Ja sam danas svoje jariće odvojila stavila sam im sjeno, paletiranu hranu tek jednu šaku i frišku vodu.Sijeno su imali i dosada a ostalo proučavaju i probaju baš su slatki tako radoznali.Gabro kako ti to čistiš štalu ja čistm svaki tjedan i uvijek im je suho. Muž mi se ruga i kaže da se prije ispod koza čistilo jednom godišnje.
A zavisi od vrimena,zimi držim deblji gnjoj da bude toplije a onda kad glavom počnem udarat u grede onda vadim van,liti je tanji onda čistim češče,otprilike to ispada 4-5 puta godišnje. Moram napomenut da je štala privremeno napravljena a stoji več 4 godine,sjeverni zid je usjek u stini,a ostala tri daske i pod je zemlja ali iman sriču šta nigdje ne podvire voda,večina vode je njihova mokrača,stvori se jedan sloj koji blokira protok mokrače i to mi je problem. Odlučim li se ovim dalje bavit u planu je jedna normalnija štala sa uređenim sjevernim zidom niveliranim podom i povišenim krovištem za spremanje trave i par boxova da mogu upravit kozama,ali to su sve planovi bitno mi je da sam uspio zainteresirat sina bar za kozletinu na ražnju pa sad i njemu interesantno izgleda uzgajat koze za vlastitu upotrebu. Rekli bi slijepci vidit će mo!!!