• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kokoš kašlje i slini

Myrnas

Član
Tu od
29 Lip 2015
Poruka
151
Imam probem vidim i cujem kako mi jedna kokos kaslje/kiše i slini. Dajem im da jedu kocentrat ali ne obicni vec potpuna smjesa sveg i nije onaj obicni kocentrat. Kokoska malo i "hudi" stalno spava i kad ih pustim ona stane i zatvori oci u sred dana. Jednom sam joj pricao i pocela je kašljat/kihat i fino me je slinama po ruci poprskala. Nije mi jasno sta joj se događa :/

selac26

Član
Tu od
14 Ožu 2015
Poruka
35
I kod mene isti problem,stalno kiše/kašlje ja se zabrinula i navece to isto radi. Uhvatila je prehlada :-?

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,014
Sigamoza! Neznam da li još postoji u veterinarskoj prašak Biovermin,ako ne,ima garant neka zamjena!

robelar

Dobro znana faca
Tu od
11 Lis 2014
Poruka
1,938
Evo novih blagodati europe. Danas otisao do veterinarske ambulante da mi daju nesto jer kokosi krkljaju. Veterinarka me blijedo gleda i veli da nema nista za to. I to ne da nema trenutno u prodaji nego veli da vise nema uopce kupiti taj lijek. Pitam za onaj geomicin prasak, veli toga nema vec 15 godina. I pitam ju sta da napravim, veli neznam. Znaci jednostavno mogu kokosi otpisati. Uglavnom, ti veterinari samo su orjentirani na cucke i macke. Upravo su nekakvog cucka cjepili i oko njega titraju a o kokosima nemaju pojma. Ako netko zna sta bi bilo na prirodnoj bazi ili mozda od tableta za ljude nek veli. Hvala.

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,014
Šta znači krkljanje?kihanje,kašljanje,izbacivanje sluzi?
Ako je nešto od toga,vezano je uz respiratorni sustav,pa bi nekakav antibiotik mogao/trebao pomoći.
Probaj neki doxiciklin ili vetoflok za perad,pazi na karencu.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,971
Kad smo već kod kokoši. Meni jedna pada s nogu. Znači jede normalno, sere normalno, pije vode. Odvojio sam ju sa strane čim sam vidio. Eno već 5 dana sve u redu jedino što pada s nogu. Ko da nema balansa više. Pada na glavu, na v stranu. Ovisno o nagibu.

Zvao sam veterinarku. Kaže da ju vodim na rendgen da isključimo nešto s kostima. Rekao sam hvala.

Isabel talijanka kokoš. 6 mjeseci stara još nije pronjela...

robelar

Dobro znana faca
Tu od
11 Lis 2014
Poruka
1,938
Za sad sam dao samo jaku koncentraciju muvisela u vodu i u hranu. Probat cu nabavit nekakakav antibiotik pa davat. Vele da su to paraziti u grlu.
Sta se tice ove kokosi gledao sam negdje da se u mlaku vodu stavi par zlica soli i razmuti i onda se kokos uroni i tako drzi jedno pet minuta u toj vodi, normalno glava vani.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,761
Zorane, vodi Izabel na more. Par dana zajedničkog plivanja u slanoj vodi i biti će ok. Samo moraš pažljivo reči ženi da te neće biti doma par dana.

robelar

Dobro znana faca
Tu od
11 Lis 2014
Poruka
1,938
Je. Tako je bilo. Kokos je kunjala i dremala i onda ju je namocila jedno 5 minuta u slanoj vodi i kokos je dosla k sebi. Nemogu to ponovno naci na yutubu.

Najnoviji postovi

Na vrh