• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas 2

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
3,882
Evo kak to ide kod nas, neko proda ideju, pokupi lovu a dalje se je....
1000127148.jpg
.....možda je u proljeće i bilo nekaj cvijeća, al sad je sirek, loboda, mračnjak i ambrozija. Okolo uredno pokošeno, onda su moglii ovaj kumer pokositi, ak se već bore tak žustro protiv ambrozije

P.S. tabla je tolko gramatički netočno ispisana da svaki put kad pročitam, jedan učitelj hrvatskog jezika padne u nesvijest

Posljednje uređivanje:

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
2,277
Taložimo da, svjestan sam ja toga, ove godine je tako kako je, moramo i sa time biti zadovoljni, a druge godine što bude i kako bude, vidjet ćemo, do tada živi i zdravi bili.

Frenki F3

Iskusan lik
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
1,671
Kad je moj pokojni tetec meril cukor s moštomjerom navijek je bilo blizu 20. Dok ja nisam refraktometar kupil cijeli brijeg se posvadil,15/16 nije prelazilo😁

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
3,648
Moj pokojni bratić je rekel,da vam ja pokažem kak se laže i refraktometrom. Sredinu bobe je hitil van i samo gulinu scedil. Odma je 2 više 🤣
Mislim na probe prije berbe

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
3,543
Bome prošli tjedan di sam bil u berbi graševina imala 18,5 cukora
Moguce..visoki su opcenito seceri ove godine zbog suse...ali budu alkoholi visoki onda...🫣🫣🫣
Ja isto prosle godine imal oko 15, ove godine 18...pojedini grozdovi mi i 21 pokazivali...
Al evo sad kad sve pobral i zgvezdral pokazuje oko 17...bilo je.nekaj bijeloga kaj mi tata imal pa je to malo snizilo prosjek...al ja zadovoljan sa 17..tu bude islo minimalno secera...

mladenko

Iskusan lik
Tu od
27 Sij 2011
Poruka
1,655
17 je idealno, tu su i kiseline jako dobre ako pričamo za stalno vino. Jbte nama grasevina prije 2 tjedna pokazala 22, a crni pilot 26, a brali ga odmah iza gospe... nikad takvi sladore nismo doživjeli niti itko od starijih pamti takve sladore.... a bome nikad ranija berba, gotovi bili do 4,5.09... inace nikad rijesiti do početka 10-tog... danas smo pobrali kod kuma kali kak je na udaljenoj poziciji, i nekak u sumi trsje, jedva 15 pokazalo s tim da je izabela jos zelena....

Najnoviji postovi

Na vrh