• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

KOLINJE - - - izrada suhog mesa, kobasica i ostalih stvari od mesa

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,417
Ja uz kobase sušim još samo krmenatle (lax kare), vratinu mi je šteta sušiti, ona mi je bolja termički obrađena
Kod mene obrnuto, meni je krmenatl pesuh na bilo koji način.
Jedne godine sam ga u kobasice samlel, a kost posušil. Skoro je bila rastava....

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
9,153
Kod mene se taj dio zove riba (prema obliku). Sušil sam to bez mrežica, samo hakelj kroz meso. Nema problema s oblikom, a pršut se može skriti pred suhom ribom. Barem za okuse moje obitelji.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,417
Moji su lungič zvali riba, najvjerojatnije isto zbog oblika.
A to mi je fino nema veze jel punjeno ili ne.

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,842
mi isto lungić zovemo riba...makar bi za welington moral biti teleći, ali fini je i svinjski...a i u umaku od gljiva...

mladenko

Iskusan lik
Tu od
27 Sij 2011
Poruka
1,555
Lungic mi je najbezvezniji komad mesa. Jedne godine sam ga u kobase bacio, bilo je svega.. najbolja mi budjola, nema jačeg kad je prošarana masti....

Najnoviji postovi

Na vrh