iwanho
Iskusan lik
- Tu od
- 30 Lis 2008
- Poruka
- 8,622
Samodisciplina je u ovom trenutku jako važna. Po meni je najveća šteta kaj država ne testira više pojedinaca. Hitno smanijti plaće i ukinuti sve ostale beneficije političarima i sredstva iskoristiti za povećanje broja testiranih osoba. Čital sam da u Lombardiji postoji mali gradić koji je korona free zahvaljujući testiranjima svih stanovnika. Testiranjem su otkrili dosta pozitivnih pojedinaca bez ikakvih simptoma. Bez testiranja bi ti ljudi sigurno zarazili dosta drugih. Nije problem biti vani, čak je poželjno (min. Beroš), ali ne u blizini drugih. Nama u malim zaselcima to nije neki problem. Jučer i prekjučer sam npr. iskoristil tu situaciju za popravak šumskog puta. Sin i ja (65+) sami u šumi, nekoliko vur. No na povratku kući, neugodno iznenađenje. Dolazimo do napuštenog zaselka u kojemu ljudi još koriste stare kuće kao kleti. Ispred jedne parkiran traktor vlasnika i 3 auta. Kaj reči nego, idioti. Jučer sam naručil dijelove kod Jakopića i odabral plaćanje net bankingom. Sad još moram vidjeti kak bum preuzel robu. Valjda ne bu dostavljač tražil da mu nekaj potpišem. Recept za lijek koji redovno uzimam bum zatražil telefonom, ali treba ga podići u ljekarni, a trebalo bu i zalihe obnoviti. Koliko se dobiva ako netko mlađi iz familije obavi kaj treba vani, a onda smo doma opet svi skupa?