Ma nije potrebno ja sam okrenuo monitor i sve se vidio samo ti stavi sliku sa strane nešto ovako.
Uploaded with ImageShack.us
Može li netko staviti link na tvornicu MAS u Italiji,ne mogu nikako naći na netu.
Hvala.
Ma dobro si kupio mi prodali takvu prošle godine za 15 tk.Jesi li dobio i trake za razne kalibraže sjemena?I za luk posebno?
Dali smo sve u kompletu iako smo samo ove za luk dobili sa sijačicom kada smo je kupovali.Te su original,vidim da su i tvoje.Ostale moraš dati napraviti,skupo je ko zlato.Bar je bilo.Mislim da smo plačali sto kuna jednu. Ne komplet od šest komada. Za mrkvu moraš imati dvije vrste,jer razni hibridi imaju raznu kalibražu,ili ćeš morati paziti koju kalibražu sjemena kupuješ.Za peršun je najteže,rupe moraju biti zbilja precizno izbušene.Imali smo i posebne za pastrnjak-Za korjenašice uzmi tanke trake,nemoj se zeznuti pa dati raditi ko što su ove što si dobio za luk.Morati ćeš prilikom sjetve vjerojatno sa tim tanjim trakama staviti male podlagače unutar baterija,drvene štapiče.Ma budeš vidio,samo si pripremi trake,problem je nači nekoga tko će ih zaljepiti i izbušiti.Ne smiju biti cufaste rupice.Inače,ako je sve u redu prilično precizno sije.Jesi li dobio i kontrolni aparat?
Provjeri si gumice na valjcima.Ako su istrošene nabavi nove jer će ti sjeme nekontrolirano curiti.Mi smo posudili jednom znancu jednu bateriju ,pa nam je zanjemio gumicu ,stavio svoju istrošenu-da vidiš veselja,deset deka peršuna se posijalo na jedan red.
Ma taj koji je nama radio više ne radi,ne znam jeli više i živ.Bio je direktor Paneksa,kod kuće je imao mašinu za bušenje rupa,to on maznuo u firmi.On nam je i prodao sijačicu,to je njihov proizvod,zapravo samo postolje,baterije su uvozili iz,čini mi se Belgije,više se ne sjećam.Budem pitala sutra znanicu,imaju istu takvu,njima netko radi trake,ali ne znam tko.Ne sjećam se više jeli bilo na trakama za luk jedan red rupa ili dva,ali na ovima za sitno sjeme idu dva reda.I moraš paziti da materijal za trake ne bude nimalo rastezljiv jer ćeš imati problema.
Budem pitala,pa ti javim za izradu.
Ako se dobro sjećem,mi smo nosili na ljepljenje trake k vulkanizeru,budem pitala muža kad se probudi.
Kontrolni aparat je netko ofuknuo, ali već nam se javio tip koji "nešto zna". Ovi u agromeđimurju su nam rekli da je i njima netko radio trake i da su bile dosta dobre. Ne znam dok ne počnem raditi. Nisam nikad radio sa takvim strojem. Daš mi preporuku ko je vama radio trake, ako imaš kontakt može na pp.
trake ti je imao Set Bjelovar