Emocionalna inteligencija nema veze sa ovime što ste napisali. Ovo je empatija, dok je emocionalna inteligencija nešto drugo; niti je moje viđenje crno bijelo kako mislite. Ja nisam rekao da stariji i bolesni trebaju umrijeti, naprotiv, nek se bore i nek se izbore za svoj život, ali ne treba svijet okrenuti naglavačke ako se to dogodi. Ja prvi bi se ubio kada ne bi sam guzicu mogao brisatiNisam ja kolega napisao da si ti ne inteligentan, samo sam aludirao na to da postoji takva mogućnost. Da malo proširim, postoji i više vrsta inteligencije. Kognitivna je ona gdje logika ima najveći udio u načinu čovjekova razmisljanja. Po logici je tvoj post ispravan - opstanak najjačih, čista prirodna selekcija, sve je crno ili bijelo. Ipak, postoje i npr društvena te emocionalna inteligencija, a emocionalno inteligentni ljudi ne mogu se pomiriti sa činjenicom da virus mora pobiti starije i bolesne. Takvi ljudi će napraviti sve što mogu da ih spase. Oni koji vole malo dublje promišljati mogu često neku osobu procijeniti prema njezinu ponašanju u različitim situacijama, u kojim omjerima ta ista osoba posjeduje razvijene sve vrste inteligencije... Einstein je bio kognitivno genije, ali društveno nula, pišem kao primjer...
Ponavljam, stvari nisu jednostavne. Gdje biste vi povukli crtu smrtnosti zbog koje ćete blokirati 4 milijuna ljudi da nečija baka ne bi umrla od nekog virusa, 0.01%, 0.1%, 1%, 10%?
Drugo, obolijevanjem i ozdravljenjem stječe se imunitet, kako pojedinca tako i društva. dugoročno gledano mi bi se trebali zaraziti ovim virusom, a ne bježati od njega. Mi pričamo o životu pod staklenim zvonom. Život pod staklenim zvonom nije dobar niti za pojedinca, niti za društvo.
Da je riječ o nečem poput ebole sa 90% smrtnosti, stvari bi bile drugačije, ali u ovom slučaju, sa izgledima smrtnosti od oko 0.7% zaraženih, svemirska je glupost blokirati cijeli svijet i uništiti živote ljudi. Ako ima osjetljivih i strašljivih u redu, nek se oni samoizoliraju, nek se izbore, ali ostatak ljudi koji žele raditi, koji moraju raditi da prežive i koji i žele i trebaju oboliti od ovog virusa treba pustiti da to i rade. Švedska nije zatvorila škole. Oni namjerno izlažu djecu virusu da bi stekli imunitet. To je to od mene. Nemam vremena za ovo. Treba krave hraniti...