• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kokoska bolesna, pomagajte!!!

Myrnas

Član
Tu od
29 Lip 2015
Poruka
151
Imam nekoliko kokica i primjetio sam da je jedna kokica bolesna, tesko dise, izgubila je glas znaci nikako nema glas. Boju krune je promjenila i vise nije crvena vec crveno-crna ( BORDO). Nju sam odvojio i izolirao od drugih kokica i ona je sama i dalje je od ostalih kokica. Kada spava tesko dise i cuje se kako tesko udise, po danu primjetio sam da kada diše da su joj usta otvorena i da jedva uzima zrak.. sta da radim?? pomozite

Myrnas

Član
Tu od
29 Lip 2015
Poruka
151
Veterinar mi je dao NEOCYCLIN u prahu da joj dajem u vodi. Imam li opasnosti za ostale kokice jer se toga najvise i bojimm :(

robelar

Dobro znana faca
Tu od
11 Lis 2014
Poruka
1,933
Ako si dobio od veterinara onaj prah u smeđem pakovanju kao gotova juha to je dobra stvar. Bolesnu kokoš odvoji i davaj joj kako piše ili kako si upučen od veterinara. Obavezno operi i dezinficiraj nekim sredstvom posudu za hranu i vodu i nemoj im bacati po podu hranu niti da piju bilo šta drugo nego iz pojilice. Ne znam da li ti je rečeno da i drugima preventivno daješ lijek , pitaj veterinara. Ja sam bolesnima direktno sipao u kljun ali nemoj samoinicijativno. Očisti dobro kokošinjac i digni higijenu na visoki stupanj, davaj vitamine , sprijeći doticaj sa miševima i pticama i drugim životinjama pa nećeš imati problema .

Myrnas

Član
Tu od
29 Lip 2015
Poruka
151
Prvo sam u veterinarskoj stanici naišao na ismijavanje jer njima je zaboga čudno to sto je moja kokica izgubila glas i naravno ismijavali su me i rekli mi Pa nije pijetao da kukuriče, kokici ne treba glas [emoji36][emoji36]. Danas sam je opet uhvatio u ruke i drmao je ali ona ne može uopste da se dere već joj odmah kruna potamni i pokušava da se dere ali nema glasnica :(.
Veterinar mi je na kraju dao taj lijek sto sam uslikao i rekao da dajem samo njoj a ostalim kokama da ne dajem jer nose jaja i zdrave su. Sve čistim stvarno i vodim računa o svemu, primjetio sam kao da neke baje po jajima pa sam kupio za tekut svakakve otrove pa ću ih srediti..
Za ove zdrave koke dao mi je Muvisel to su kao neki vitamini i dobro je za kokice, Sta vi mislite o tome?

588768b39d6cb7aed012823e9363c1aa.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

robelar

Dobro znana faca
Tu od
11 Lis 2014
Poruka
1,933
Ti vitamini su dobra stvar međutim oni nisu lijek. Moraš otkloniti uzrok zaraze a ne tek kasnije liječiti. Ako se radi o istoj bolesti ona se lako liječi samo davaj lijek i za tri dana bi trebalo biti dobro. Jaja ako nese baci jer je pod lijekom . Upiši na google - kokoši krkljaju , pa još prouči. Danas ništa više ne uspijeva bez kemije i smjese pa ni djeca . Prošla su vremena kad se kokošima bacilo šaku kukuruza i otjeralo na livadu a navečer pobralo jaja.

Myrnas

Član
Tu od
29 Lip 2015
Poruka
151
Ostale su kokice dobro samo ta jedna malo ima promjene ali nadam se da će proći i to, dao sam joj lijek pa ako hoće neka pije a ako ne, lahka joj zemlja bila!
Danas sam našao jedno jaje bez ljuske a znam da sam kokama prije 2 dana dao veću količinu hljeba pa se tješim da je od toga bez ljuske jaje

Myrnas

Član
Tu od
29 Lip 2015
Poruka
151
O čemu vi [emoji15] ne razumijem vas

Myrnas

Član
Tu od
29 Lip 2015
Poruka
151
Pa nemojte mi sad o H1N1 :/
Danas sam dao kokicama ovaj vitamin Muvisel i maloprije sam primjetio da kokice imaju zelen izmet kao da kakaju zelenu travu i komadića trave ima

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
To se i meni tak dogodilo nakon Muvisela. Pojma nemam zakaj !?

Myrnas

Član
Tu od
29 Lip 2015
Poruka
151
Nakon Muvisela? ja evo zdravim kokicama dajem Muvisel vec 2 dana i cini mi se da nema promjene. Jesul pokrepale??

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Moje ne. I stvarno mi nije jasno zakaj ej to tak ??! U zatvorenom su prostoru, sve je isto kaj se tiće vode i hrane i kad im dam Muvisel, pojavi se zeleni izmet. Ne kod svih koka. Samo njih par.

Myrnas

Član
Tu od
29 Lip 2015
Poruka
151
Ja sam "ceprkao" po tom zelenom izmetu i kao da izbacuju travu iz sebe.. pomislio sam da tvoje kokice dobiju napad hroktanja i kasljanja od Muvisela.. ohhh.
Zasto zeleni izmet, jel to normalno ja stvarno ne znam i ujutro cu dobro razmisliti hocul im dati Muvisel

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Ako se normalno ponaša,jede i pije, nemaš straha. Probaj prekinuti Muvisel par dana i vidjet češ. Mislim da je to od njega ?!

Myrnas

Član
Tu od
29 Lip 2015
Poruka
151
Pa naravno da je do njega jer dok nisam davao Muvisel nije bilo toga, i ujutro dao Muvisel i po podne vidio zeleni izmet na tlu, rekli su mi kao da je to dobra stvar i da on pomaze kokoski da se u njoj prije napravi jaje, pomaze u tvorbi jajeta, ali realno gledano za ova dva-tri dana nosivost opada.. vidjet cemo jos sutra ako bude jos manja nosivost prekidam davanje ovog smeća.. necu da mi kokice kakaju vanzemaljce zelene!

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,622
Krajem svibnja sam na sajmu kupil piliće stare oko 3 tjedna (miješane pasmine i križanci). Prvo je jedan kokotić prestal jesti i nakon tri tjedna uginul. Malo zatim to se dogodilo maloj kokici. Jednostavno jede sve manje i manje, a pije puno vode. Izdvojil sam je posebno. Ponekad bi pojela toliko da sam osjetil hranu u putanji (volji) i bil sam se već ponadal da se bu oporavila, no uzalud. Sad i druga mlada kokica jede sve manje. Valjda nema 20 dkg i jutros nije mogla preskočiti 25 cm visok prag na kokošinjcu. Sve su cijepljene krajem lipnja, ali ne znam za kaj je bilo cjepivo.
Zna li netko kaj bi moglo biti.

robelar

Dobro znana faca
Tu od
11 Lis 2014
Poruka
1,933
Tak je isto i pri meni. Imam dvije koje svaki dan samo kopniju a pred njima je hrpa hrane. Lagane su kaj pero.

Najnoviji postovi

Na vrh