• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Koji je ovo motor?

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,372
Pozdrav svima,
Kao prvo da se zahvalim prijatelju, forumašu @Lee Champa, što mi je prije dva dana dopremio i poklonio ovaj meni nepoznati "polu motor", dakle nekompletan je kod mene, baš mi je zagonetka, nadam se samo za sad.

Ja takav motor prvi put vidim i ne znam ništa o njemu.
Sve Vas molim, ako ga itko prepoznaje da ovdje napiše svoja saznanja. Tko ga je, gdje i kada proizvodio, možda neki podaci o nazivu i/ili tipu motora, ili bilo kakvi drugi podaci.

Ja sam nakon dvije večernje potrage po Internetu jedva uspio naiči na 3 slike iz oglasa od 2020. godine, na žalost bez ikakvih drugih podataka o motoru:

Nepoznati 1.jpg
Nepoznati 2.jpg
Nepoznati 3.jpg

Ova je fotka tog motora iz moje garaže:

1000026482 (1).jpg

Danas sam ga na brzaka još malo otvorio pogledu, slike u nastavku.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,372
1000026515.jpg
Ovo je njegov ventilator i starter za paljenje.

1000026516.jpg
Ovo je njegov magnet za paljenje.

1000026517.jpg
Vidi se vanjski dio prema auspuhu "nekakva ručkica", ali unutar prostora ventilatora je nešto potrgano i nema ničega.

1000026518.jpg
Auspuh je montiran s holender maticom na navoj direktno narezan na odljevak cilindra, nema dobro poznate prirubnice na dva šarafa, kao mnogi drugi motori.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,372
1000026481.jpg
1000026483.jpg

Svaka Vaša informacija bi mi dobro došla da saznam bilo što o tom motorčeku. Ima na sebi reduktor kao za mješalicu betona ili slično. Ne znam trenutno kako dalje u njegovo prepoznavanje, a rado bi ga prepoznao.

Hvala unaprijed i srdačan pozdrav.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,922
Nisam siguran, no to mi izgleda kao motor "Savica" od vatrogasne pumpe (bar radi spremnika).
Ak se ne varam, to je radila Tvornica motora Zagreb (TMZ).

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
11,291
"Vidi se vanjski dio prema auspuhu "nekakva ručkica", ali unutar prostora ventilatora je nešto potrgano i nema ničega."
To je vjerojatno bilo za održavanje zadanog broja okretaja. Poluga je išla na gas

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,372
Ne mogu nikako otvoriti klikanjem na taj oglas, ne reagira???

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,066
Da nije ta poluga o kojoj pište kod auspuha, išla u blokadu zamajca- ventilatora. Dali je izlazna remenica reduktor uzubiti ili reduktor sa naletnim kvačilom.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,372
Napokon sam otvorio oglas, nema previše podataka, ali i ovo je nešto i zapravo za početak puno.
Hvala za ovu pomoć!

Napokon otvorio oglas.jpg

Da nije ta poluga o kojoj pište kod auspuha, išla u blokadu zamajca- ventilatora. Dali je izlazna remenica reduktor uzubiti ili reduktor sa naletnim kvačilom.
Regulator gasa puhanjem ventilatora bi bio.

hOfU1jEMgEfLIE37xbfs.jpg
Glava cilindra ima krivo okrenuta rebra za hlađenje na tom motoru koliko vidim...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,922
@rudamaca
Poveznica je prepoznata kao spam, zato ju se nije moglo objaviti bez odobrenja.
Malo sam uredil ove upise, pa su neki zato obrisani.

Najnoviji postovi

Na vrh