• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Klima uređaji

dajc1

Dobro znana faca
Tu od
26 Lip 2011
Poruka
522
U planu imam nabaviti klima uređaj za spavaću sobu, soba ima nekih 17-18m2 i u potkrovlju je, bez obzira na fasadu i izolaciju ispod krova u sobi je ovih dana nesnosno vruće.
za sada se dvoumim između ove dvije, pa ako neko ima kakav savjet koja bi bila bolja i zašto bio bi mu zahvalan
Ili ako neko ima kakav drugi savjet za klimu do max 3300kn

dajc1

Dobro znana faca
Tu od
26 Lip 2011
Poruka
522
Prijenosna mi i nije baš neka opcija, neda mi se to montirati i onda opet makivati, kroz zimu mi samo onda negdje smeta...
Pa iskreno za garanciju mi i nije baš nešto bitno, pošto svaki proizvođač nudi garanciju isključivo ako klimu montira ovlašteni servis i ako ju servisira svake godine isto tako ovlašteni servis, a čisto sumnjam da mi se bude plačalo tog ovlaštenog koji bude malo pošprical filter i uzel 500kn. Tako da mi je bitnije da je klima malo pouzdanija, a za garanciju više manje. mislim klima ne bude trebala grijati i ne bude stalno radila, samo kod paklenih dana i to popodne i predvečer.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Ono kaj ti morem preporučiti je Gree Lomo regular. Prodaju se pod brojnim imenima...

dajc1

Dobro znana faca
Tu od
26 Lip 2011
Poruka
522
Da gree klime mi se stvarno sviđaju, imamo jednu na poslu i stvarno je dobra, tiha i radi bez greške već godinama, samo su im cijene skočile u nebo, praktički za te novce bi mogao kupiti nekog japanca

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Pa iskreno za garanciju mi i nije baš nešto bitno, pošto svaki proizvođač nudi garanciju isključivo ako klimu montira ovlašteni servis i ako ju servisira svake godine isto tako ovlašteni servis, a čisto sumnjam da mi se bude plačalo tog ovlaštenog koji bude malo pošprical filter i uzel 500kn. Tako da mi je bitnije da je klima malo pouzdanija, a za garanciju više manje.
Slažem se sa tobom.
Ja sam prvu montiral sam pred desetak let i još uvijek radi, a ovu kaj sam uzel prije koje leto sam isto sam ugradil u dogovoru sa serviserom od kojeg sam ju kupil. Njegova preporuka je bila uzeti bilo koju ali da ima čim dulju garanciju jer ove današnje digitalne....... kompresor, motor.... to nebu stalo, ali ova dodatna oprema je problem.
Očistim si ju sam radi sebe.

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
917
Ja bih išao na Mitsubishi, Fujitsu ili Daikin, ali svi su sad digli cijene najmanje 20% u odnosu na prošlu godinu. Do sad sam imao nekoliko Haier i Samsung klima, nisu nešto, bučne i ne hlade najbolje.

dajc1

Dobro znana faca
Tu od
26 Lip 2011
Poruka
522
I ja bi išao na japance, ali mislim da za jednu sobicu mi se ne isplati davati 4500kn minimalno za klimu, pa me zanima da li su neke do 3300kn ok i koje bi bile bolja opcija.
Danas još naišao na ovu :

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
ja koristim haier cca 8 god i zadovoljan sam....

kod klime ti je jedino bitna kvalitetna ugradnja i ništa drugo.

Ako hoćeš bit siguran da ce ti tajat nema fušeraj montaže bez vakumiranja i bitna je stabilna struja.

bratić mi ima firmu za klime toplinske pumpe itd, 10-tak frendova to radi itd. Uzmi onu koja ti se sviđa, ne gledaj na brand, pod haubom su sve iste.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,905
MI na poslu imamo Toshibu s inverterom,preporod poslije Haiera,ova je nečujna,nema škripanja plastike

dajc1

Dobro znana faca
Tu od
26 Lip 2011
Poruka
522
I da, izgleda da ništa od haiera, danas u 13h stigao mail da klime nema na stanju i da nije moguće izvršiti narudžbu.
Sad je ipak naručena samsung klima u frigotehnici, nadam se da bude dobra

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Iskustva sa mobilnim klimama?
Prostor je 25 m2, garsonjera je u pitanju. Nema mogućnosti stavljanja klasične klime barem ne trenutno jer je u planu stavljanje fasade na zgradu i preporuka je da se ništa do daljnjega ne stavlja a balkona nema.
E sad gledam i većina ih ima onu cijev za odvod toplog zraka koja se montira na prozor a ima i nekakvih bez te cijevi. Ta bi najbolje pasala ali nemam pojma kako to hladi i jel uopće može nešto ohladiti. Koristi nekakav R290 plin.
Jel ima netko nešto slično?

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
917
Trebaš cijev za van i brtvu jer ovako nećeš ništa ohladiti, dok jedna strana hladi, druga grije.

Budući da je kompresor unutar istog kućišta, dosta je glasnija od split sustava.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Da, o tome sam i sam razmišljao da negdje topao zrak mora izaći na njoj.
Vidio sam da ima u kupaonici nekakav ventilator u zidu pa je onda tu vjerojatno i nekakva cijev u koju bi se možda dalo spojiti cijev klime od toplog zraka.
Nešto ćemo morati skemijat u svakom slučaju.

Najnoviji postovi

Na vrh