Drugarice johabica, vidim da vi zdušno zagovarate politiku iseljavanja kao i i vaši politički idoli, ali da vam kažem da neću ići iz domovine, jer su moji horizonti jedino tu gdje sam rođen prirodni, i da mi jedinu tu sunce izlazi na istoku a zalazi na zapadu, sve ostalo mi nije prirodno, i ne odlazim odavde ostajem i borim se za svoju koru kruha i svoje obitelji.
Ne odlazim odavde na žalost svih vas koji zagovarate politiku da svak tko se ne slaže s vašom ideologijom može sreću potražiti negdje drugdje, ni moj otac nije napustio Hrvatsku, za vrijeme Jugoslavije, a nimalo se nije slagao s tadašnjom politikom, jer je znao i prenio na mene to da se neće država moći stvoriti izvana, a tako i ja znam da se bolje društvo u Hrvatskoj neće napraviti iz njemačke.
To koliko ću ja raditi neće odrediti država ni zakon, već sam sebi, tj. moje tijelo i zdravlje koliko će moći.
Kažeš da se u njemačkoj radi do 67,pa zašto nebi i kod nas,znači ko iz topa to prihvatiti, a zašto nebi druge standarde doveli na njemački nivo pa onda i to do 67.
Ljepo je baratati brojkama i podacima, vidim da vam je to vrlina, ali krajnje je ne patriotski, da ne kažem neljudski, mladom čovjeku reći ako ti se ne sviđa tu slobodno idi.
Mislim da si malecko ogromno mašio poantu.
A i "drugarice" ti je mašeno, nije da ophodim crkvene objekte baš, ali na mome zidu u dnevnom boravku stoji raspelo - moj identitet dobiven od predaka, a taj svjetonazorski nikako ne ide sa drugovima
. Pogotovo ne u današnje vrijeme i u budućem, kada masovnim migracijama sa muslimanskih područja gubljenje istoga prijeti cijeloj Europi, pa i Hrvatskoj. Tu sam, a želim da tu i takvi, ostanu i svi drugi - katolički hrvatski narod u državi Hrvatskoj - svoj na svome sa svojim identitetom, nepomuslimanjen u nekom bliskom ili dalekom budućem vremenu. Liberalni drugovi to ne pružaju niti se za to zalažu, tako da je to jedan od različitih razloga, ali ne i manje bitnog, zašto ne dobivaju zadnjih sedam godina moj birački glas.
O tome da je temelj masovnom iseljavanju postavila vlada koja je stolovala 2011. - 2015. nećemo, ušli bi u politiku, no, srećom, val se zaustavio i polako se trend mijenja - sve je više povratnika a sve manje odlazećih. Čijom zaslugom - niti o tome nećemo.
Ali moram reći da mi se veoma sviđa projekt trenutne vlade kojim se poziva one koji su otišli, na povratak :
Država mami iseljenike sa 100.000 kuna poticaja za samozapošljavanje
Država uvodi mjere za povratak iseljenih, slične onima za samozapošljavanje u
Država mami iseljenike sa 100.000 kuna poticaja za samozapošljavanje - N1 - pročitaj cijeli članak, daje dobre informacije, možda ih možeš prosljediti nekome kome će biti korisne.
Premijer Andrej Plenković, a nakon njega i ministar rada Josip Aladrović otkrili su da će financijski poduprijeti povratak iseljenih građana tako što će postojeće državne mjere zapošljavanja proširiti i na tu skupinu građana. Detalji će se znati u travnju, ali može se očekivati da će financijske potpore povratnicima biti slične onima koje se već isplaćuju za samozapošljavanje. U programu koji je krenuo od siječnja stoji da se pravo na potpore za samozapošljavanje odnosi i na povratnike iz zemalja EU. Moguće je da dorađeni plan, poticanje povratka neće suziti samo na EU. Visina potpore za samozapošljavanje određuje se prema području u kojem osoba ima prebivalište i otvara poslovni subjekt te je ona za najrazvijenije sredine 75 tisuća kuna, a za siromašnije 100.000 kuna. Isplata se može podebljati kombiniranjem više mjera.
Vidiš, to mene veseli, da ljudi dobiju priliku, i oni koji su otišli i oni koji su ostali, da tu na rodnoj grudi mogu ostvariti svoje snove.
Ja bih uz tu vladinu mjeru, da sam nekakav državni službenik, otišla korak dalje - osnovala ured koji bi povratnicima unaprijed osigurao mjesto u vrtiću za djecu, pronašao stan, školu, pružio sav potreban servis da povratnici dođu na sve potrebno unaprijed osigurano. Ako ne otvaraju svoju firmu, dužnost ureda bi bila da im nađe prvo zaposlenje.
Eto, tako ja vidim i one kojima je u Hr dobro i one kojima nije bilo dobro pa su morali ili htjeli otići.
Možeš ti raditi zlato koliko ti želiš i koliko ti možeš, ali postoje pravila jednaka za sve koliko se mora odraditi da se steknu određena prava.
Zato visina mirovina u svim državama varira - od najviše do najniže, i svugdje ovisi i o visini plaće koju zarađuješ, i o broju godina koje odradiš, i o starosnoj dobi u kojoj u mirovinu odlaziš. Član si društvene zajednice (države) koja se dogovorno složila da to tako bude i to utvrdila Zakonima, i da, nemaš pravo ti sam odrediti koja prava će posebno za tebe vrijediti.
PS:
Link mi ne radi, pa tko želi pročitati cijeli članak o poticanju iseljenika da se vrate u hrvatsku unošenjem naslova u gogle može naći članak.