• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Koronavirus

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,950
Se si kontam kako.
Zake bi hranil i bedinal nekog od kog nema koristi?
I u familiji! Stari papa!
I u državi! Bu vekša penzija za nas!

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,491
Kolegice Jo teško je vjerovati da se ovaj naš sistem baš brine za one koji više nisu u mogućnosti proizvoditi i stvarati, kad je baš stalo do čovjeka čemu je ideja da radni vijek bude do 67 godina.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,770
Čemu ironija i insinuacija?
Želiš reći da mu država i stranka na vlasti žele brzu smrt?
Zbog toga valjda cjepe ljude besplatno, pozivaju ih i doslovno mole da se cjepe i spase si živote jer žele da brzo umremo mi koji smo u mirovini.
Koja bedastoća.
Država na svoj teret svake godine cjepi besplatno sve starije od 65 godina, mi mlađi plaćamo cijepivo - ja sam gripu patila 105 kuna - ako se želimo cjepiti, i ti sada insinuiraš da se netko na državnoj ili zdravstvenoj razini vesli kada penzići umiru. A štiti ih se zdravstveno - daje im se mogućnost - da se besplatno zaštite.

I sada će netko opet reći - politiku van iz moju butiku - a moderator visokog ranga politiku gura na mala vrata, onakvu kakva njemu paše - protuvladinu. To može, a za vladinu koju ja volem ne može. :cool: :)

ZJ, prepredenčino stara, znaš da meni ništa ne prolazi ispod radara, hehe.......
Opet imamo nebuloziranje! Besplatno cijepljenje, možemo si misliti, ha ha ha.(n)

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Kolegice Jo teško je vjerovati da se ovaj naš sistem baš brine za one koji više nisu u mogućnosti proizvoditi i stvarati, kad je baš stalo do čovjeka čemu je ideja da radni vijek bude do 67 godina.

Pa ako ti je previše 67 godina, odi u Njemačku.
Tamo su i plaće i mirovine puno veće nego u Hrvatskoj.
A nećeš, jel?
Te njemačke mirovine u Njemačkoj vrijede skoro pa isto kao u hrvatskoj Hrvatske.
A i u Njemačkoj se do 67 moralo raditi još prije dvadeset i više godina, a ne kao u Hrvatskoj od pred dvije.
Njemačkoj djeci nije padalo na pamet niti pomisliti nakon završene škole - e, sada ću se godinu dana odmoriti, pa onda ako nađem kakav posao.....ko što smo slušali našu mladež, tamo dan nakon škole marš na posao, bilo kakav, a od prve plaće plaćaj roditeljima stan i hranu, ili mu roditelj paća stan da ga skine s grbače.
Moja sestrična je čekala nakon što je petnaest godina radila u Njemačkoj do šezdeset i neke - da ne pogrješim, neću navesti točno koje - da dobije njemačku mirovinu još prije desetak godina - a žensko je a ne muško - , a moja susjeda će sljedeće godine sa 62 ići u prijevremenu.
U Njemačkoj se radi puni radni staž 45 godina već desetljećima za punu mirovinu, kod nas sa 60 godina života i 41 godinom radnog staža dobivaš punu mirovinu.

Ovo je prava istina o njemačkim mirovinama​

Čitaj i uživaj:
Ovo je prava istina o njemačkim mirovinama

Prema aktualnim statistikama Njemačkog mirovinskog osiguranja “standardna” mjesečna mirovina u Njemačkoj iznosi oko 1.200 eura. Zvuči sasvim pristojno. Pogotovo u usporedbi s nekim drugim europskim zemljama, pa i Hrvatskom. Ali stručnjaci upozoravaju da se radi o prosječnoj mirovini “virtualnog” umirovljenika (“Eckrentner”) koji ima 45 godina radnoga staža, koji je ostvario pravo na starosnu mirovinu i koji je zarađivao prosječnu njemačku plaću (trenutno oko 2.700 eura). Ali koliko ima onih koji su zarađivali i zarađuju manje od prosjeka? I koliko ima onih koji nisu radili 45 godina?

(starosna mirovina znači da je radio do 67 godina bez obzira koliko je staža imao, i preko 45)

I ovo, iz 2020.:

Zemlja u kojoj Hrvati obožavaju raditi uvodi temeljnu mirovinu, evo kada stupa na snagu

Zemlja u kojoj Hrvati obožavaju raditi uvodi temeljnu mirovinu, evo kada stupa na snagu​

Zemlja u kojoj Hrvati obožavaju raditi uvodi temeljnu mirovinu, evo kada stupa na snagu
Njemačka vlada usvojila je u srijedu nacrt zakona o tzv. temeljnoj mirovini kojom bi se povećale mirovine umirovljenicima koji usprkos dugogodišnjem radnom stažu i uplaćivanju u mirovinski fond imaju niska primanja.

Temeljna mirovina spada u jedan od najvećih projekata četvrtog kabineta Angele Merkel. Radi se o mjeri koje bi poboljšala financijsku situaciju onih umirovljenika koji, unatoč dugogodišnjem radnom stažu, primaju mirovinu koja je osjetno niža od prosječnih mirovina.

Pravo na temeljnu mirovinu bi imali samo oni umirovljenici koji su u mirovinski fond uplaćivali najmanje 33 godine.

Pazi ovo: pravo na temeljnu imaju SAMO ONI koji su odradili 33 godine radnog staža. Jer njemci imaju prosječno 39 godina radnog staža
A mi hrvati imamao prosječno trideset dvije godine radnog staža. "Samo" 7 (sedam) godina manje. :hahah: :hahah: :hahah:

Opet imamo nebuloziranje! Besplatno cijepljenje, možemo si misliti, ha ha ha.(n)
Brgud, inače ne reagiram ne upise tipa tvojih, ali sada te molim da mi pojasniš što sam krivo navela u vezi besplatnog cjepljenja.

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
Čemu ironija i insinuacija?
Želiš reći da mu država i stranka na vlasti žele brzu smrt?
Zbog toga valjda cjepe ljude besplatno, pozivaju ih i doslovno mole da se cjepe i spase si živote jer žele da brzo umremo mi koji smo u mirovini.
Koja bedastoća.
Država na svoj teret svake godine cjepi besplatno sve starije od 65 godina, mi mlađi plaćamo cijepivo - ja sam gripu patila 105 kuna - ako se želimo cjepiti, i ti sada insinuiraš da se netko na državnoj ili zdravstvenoj razini vesli kada penzići umiru. A štiti ih se zdravstveno - daje im se mogućnost - da se besplatno zaštite.

I sada će netko opet reći - politiku van iz moju butiku - a moderator visokog ranga politiku gura na mala vrata, onakvu kakva njemu paše - protuvladinu. To može, a za vladinu koju ja volem ne može. :cool: :)

ZJ, prepredenčino stara, znaš da meni ništa ne prolazi ispod radara, hehe.......
A, na moje?

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,950
Nisam baš siguran, ali navodno na Zelandu imaju svi jednake mirovine po godinama i istu lovu izdvajaju bez obzira na kvalifikaciju.
U Americi pak uplačuješ lovu na svoje ime u fond pa koliko uplatiš toliko imaš. A možeš podići iz svog fonda i jeftiniji kredit. Isto tako kad se odlučiš za mirovinu možeš to podijeliti po godinama koja misliš živjeti ili podignuti sve - to je tvoja lova i radi što hoćeš.
Inače teta mi je radila do 75. godine.

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Upravo sam ušla u neozbiljnu fazu raspoloženja pa mi trenutno ne leži ozbiljna tema.
A neozbiljno o ozbiljnom ispadne u pol plača - u pol smijeha.
A i čemu - ti se mirne duše možeš i smijati i plakati nad mojim upisima - izaberi sam što ti više leži.

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Nisam baš siguran, ali navodno na Zelandu imaju svi jednake mirovine po godinama i istu lovu izdvajaju bez obzira na kvalifikaciju.
U Americi pak uplačuješ lovu na svoje ime u fond pa koliko uplatiš toliko imaš. A možeš podići iz svog fonda i jeftiniji kredit. Isto tako kad se odlučiš za mirovinu možeš to podijeliti po godinama koja misliš živjeti ili podignuti sve - to je tvoja lova i radi što hoćeš.
Inače teta mi je radila do 75. godine.

Koliko sam popratila, ako me sjećanje dobro služi, to bi trebalo biti u Australiji. Ali ne drži me za riječ što se lokacije tiče.
Bio je jedan dokumentarac, ima koja godina, bračni par, i govorili su da oni tu mirovinu ne uzimaju iako imaju na nju pravo jer su dovoljno stekli kroz život i ti iznosi im nisu bitni za normalan život.

A što se Amerike tiče - isto po dokumentarcu, kada propadne - bankrotira ili što - mirovinski fond u kojem štediš za buduću mirovinu, propadne ti mirovina. I nitko te ne pita niti ga briga od čega ćeš živjeti, i nitko ti neće dalje isplaćivati mirovinu. Iako, rekli su, to se vrlo rijetko dogodi da koji mirovinski fond propadne..
Ali ti vjerojatno imaš više informacija o tome ako imaš rođake u Americi.

I što ako podigneš sav novac iz mirovinskog fonda i potrošiš ga ili prokockaš deset godina prije nego umreš, a djeca te ne mogu uzdržavati, nemaš svoju nekretninu, moraš plaćati stan, režije, ili oboliš i moraš se liječiti?
Bi li volio više američki način mirovinskih fondova ili naš hrvatski?

Ono treće- razmišljati.

Nakon razmišljanja sljede zaključci.

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,950
Pa sad, i ovaj naš propada jer ima puno "uštekanih" po kojekakvom ključu.
Eno onaj starac na Baniji radio 27 godina u Željezari, ali nema papira i može se.....

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Pa sad, i ovaj naš propada jer ima puno "uštekanih" po kojekakvom ključu.
Eno onaj starac na Baniji radio 27 godina u Željezari, ali nema papira i može se.....
A gle, propada i zbog mene.
Ja ću nakon 7 godina primanja mirovine dobiti sve što sam u mirovinski fond uplatila. Ako uračunam kamate koje je mirovinski dobio iz mojih uplata - nek je maksimalno još toliko. Dakle, ja bih sa oko 70 trebala otegnuti pete ili ću, poživim li do devedesete što više nije rijetkost, dvadesetak godina živjeti na tvoj račun.

Računaj - trenutno dobivam 27 000kn godišnje.
Prvih godina sam plaćala mirovinsko 160 kn mjesečno, zadnjih 360 kn.
Uzmi prosjek 38 godina, izračunaj koliko sam u mirovinski uplatila - mislim da je tu negdje.

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Nisam popratila koji je bolestan.
A sada sam pogledala - Milošević.
Vele, Pfajzer je dobio.
Ih, nešto sam prije slušala da neka cjepiva djelomično štite i od novih sojeva virusa, ali samo desetak posto vele sada, tako da je jedna farmaceutska kuća navjestila da će vjerojatno ići i treća doza u dogledno vrijeme, valjda će se raditi miks kao za gripu, nekoliko sojeva u jednom cjepivu.
Vjerojatno za godinu dana cjepivo više neće biti problem, bude se proizvodnja zahuktala na mnogobrojnim lokacijama po cjelom svijetu.

hotela

Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,250
Treca doza ne ide vjerovatno nego sigurno,tek onda pocinju piizdarije,saznat cete to iz osobnog iskustva gospodjo Jo. :cry:

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Treca doza ne ide vjerovatno nego sigurno,tek onda pocinju piizdarije,saznat cete to iz osobnog iskustva gospodjo Jo. :cry:

Cjepljenje protiv gripe ide svake godine, moj muž se već dvadesetak godina cjepi svake godine i zdrav je ko dren, osim visokog tlaka koji mu je obiteljsko nasljeđe po baki i majci i problema koljena koji mu je obiteljsko nasljeđe po djedu nema apsolutno nikakvih zdravstenih problema. A baka i majka, koje se nisu cijepile protiv gripe su bile dijabetičarke..
I moj muž, dok se nije cijepio apsolutno svake godine je dobivao veoma teški oblik gripe, u krevetu je ležao ko mrtvac, nisi mu smio dotaknuti prstom kožu - i to ga je neopisivo boljelo, desetak dana je bio teški bolesnik, a bio je u mladim i srednjim godinama.
Otkako se cjepi u dvadesetak godina samo je jedne godine imao lakši oblik gripe koja je nakon par dana postala ko lakša prehlada, i evo, u trećoj je četvrtini života i nitko daljinskim ne upravlja njegovim kretanjem niti njegovim postupcima.
A i razmišljanje i retorika su mu sasvim normalni, valjda bih ja, koja sam do ove godine bila necjepljuša - dakle nedirigirana od nikoga jer mi nisu imali prilike frknuti čip ili biološko nešto - ovakva pametnica kakva jesam primjetila da radi ono kaj drugi hoće i govori ono kaj mu netko radiovalovima šalje u mozak. :hahah: :hahah: :hahah: :hahah: .

Hotela, gledala sam i slušala osobno Papu kada je pred kamerama na tv prije par mjeseci izrekao da Crkva prihvaća cjepljenje i cjepivo.
Misliš li da su mu tajni agenti malih zelenih ili svjetske mafije stajali iza leđa s uperenim pretvaračem u žabu u njega i bili bi ga pretvorili u žapca da nije izgovorio ono što su mu naredili da kaže?

Tekovine i postignuća civilizacije i tehnologije su bile sastavni dio života naših davnih predaka, nas, budu i našeg dalekog potomstva u budućnosti. Od njih ne možemo pobjeći - a zašto i bi? , da nije izumljen avion muž moj sa klempetavim koljenima nikada ne bi mogao propješačiti desetak tisuća kilometara i vidjeti Šri Lanku, ja isto tako jer da i propješačim toliko plivati ne znam pa opet ne bih stigla tamo, moj hotela, ljudi su izumili prvu žlicu kojom već desetinama tisućljeća jedemo, izumili su sjekiru kojom se isto i danas nakon desetak tisuća godina služimo u istu svrhu, izumili su svemirsku raketu kojom će u budućnosti naši unuci ili pra - pra - pra unuci putovati na druge planete ili u druge galaksije isto kao što ja u današnje vrijeme putujem samo na drugi kontinent u Šri Lanku, Kambođu, Maleziju......desetak sati leta i budu tamo gdje mi još niti ne znamo da nešto postoji.
Prigrlimo ono što nam ljudski um može stvoriti i iskoristimo to u najsvrsishodnije svrhe na svoju korist i korist cijelog čovječanstva. Cjepiva razna to svakako jesu, kao i žlica, avion, svemirski brod.......
I hotelu su izumili ljudi pred tisućama godina, ali su je i pretvorili u vino koje šteti organizmu ako ga se previše popije, a ima blagotvoran učinak u manjim količinama..Svaki izum treba usavršavati i koristiti ga za ono za što je namjenjen - ja hotelu više volim u izvornom obliku nego manipulacijom pretvorenu u vino. :)
Nemoj se uvrijediti, to sa hotelom nije nikakva manipulacija kojom ja tebi nešto insinuiram kao neki forumaši, jednostavno mi je najbliža za primjer tematici koju eksploatiramo i sučeljavanju sa tvojim teorijama zavjere. :)

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh