...da se vrati ljudskost i uzmemo moc bankama i onima koji stoje iza njih.
...
Poštovani
hotela, jutros dok smo ja i supruga pili kavu, ja sam listao tjedni paket promotivnih prospekata i naišao na jedan u kojem je reklama "za kuhinju sa svim aparatima". Rekao sam odmah supruzi: evo sanjaš tu NOVU kuhinju već unazad par godina, idi u banku podigni si novac i kupi sada tu kuhinju, jer joj je po mjeri.
ZAŠTO
Pa samo zato jer je prije izvjesnog vremena dobila "pismo" od banke u kojoj joj pojašnjavaju da su "okretanjem" njezine 15 godina štednje, umanjili njezin saldo za 150 kuna. Eto samo zbog ovoga ovaj put
dižem dva prsta u zrak za tvoje prijedloge. Ljudi moji štediš preko životnog osiguranja 15 godina, a kad ušteđevinu daš u banku, oni ti za samo par mjeseci pošalju obavijest da su već uspješno "prosuli" najblaže rečeno njezinih 150 kuna. A što s kamatama u Hrvatskoj? Ponašaju li se te banke jednako prema građanima u domicilnim državama? Naravno da ne, a znamo i tko je točno za to kriv, MI sami.
INFO
Jutros smo našim susjedima u samoizolaciji ja i supruga nabavili sve potrepštine koje je susjeda izdiktirala preko telefona i dostavili im ispred ulične ograde. Nije bitno, ali rekli smo im neka nam plate poslije samoizolacije za cca 14 dana. Dakle imamo na pameti da imamo u obitelji starca s preko 80 godina i stariju ženu s preko 75 godina, ne riskiramo kao luđaci. Mi smo se odmaknuli od stvari na cca 2 m, a oni su si preuzeli.
Dok smo kupovali u supermarketu sam zaista popizdio na jednu budaletinu. Na nosu je imao medicinsku masku, a golim je rukama uzimao peciva, s tim da je na ulaznim vratima ĐAMBO UPUTA koristite jednokratne PVC rukavice. Opomenuo sam ga glasno i jasno: pa daj uzmi te jebene rukavice i on bi se odmah svađao, eto tako funkcioniraju BUDALE.
LIJEPI PRIMJER smo vidjeli pri povratku sada iz vinograda u naselju Jalžabet. Uz ogradu jedne kuće se zaustavio auto, ispred ograde na cca 2,5 m je stajala starija žena. Iz auta je izašla mlađa ženska osoba s maskom na licu i plavim rukavicama i ostavila joj je nekakav paket sa stvarima na dasku postavljenu iznad poštanskog sandučića. Znači da ljudskost funkcionira i tamo gdje ju najmanje očekuješ.
OSVRT NA SUSJEDU KOJA JE PRIJAVILA SUSJEDE DA SU NA DVORIŠTU
Nazvala je drugu susjedu telefonom da je ona kao dobra građanka to napravila, jer
što ako se ona razboli. Tko bude s njom imao brigu, ona sad živi sama. Točno, rastavljena je, sin se oženio i živi u jednoj državi na sjeveru Europe. Budem nepristojan i budem napisao,
glupača je zaboravila da ti više vrijedi normalan prvi susjed, nego najbolji sin i snaha udaljeni samo preko 1200 km. Eto to smo mi "ljudi".
Ukoliko sam bio naporan, oprostite, jer ovo tipkanje i sjedenje uz komp je sada za mene pravi fizički odmor; danas sam se nateglio kao budaletina...