• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

KOZARSTVO

  • Temu pokrenuo KRESO
  • Datum prvog posta

luka009

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2013
Poruka
1,322
Joj,joj,joj!!!
Koze nebi smio drzati sa svinjama jer oce koze obolit na pluca od svinjskog izmeta i isparavanja amonijaka i slicnog.

Ja u jednoj prostoriji imam dva boksa, u jednom je krmača sa prascima, a u drugom koze, dijeli ih samo rijetka metalna ograda, znači to nije dobro?
Vet. mi je cijepio prasce i koze ali ništa nije rekao.
 

metuzalem

Član
Tu od
23 Tra 2013
Poruka
236
boli veta patka..a može i guska....malo ih je koji će dat savjet,pogotovo pametan...bitno je cijepljenje i markiranje jer je to čista lova....
 

strongboyy

Član
Tu od
2 Stu 2010
Poruka
389
molim za savet
imam 4 koze od koje se jedna ojarila pre dva dana.za nekoliko dana ce se jariti i ostale. e sad ova sto se ojarila nema mleka...od dva jarica jedno je nocas umrlo...gledam to drugo sisa....ali u vimenu skoro i da nea mleka.koza je jaka...jede,...dajem im seno...mesavnu od jecma i psenicu krupno samlevenu.... al mleka nema pa nema.... sta da poduzmem ...daal da dojim jare sa vestackim mlekom na cuclu....ili ima neki nacin da koza dobije mleko...?
 

matozdenci

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2014
Poruka
1,820
Dali je to prvojarka?Ako nije dali se to i prije dogodilo?
Jare mozes hraniti mlijecnom zamjenicom,,,,
 

strongboyy

Član
Tu od
2 Stu 2010
Poruka
389
nije prvorojarka...a ne znam dali joj se to i prije dogadjalo,jer kod mene je od avgusta....i kod kod mene se sada prvi put jarila...
 

matozdenci

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2014
Poruka
1,820
E tu je sada jako tesko rec zbog cega je to tako?
Najvjerovatnije je ona imala neku vrstu mastitisa te joj je poremecen rad mlijecne zljezde,,,
Kakve joj je velicine vime(sise)?
 

strongboyy

Član
Tu od
2 Stu 2010
Poruka
389
vime je normalno...kako da kazem. malo. nije nateceno...uopste ne lici na vime koje ima mleko..kao kad sam je muzio letos...lici kao kad presusi mleko...sise su mlohave i nema ni kapi mleka.
 

strongboyy

Član
Tu od
2 Stu 2010
Poruka
389
ok.hvala puno.
sutra cu pitati veterinara da vidim sta ce mi i on reci...a i da kupim vestacko mleko i cuclu....
 

gabro

Član
Tu od
4 Kol 2013
Poruka
860
Ima neka mogučnost da dobije mljeko neka inekcija to sam čuo ali nisam nikad dolazio u kontakt sa tim,ali sve je to već problem,kozu utovi i zakolji mislim da ti je to najbolje a jarića odgoji na čuču ili nabavi kozu pod mlikom muzi i hrani kozlića neznam zašto držiš kozu,po tome ravnaj buduče korake.
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

mikiai

Aktivni član
Tu od
21 Tra 2014
Poruka
144
Evo moje stado manje još za jedno i to veliku kozu tj prvojaricu koja se je ojarila u utorak.jutros ju nađem napuhanu i krv joj je išla na usta ali već je bila mrtva:icon_e_sad:
 

gabro

Član
Tu od
4 Kol 2013
Poruka
860
Ja sam nekidan kupio 10kg za 200kn,ali to ti nije mjerilo jer ovamo dole sve je skuplje i nije zamjenica za jarad nego za telad izgleda da posebno za jarad i nema ovdje u nas!

Danas dobio dvije prinove!!! ne nije mi nijedna koza izlegla nego me zove prijatelj da ima dva duplića (janjad) da oču li ih odgojit jer da on to ne stigne,a reko je da će ih bit još!!!:cool2::cool2:
 

Najnoviji postovi

Na vrh