• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Komora

asestic

Član
Tu od
12 Sij 2010
Poruka
601
Evo da započnemo novu temu danas sam u Plodovima zemlje gledao gospodina Grivičića predsjednika komore te je između ostalog kukanja i spomenuo da su na financijski papir stavili 9 mil kuna ali ni sam nezna odakel će namaknuti a koliko sam upuće da smo svi koji smo u upisniku i članovi komore i dužni plaćati komorski doprinos .
Pa bih mogli malo o ovoj temi popričati.
Pozdrav Anđelko! 8)
 
S

Suncokretica2

Guest
To će dakle zaista biti kao Obrtnička komora!? Učlanjenje je automatsko a tako i plaćanje članarine a nitko nema koristi od nje. Odnosno, možda neki i dobiju kredite preko Komore ali ja još za takav slučaj nisam čula. Pa su se sad sjetili da bi i pljoprivrednicima mogli uzeti još koju kunu......a šta'š tu komentirat - morat ćemo plaćati i to je to! A oni će novce trošiti kao i predsjednik Obrtničke komore prije par godina, na sexy telefon, pomagao čovjek nećaku koji je otvorio "servis" i pravio mu promet na račun O.K. Bilo bi smiješno da nije bilo u pitanju 150 000 kuna.... Pretpostavljam da će i poljoprivrednicima biti tako.
 

PetullaRZ

Član
Tu od
19 Velj 2010
Poruka
852
Na ovu temu mi je teško bilo što reći jer kao polj.obrtnik plaćam komorski doprinos i nebi mi bilo drago da još dodatno moram plaćati i doprinos polj.komori. Mislim da OPG-i moraju imati instituciju(komoru) preko koje zajednički mogu utjecati na MPS jer ove Udruge seljaka(mljekari,ratari,stočari.voćari,povrćari) su razjedinjene i svaka vuče na svoju stranu. Preko zajedničke komore mogli bi usaglašeno itekako utjecati na polj.politiku u Hrvata ali da to bude pošteno, pravedno i transparentno prema članstvu. Ako bi bilo tako svaki član bi svojom članarinom podupirao rad Skupštine PK i nebi mu bilo teško plaćati. Čini mi se da nekome u ovoj državi ne odgovara da polj.proizvođač bude ujedinjen i organiziran pa se bojim da će i ta PK loše završiti ili?
 

asestic

Član
Tu od
12 Sij 2010
Poruka
601
Da seljaci su u istom položaju kao i branitelji jedan interes i cilj a više udruga što odgovara onima na vlasti jednom da više novaca a drugom manje pa se vi između sebe glođite a oni rade što im volja a koliko sam shvatio komora je još jedna savjetodavna služba bez ikakvih ovlasti u kojoj će se pojedinci dobro uhljebiti na našoj grbači. Članarinu moraš platiti a dali ćeš imati kakvu pomoć to ti nitko ne jamči.
Pozdrav Anđelko! 8)
 
K

korisnik2408

Guest
Da li netko zna, da li ce d. o. o. placati dvije komore gospodarsku i poljoprivrednu (ako je u registru polj. proizvodjaca)?
Sto se rada komore tice mislim da od toga nema nista. Uzimace clanarinu, a nece raditi nista za svoje clanove. Isto kao i gospodarska i obrtnicka komora.
 

PetullaRZ

Član
Tu od
19 Velj 2010
Poruka
852
Zakoni kažu da je svaki član (HGK,HOK,PK,HSZ) dužan plaćati članarinu svojoj komori ili savezu. Znači moraju se promjeniti zakoni, inače smo mi u neravnopravnom položaju u odnosu na one koji plaćaju jednu članarinu.Da li će oni promjeniti zakon ili će nekom uredbom omogućiti da drugo članstvo bude na dobrovoljnoj bazi vidjeti ćemo.
Ako će PK profunkcionirati onda bi se mi seljaci i poljoprivrednici morali aktivnije uključiti u rad komore i ne dozvoliti kojekakvim propalim političarima da se uhljebe i da nas miniraju i bombardiraju.
Po meni trebalo bi ponoviti izbore za Skupštinu PK jer se prošli izbori nisu shvatili ozbiljno a i same pripreme za osnivanje komore kod poljoprivrednika prošle su nezapaženo.
 
Na vrh