• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kokoši ne nose jaja

Myrnas

Član
Tu od
29 Lip 2015
Poruka
151
Imam 11 kokosi i redovito ih hranim, dajem im vodu, u 15:00 ili nekad u 16:00 ih pustam napolje da jedu travu. Svaki dan su napolju ali ne nose jaja. Danas je bilo samo 3 jaja. Svaki dan im dajem kokuruz i psenicu da jedu.
Hvala

Posljednje uređivanje od moderatora:

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Re: Kokosi ne nose jaja

Jesu mlade,ili stare?

Jesi probao koncentrat za nesilice mješat sa šrotom?

jagodinac

Član
Tu od
28 Ožu 2015
Poruka
126

i meni se javio taj problem sad u zadnjih nekoliko dana mi mnogo malo nose kokoske

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051

Ja sam imao u prolječe,3mj. bez ijednog jaja a hranim 30koka,počeo sam davati koncentrat za nesilice i malo kostovita i pomalo su počele,sad svaki dan uberem od 15-20jaja.
Imam 5starih koje bi trebalo pod sjekiru,al to posle ljeta

Myrnas

Član
Tu od
29 Lip 2015
Poruka
151

Jesu mlade,ili stare?

Jesi probao koncentrat za nesilice mješat sa šrotom?

Stare su oko 1-2-3 godine, imal razlike u kocentratu za nesilice? jel taj koncentrat kao i za tovne pilice ono da ima 1,2,3... one vrste ili je koncentrat za nesilice isti. Posto nisam to nikad koristio, i nakon koliko dana pocnu nosit jaja?

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051

Gle,nešto u vremenu i okolini utječe na koke pa ne nesu,sa koncentratom za velike nesilice poćnu kroz 10_15 dana nesti jaja,bar su meni počele.

Myrnas

Član
Tu od
29 Lip 2015
Poruka
151

Danas 4 jaja sam nasao, kupit cu koncentrat pa cu vidjet. Zanima me moram li im onda uvijek davat koncentrat ili kad krenu nosit da im prestanem davat? ja sam planirao da kupim jednu vrecu koncentrata i da vidim.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051

Tako je kupiš vrečicu od 10kg,i uprvih tj. dana daješ jači omjer a kasnije smanjiš dok se vreča ne potroši.
Pogledaj da ti ne jedu jaja.

Myrnas

Član
Tu od
29 Lip 2015
Poruka
151

Nema od 10 kg ima od 25 kg pa ssm taj uzeo.
Mogul im davat kokuruz u zrnu i kocentrat da im promjesam. Jaja ne jedu, nema ljuski razbijebih u gnijezdu

hotela

Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,250

Neznam kak ces mijesat kukuruz s koncetratom.Kukuruz bi moro prija srotat(cekicirat-samljet)da ga mores pomijesat po uputstvu na vreci.Jedino sve malo navlazit,onda bi se valjda drzalo zajedno.:icon_scratch:

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051

Ne mješat koncentrat sa zrnom!!!
Bilo bi dobro izšrotat kukuruz i ječam i u šrot pomješat koncentrat i malo posija,mekinja.

Myrnas

Član
Tu od
29 Lip 2015
Poruka
151

Ne mješat koncentrat sa zrnom!!!
Bilo bi dobro izšrotat kukuruz i ječam i u šrot pomješat koncentrat i malo posija,mekinja.
Tako cu i uradit, malo mekinja, jecma i zrno od kokuruza cu istuc tako da sve bude praškasto. Javit cu vam rezultate :D :D

Fendt939

Iskusan lik
Tu od
26 Stu 2014
Poruka
1,376

Jesu kokoši preko noći zatvorene u nekom objektu?

Ako jesu, prekontroliraj da li ima tekutova, kod mene ista situacija bila, čak dovelo do krepavanja 2-3 kokoši. Ustanovili da je kokošinjac pun tekutova, ošpricali i očistili i sad kokoši ne ulaze tamo više. Naravno počele su nesti jaja.

Myrnas

Član
Tu od
29 Lip 2015
Poruka
151

imaju svoju "kucu" i ispred kuce imaju ograđen prostor i tu ih zatvaram i spavaju u toj kucici koja je od cigli zidana. Imam šugovan (gamacid) mogul sa njim pošpricat sve? hocel on ubit tekut?

kninquin

Aktivni član
Tu od
11 Svi 2013
Poruka
1,226

Moje isto sad malo slabije nesu! Imam 14 kom.koje nesu i jednu kvočku i do prije jedno mjesec dana je svaki dan bilo 12-13 jaja, a sad ih bude maximalno 8-9! A nemam tekutova ove godine! Prošle je bilo strašno s tom gamadi, ali sad je ok!
Mislim da i vrućina igra određenu ulogu!, a i kokoši su malo starije pa sam za sad još zadovoljan!
To s tekutovima je živa istina!, tako su meni prošle godine prestale nesti, a i cijela tura pilića (domaćih) mi pocrkala od tekutova! Kasno primjetio!

Myrnas

Član
Tu od
29 Lip 2015
Poruka
151

Da ih okupam šugovanom (gamacidom) mozel pomoc oko tekutova?

selac26

Član
Tu od
14 Ožu 2015
Poruka
35

I kod mene slabo nose imam 6 domaćih i 9 nesilica koje su se još malo pa potpuno izmitarile, od njih 15 "nekad "bude 6 jaja. Mene zanima kolko da im dam prebitka kukuruznog a da im je dovoljno brine me da im nije malo hrane.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051

Daš im šrota u hranilicu da ne moras svaki dan davat,samo hranilica bi trebala biti na višoj poziciji da ne razbacuju okolo.
Baciš im malo zrna kukuruza i friške vode i to je to.

selac26

Član
Tu od
14 Ožu 2015
Poruka
35

Ok a nisam u hranilicu sipala već u korito a vode uvijek imaju friške. Moram počet hranilicu upotrebljavati.

Najnoviji postovi

Na vrh