• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Koji kombajn kupiti?

Zetorboy

Iskusan lik
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,814
Novi malisan s cjenom ko pravi :cool:
Zitni i kukiruzni adapter u kompletu

Prilozi

• 20250809_084217.jpg
    20250809_084217.jpg
    46.2 KB · Pregleda: 42

Axial

Aktivni član
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
131
Novi malisan s cjenom ko pravi :cool:
Zitni i kukiruzni adapter u kompletu
Ako je to onaj kineski aksijalni moja prva zamjerka su mu daleko premali kotači. U berbi kukuruza - kada je mokro - nema šanse raditi sa takvim kotačima. Ima na tubeu nekoliko filmića kako ljudi rade (Poljska).

Ranko

Dobro znana faca
Tu od
28 Lip 2008
Poruka
1,251
Gledao sam taj kombajn, ima nekoliko da kažem mana, prva je jako mali točkovi, druga je mali bunker, oko 2t, i treća ja masa ide direkt na sječku, koliko sam vidio nema mogućnosti da ostavi slamu za baliranje.
Ali kažu da dobro ide, u što i vjerujem jer je 200ks 4 reda, hidro pogon, vjerujem da leti po njivi.
Kod nas još uvijek ne uvoze, a imaju mnogo bolju veću seriju 120, baš ozbiljna mašina, ali kažu da je za taj veći transport skup jer ne stane u kontejner

Axial

Aktivni član
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
131
Verzija sa rotorom (ima i verzija sa konvencionalnim bubnjem i 4 slamotresa) - rotor je 60 cm promjera i preko 3 metra dugačak, to bi trebao biti kapacitet kao na caseu 60 serije (1660/2366) - po veličini rotora a za te strojeve heder je barem 4.8 metara. Očito su im prioriteti neki drugi (mogućnost transporta u kontejneru jer i poljaci kažu da kombajn siže u dva kontejnera i onda ga sastavljaju na mjestu) i prema tome je očito sve prilagođeno. Inače motor je 4 cilindra i 170/190 ks snage baš kao i na case 1660.... Zanimljivo bi bilo vidjeti kako izgleda taj veći model.

Na vrh