da te pitam jel si vidio onu kosu gaspardo duplu dakle sto mice i kosu i prste ima ju moj tetak i kosi izvanredno e ovo bi bilo isto to samo sto bi samo kosa radila ma ja cu to ove zime pokusat napravit pa cu probat kosit!abrkili kaže:ali jel kosiš žito sa kosom skroz na zemlji?e tamo je trava najgušća,ima jako puno mlade trave,a takvu gustoću ne možeš nikad imat u žitu,da je ne znam kakav korov.probaj kositi mladi ljulj visok 6-7 cm sa strižnom,pobijesnit ćeš...
Neće, vjeruj. Naime, strižna kosa kosi na principu škara. Šumaher kosa ima okrenute zube naopačke, pa ti svaki drugi zub uopće neće kositi. Šumaher kosa ti je dobra za košnju tvrdih stabljiki, poput slame ili tanjeg šiblja, koje puca, a ne smica se poput mekane trave.buban kaže:da te pitam jel si vidio onu kosu gaspardo duplu dakle sto mice i kosu i prste ima ju moj tetak i kosi izvanredno e ovo bi bilo isto to samo sto bi samo kosa radila ma ja cu to ove zime pokusat napravit pa cu probat kosit!abrkili kaže:ali jel kosiš žito sa kosom skroz na zemlji?e tamo je trava najgušća,ima jako puno mlade trave,a takvu gustoću ne možeš nikad imat u žitu,da je ne znam kakav korov.probaj kositi mladi ljulj visok 6-7 cm sa strižnom,pobijesnit ćeš...
uglavnom mislim da mora bolje kosit od orginala!
Štima Bobo, no kaj kad se poveća zazor između gornjih noževa i protunoževa? Na običnoj kosi to rješavaš pritiskivačima.Bobo kaže:A zasto svaki drugi zub ne bi kosio? Kose oni svi, jer kod Schumahera imas protunoz gore i dolje i kose svi nozevi od jednom.
Istina je da je kombajn napravljen za jednu svrhu, a strizna kosilica za drugu. mislim da tu kombinaciju treba isprobati, ali samo na 2-3 noza, pa da se vidi hoce li raditi ili ne. Jedan veliki plus kod schmachera je taj sto nema pritiskivaca kose vec protunozevi dze kosu na mjestu.