Pozdrav svima,Imam i Targe ima ko s njim iskustva? On je za uskolisne?
Ne, krumpir sada brže niče i katkad se zna potrefiti da bude bolji kasnije sađeni nego raniji.Jel mi sada kasno staviti neki krumpir u zemlju za osobne potrebe?
Uskolisne prskate ili nemate problema s njima?Pozdrav svima,
dugo niz godina pratim forum i koristim znanja sakupljena ovdje pa evo da podijelim i moje iskustvo sa zakašnjelim špricanjem krumpira.
Definitivno se treba gledati kako fenofaza krumpira tako i korova. Basagran dobro riješava širokolisne korove kad su mali, znači moraju imati par pravih listova i tad se može ići sa dozom 1L/ha bez nekih prevelikih problema za krumpir u nicanju. Dobro bi bilo špricati bez okvašivača i ostalih ljepila naravno(smanjuje oštećenje krumpira), gledati da neće padati kiša narednih 12h da korovi fino to upiju u sebe.
Špricati ujutro poslije rose!
Basagran ima jednu veliku manu, a to smo naučili na teži način lani: to jest da propušta korov ptičji dvornik(Oputina – Wikipedija), oputa se kod nas u Lici kaže.
Lobodu, šćireve i ostale uobičajene širokolisne korove dobro riješava.
Prskao si krumpir sa basagranom?Ja bi odabral 2.opciju, al to je iskustvo kod mene
Nemamo s njima toliko problema koliko sa širokolisnim. Tu i tamo zna biti pirike, malo nekih "blažih" travki. Pirika je zahtjevna i ne može se suzbiti kontaktnim špricanjem posebice sa sredstvima koja se koriste u krumpirima poslije nicanja.Uskolisne prskate ili nemate problema s njima?
1/ha je pola doze? Idete u split aplikaciji 2x?Pozdrav svima,
dugo niz godina pratim forum i koristim znanja sakupljena ovdje pa evo da podijelim i moje iskustvo sa zakašnjelim špricanjem krumpira.
Definitivno se treba gledati kako fenofaza krumpira tako i korova. Basagran dobro riješava širokolisne korove kad su mali, znači moraju imati par pravih listova i tad se može ići sa dozom 1L/ha bez nekih prevelikih problema za krumpir u nicanju. Dobro bi bilo špricati bez okvašivača i ostalih ljepila naravno(smanjuje oštećenje krumpira), gledati da neće padati kiša narednih 12h da korovi fino to upiju u sebe.
Špricati ujutro poslije rose!
Basagran ima jednu veliku manu, a to smo naučili na teži način lani: to jest da propušta korov ptičji dvornik(Oputina – Wikipedija), oputa se kod nas u Lici kaže.
Lobodu, šćireve i ostale uobičajene širokolisne korove dobro riješava.
Da 2l/ha je puna doza, može proći i bez iduće aplikacije ako je krumpir prerastao. Sve zavisi kako se suše prvi pošpricani, te o zakorovljenosti njive.1/ha je pola doze? Idete u split aplikaciji 2x?
Da, što?Prskao si krumpir sa basagranom?