• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Koji kombajn kupiti?

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,735
Našao sam recimo tri komada koja bi išao pogledati. Jel ima tko da ukratko objasni kako provjeriti barem neke glavne dijelove. Motor isto nemam pojma. Sa zračnjakom nisam nikad imao posla. Kako provjeriti varijatore, mjenjač i neznam jel još šta ? Korpe, lađe i sve ono iz budem se zavukao klimao i pogledao. Može i u pp. Nije bitno. Jer stvarno nemam nikog od kombajnera da ide samnom. Valja se boje konkurencije ili neznam čega.
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,387
Imamo ga mi, japa ga je delal 62...64., ali je od '77. u pasivi.
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,387
Nema više tko, niti kome treba.
Samo "smeta" u štaglju.
 

vargas

Aktivni član
Tu od
15 Kol 2012
Poruka
523
Dado 6340, ja bi ti preporučio da bez "stručno-kritičarske" pratnje ne ideš nikud. Prvo, kad dojdeš u dvorište gde je kombajn, srce ti bude imalo ubrzanje ko formula 1 , oči ti budu skočile, pregledal budeš kombajna, i na kraju nebudeš ništ videl. U stvari sam veliš da ni neznaš šta treba gledati. Kupil budeš kombajn i onda bude jao! Druge oči koje nisu pod adrenalinom, budu napravile puno bolju inspekciju mašine i vjeruj bolje budeš prešel. Ja sam kupio Zmaja 142, s kombajnom sam imal veze tolko kaj mi mlađi brat ima kombajna. Išel je z menom, prešnjofal je kombajna komplet, rekel je to, to i to je tak-tak, ostalo je v redu, kupuj.
 

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,735
Ma nejdem baš sam ali nekog sa znanjem nema šanse dobiti. Jedino mogu odustati od kupnje. Nebum odma ništa kupovao. Imaju za sada 3 komada koja budem obišao pa ću onda razmisliti i odlučiti.
 

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
2,893
Nikaj ti ne škodi pogledati ak su ti blizu.. Bar buš na svakim nekaj drugo spazil. I imal buš materijala za usporedbu..
Motori su dajcovi gore, tu nebi smelo bit problema. Sam provjeri da nije jako mastan oko cilindri. Jer onda se pljeva i prašina nalovi, slabije se hladi postoji mogućnost pregrijavanja..
Vizualno stanje dost govori o kombajnu, dal je bil garažirani, dal su ga tjerali cjele dane il je više radnika s njim radilo. U biti kak je održavan.
Ja ti znam za jedan u okolici Karlovca, al bila generalka na motoru. Puknuo remen od ventilatora i zaribal je.
 

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,181
Dosta dobar stroj, jednostavan, malo stariji model je, ali moćan stroj bez daljnjega, još ako je očuvano to je odlično, ne znam kakve pare ti traže ali nebi smjela biti neka velika cifra.
 

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,735
Nema papira to me muči. Motor generalno sređen. Opjeskaren, ofarban, garancija na motor. Dosta toga sređenog. Barem tak kaže
 

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,181
Ja sam mog kupio i nikad nisam napravio prijepis i uzeo papire.Pazi ma kakav bio vjerovati je da si mu ti zadnja ruka, jer su to već toliko stari strojevi da neznam da će se to dat dalje udavati, ali uz malo pažnje i održavanja tebe može još dosta dugo poslužiti.
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,387
Policija u Dadinom kraju je jako osjetljiva na registraciu vozila, pa to može biti ozbiljni problem.
A na cestu se mora izaći...
 

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,735
9000 kuna je kazna. Koliko sam saznao dvojica su platila. Osjetljivi jesu ali do sad nisam imao problema sa njima. Ljudi rade svoj posao i za mene završeno. Ako sam zajebo nemam se šta ni ljutiti ni svađati. Ako bi radio samo sebi baš i nemam neke pretjerane potrebe izlaziti na glavnu cestu ali otom potom, znam kak to ide.
 

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,735
Jučer išao gledati jedan fahr 900 i nije me se baš dojmio i nema papire. Pitanje jel koji uopće ima.
Đuro Đaković 770 za 25000 kuna. Možda bi njega išao gledati ali šta mogu očekivati za te novce.
 

Najnoviji postovi

Na vrh