvoje lipe sličice i opširno obrazloženje, razno - razne opise oko i u izgradnji objekta - više namjenske garaže - šupe - ostave za poljoprivredne strojeve i proizvode!., svaka čast tebi i tvojima!, odradjeno za deset., lipo, jednostavno, funkcionalno, prozračno, čisto, pedantno, ... ., moj osobni rešpekt! ...

., aj Bog!, čitamo se ...

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293
Kikić, vidim imaš puno registratora s dokumentacijom i građevinskim dozvolama :mrgreen::rolfer:
Nego, kak se ponaša lim na drvenoj konstrukciji?:scratch

imam nekakvi papir s opčine koji su mi potvrdili da smijem graditi montažni objekata do 400 m2 u sklopu imanja jer je imanje pod građevnom. s tim papirom sam osigurao objekat. iako sam jako skeptićan prema tom svemu, gdi sam got pitao dozvoljeno je samo mora biti montažno.
a ja ću svakako to staviti na pair pa da sam sigurna 100%.

pa lim se dobro ponaša, ja sam ajko zadovoljan. zašto misliš da nije dobar na drvenoj konstrukciji???

hvala grofe :D

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
imam nekakvi papir s opčine koji su mi potvrdili da smijem graditi montažni objekata do 400 m2 u sklopu imanja jer je imanje pod građevnom. s tim papirom sam osigurao objekat. iako sam jako skeptićan prema tom svemu, gdi sam got pitao dozvoljeno je samo mora biti montažno.
a ja ću svakako to staviti na pair pa da sam sigurna 100%.

pa lim se dobro ponaša, ja sam ajko zadovoljan. zašto misliš da nije dobar na drvenoj konstrukciji???

hvala grofe :D

Neznam, pitam. Sumnjam zato kaj drvo radi, a lim baš i ne, tak da nebi dolazilo do deformacije ploča.

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293
nadam se da neće doći. jedino su stupovi od friškog drva. komplet gornji stol i krovište je straro 30 godina.
drvo će nakon nekog vremena odraditi svoje pa se nadam da neće pobjeć nikud. a osim toga drže ju navojne šipke na svim spojevima i u križ su stavljeni španeri tak da ipak kolko tolko imaju oni tu ulogu pa mislim da neće otić bašt tolko da mi lim sj..e.

baustelac99

Aktivni član
Tu od
5 Sij 2009
Poruka
606
kao što rekoh na stranici prije. to je trebala biti garaža za strojeve, i bit će samo dok napravim još jednu gdi ću držat bale.
krov je takav zato jer ću u samom podkrovlju imat skladište za djelove od strojeva itd, da mi ne zauzima sadšnji prostor, tak da mi auto ne mora biti vani.
bale nisu stavljene do ispod greda jer nisam mogao s utovarivačem dić još 5-balu ali od samog poćetka su stavljane po 4.
a i dok ih sad koristim mi ih je teško skidat pošto poprečne grede, i španeri zezaju.
a i osim toga šupa je skoro skroz na otvorenom, kao što se i vidi na slikama. i onako je jači pritisak vjetra, a pošto je velika visina i velika širina sam teret krova pod snijegom i jakim udarima vjetra, bi mogao prepast. a ovakav krov ipak sjeće vjetar i nije po cjeloj površini pritisak. a osim toga preširoka je sama šupa za jedno krilo krova. u igri je ipak 9m krova s tim da će još na drugu stranu ići jedno 3.5 metra pa je to ubiti 12,5 metara krova što je za takav krov preveliko oterečenje prilikom jakog udara vjetra i samih zimskih posljedica a i sama težina crijapa na to utjeće. i nije tolko dugotrajno, pošto je to sve na drvenoj građi. a s cijenom bi prošao samo nešto sitno jeftinije.
a to krovište je i od prije bilo takvo pošto je to selena šupa. a ovo dograđivanje i stupovi je nova građa.
da je to zidano ili željezna konstrukcija već bi se nešto skombiniralo pod jednu vodu.
šupa za bale koja će se raditi će biti pod jednu vodu, ali će se nalaziti između 2 silosa pa neće biti tolki otpor vjetra a i bit će širine svega skupa 6.5 - 7metara.

hvala bagerista :D

a ovakav krov ipak sjeće vjetar i nije po cjeloj površini pritisak

Neznam što si ovim mislio reći??
Gdje su ti čelični španeri, ja ih nigdje ne vidim u ravnini zidova

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293
B

BAGERISTA

Guest
Lipo ga je propa,,,,..:(
Šta se čisti kanal,ili nešto drugo u igri.:scratch

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293
ma nisam ćistio kanal nego je tu rođak navozio nekoliko kamiona zemlje nek se nađe, jer nisu imali kud s zemljom. a meni je dobro došla za navest oko nove šupe jer je bio beton nakon betonirana 0.50m viši od zemlje pa sam još navozio zemlju i ostavo da se to slegne a na godinu ću još navozit zemlje i stavit šljunak, a ako se nađe viška novaca možda zalijem beton još oko šupe.

evo nekih slika od ljeta gdi smo bili u radnim akcijama ja i kumić:weedman:

Uploaded with ImageShack.us

Na vrh