• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Korisne mašine za povrtlarstvo?

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151
Cabage ajde molim te reci kako je prošla sadnja paprike sa novom sadilicom pretpostavljam da je sadnja u plastenike završena kako se ponaša na foliji jel pravi velike rupe i kojom brzinom može da sadi.
Hvala.

cabage

Aktivni član
Tu od
1 Ožu 2008
Poruka
2,462
Da se malo pohvalim, danas je pala jedna trgovina. Jesam li uprskao ili potrefio, vidjet ćemo. Sijačica za sitno sjeme, 6 redna, samo je jedan red skinut pa je na njoj trenutno 5. Inače smo se dogovorili četvorica da podijelimo trošak pa nas nije ispalo skupo.

Uploaded with ImageShack.us

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Ma dobro si kupio mi prodali takvu prošle godine za 15 tk.Jesi li dobio i trake za razne kalibraže sjemena?I za luk posebno?

cabage

Aktivni član
Tu od
1 Ožu 2008
Poruka
2,462
Ma dobro si kupio mi prodali takvu prošle godine za 15 tk.Jesi li dobio i trake za razne kalibraže sjemena?I za luk posebno?

Dobio samo za luk, ostale kažu da im je netko pokrao. To je u tvojem kraju, agromeđimurje. Bila je javna dražba. Na kraju je koštala dosta više jer je bilo još zainteresiranih. No ja sam bio najuvjerljiviji:icon_eyes: Dat ćemo napraviti trake ili imaš možda ti da ti je ostalo?

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Dali smo sve u kompletu iako smo samo ove za luk dobili sa sijačicom kada smo je kupovali.Te su original,vidim da su i tvoje.Ostale moraš dati napraviti,skupo je ko zlato.Bar je bilo.Mislim da smo plačali sto kuna jednu. Ne komplet od šest komada. Za mrkvu moraš imati dvije vrste,jer razni hibridi imaju raznu kalibražu,ili ćeš morati paziti koju kalibražu sjemena kupuješ.Za peršun je najteže,rupe moraju biti zbilja precizno izbušene.Imali smo i posebne za pastrnjak-Za korjenašice uzmi tanke trake,nemoj se zeznuti pa dati raditi ko što su ove što si dobio za luk.Morati ćeš prilikom sjetve vjerojatno sa tim tanjim trakama staviti male podlagače unutar baterija,drvene štapiče.Ma budeš vidio,samo si pripremi trake,problem je nači nekoga tko će ih zaljepiti i izbušiti.Ne smiju biti cufaste rupice.Inače,ako je sve u redu prilično precizno sije.Jesi li dobio i kontrolni aparat?
Provjeri si gumice na valjcima.Ako su istrošene nabavi nove jer će ti sjeme nekontrolirano curiti.Mi smo posudili jednom znancu jednu bateriju ,pa nam je zanjemio gumicu ,stavio svoju istrošenu-da vidiš veselja,deset deka peršuna se posijalo na jedan red.

cabage

Aktivni član
Tu od
1 Ožu 2008
Poruka
2,462
Dali smo sve u kompletu iako smo samo ove za luk dobili sa sijačicom kada smo je kupovali.Te su original,vidim da su i tvoje.Ostale moraš dati napraviti,skupo je ko zlato.Bar je bilo.Mislim da smo plačali sto kuna jednu. Ne komplet od šest komada. Za mrkvu moraš imati dvije vrste,jer razni hibridi imaju raznu kalibražu,ili ćeš morati paziti koju kalibražu sjemena kupuješ.Za peršun je najteže,rupe moraju biti zbilja precizno izbušene.Imali smo i posebne za pastrnjak-Za korjenašice uzmi tanke trake,nemoj se zeznuti pa dati raditi ko što su ove što si dobio za luk.Morati ćeš prilikom sjetve vjerojatno sa tim tanjim trakama staviti male podlagače unutar baterija,drvene štapiče.Ma budeš vidio,samo si pripremi trake,problem je nači nekoga tko će ih zaljepiti i izbušiti.Ne smiju biti cufaste rupice.Inače,ako je sve u redu prilično precizno sije.Jesi li dobio i kontrolni aparat?
Provjeri si gumice na valjcima.Ako su istrošene nabavi nove jer će ti sjeme nekontrolirano curiti.Mi smo posudili jednom znancu jednu bateriju ,pa nam je zanjemio gumicu ,stavio svoju istrošenu-da vidiš veselja,deset deka peršuna se posijalo na jedan red.

Kontrolni aparat je netko ofuknuo, ali već nam se javio tip koji "nešto zna". Ovi u agromeđimurju su nam rekli da je i njima netko radio trake i da su bile dosta dobre. Ne znam dok ne počnem raditi. Nisam nikad radio sa takvim strojem. Daš mi preporuku ko je vama radio trake, ako imaš kontakt može na pp.

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Ma taj koji je nama radio više ne radi,ne znam jeli više i živ.Bio je direktor Paneksa,kod kuće je imao mašinu za bušenje rupa,to on maznuo u firmi.On nam je i prodao sijačicu,to je njihov proizvod,zapravo samo postolje,baterije su uvozili iz,čini mi se Belgije,više se ne sjećam.Budem pitala sutra znanicu,imaju istu takvu,njima netko radi trake,ali ne znam tko.Ne sjećam se više jeli bilo na trakama za luk jedan red rupa ili dva,ali na ovima za sitno sjeme idu dva reda.I moraš paziti da materijal za trake ne bude nimalo rastezljiv jer ćeš imati problema.
Budem pitala,pa ti javim za izradu.
Ako se dobro sjećem,mi smo nosili na ljepljenje trake k vulkanizeru,budem pitala muža kad se probudi.

cabage

Aktivni član
Tu od
1 Ožu 2008
Poruka
2,462
Ma taj koji je nama radio više ne radi,ne znam jeli više i živ.Bio je direktor Paneksa,kod kuće je imao mašinu za bušenje rupa,to on maznuo u firmi.On nam je i prodao sijačicu,to je njihov proizvod,zapravo samo postolje,baterije su uvozili iz,čini mi se Belgije,više se ne sjećam.Budem pitala sutra znanicu,imaju istu takvu,njima netko radi trake,ali ne znam tko.Ne sjećam se više jeli bilo na trakama za luk jedan red rupa ili dva,ali na ovima za sitno sjeme idu dva reda.I moraš paziti da materijal za trake ne bude nimalo rastezljiv jer ćeš imati problema.
Budem pitala,pa ti javim za izradu.
Ako se dobro sjećem,mi smo nosili na ljepljenje trake k vulkanizeru,budem pitala muža kad se probudi.

Ok. Samo polako, ja tek u srijedu planiram sijati sa njom:biggrin:

cabage

Aktivni član
Tu od
1 Ožu 2008
Poruka
2,462
Re: Korisne masine za povrtarstvo?

[YT]http://www.youtube.com/watch?v=Te9hBsQzf9c[/YT]

Evo jedna za našeg prijatelja Kontam, on voli eksperimentirati s kinezima

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Re: Korisne masine za povrtarstvo?

He he dobar si, ja bi to ipak rješio sa klipnom pumpom od 891 kn i dužim crijevom ;) Ili na traktoru preko kardana. Forumaš Zvonis je napravio za jeftine pare herbiku i atomizer, a ovo bi se naravilo bez problema ;) Inaće dobro da si me sjetio da potražim di su mi prskalice :) Posudio u Donji Miholjac. Ove godine kolega i ja pravimo krilo za prskalicu tako da gore dole odradimo 8 redova i da se redovi preklapaju, utrošak škropiva momački zbog moljca. Poz

cabage

Aktivni član
Tu od
1 Ožu 2008
Poruka
2,462
U moljac samo pravovremeno, odnosi se i na mene:icon_super:

icerepin

Član
Tu od
5 Tra 2009
Poruka
66
Kontrolni aparat je netko ofuknuo, ali već nam se javio tip koji "nešto zna". Ovi u agromeđimurju su nam rekli da je i njima netko radio trake i da su bile dosta dobre. Ne znam dok ne počnem raditi. Nisam nikad radio sa takvim strojem. Daš mi preporuku ko je vama radio trake, ako imaš kontakt može na pp.

trake ti je imao Set Bjelovar

Najnoviji postovi

Na vrh