"Evo mene opet da Vam kvarim dan".
Supruga upravo razgovara telefonski sa susjedom povratnicom iz Austrije, da im odemo po potrepštine.
Dopustite mi da samo još malo proširim moj stav. "Ljudi koji se nađu u samoizolaciji u svojoj obiteljskoj kući, a ponašaju se odgovorno, dakle ne izlaze na ulicu u razgovor prolaznicima, ne idu u krčmu, ne idu u dućan, a rade nešto na svojem ograđenom dvorištu, to MORA biti normalno." Druga je stvar život u stambenoj zgradi, s više katova i više stanova na jednom hodniku. Tu se ljudi naprosto moraju susretati i približiti u liftu, na stepenicama, ispred ulaza u zgradu... Dakle tim je ljudima doista najbolje da se drže svoja četiri zida.
Po pitanju traktora i samoizolacije, na žalost sistem je takav kako ga pojedinci na terenu tumače, a osobno se mogu složiti da je najpametnije osobi u samoizolaciji ne izlaziti "iz dvorišta" i ne testirati "drugo mišljenje" i riskirati kazne.
Da se razumijemo niti ja nisam "bezbrižan" jer imam živog oca sa preko 80 godina života i punicu sa preko 75, dakle zbog njih se moramo i mi ostali paziti, ali da jedan drugome ne možemo pomagati, nego susjedu zvati policiju, jer ga vidiš na njegovom dvorištu, e bome to doista ne razumijem. ((Evo idemo u nabavu za naše susjede, ja i supruga. Predali im budemo (ostavili potrepštine ispred uličnih vrata) na siguran način i još iza toga napravili osobnu dezinfekciju ruku itd., itd.))
Budimo jako, jako svi oprezni, ali nemojmo ulaziti u paniku i nastojmo pomagati potrebitima.
Srdačan pozdrav