• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Krumpir

Ante23

Aktivni član
Tu od
9 Lip 2018
Poruka
703
Sađen 3.mjesec međutim, jaki mrazevi tijekom travnja.. Tako da je po 2. Put niknuo tek oko 20.4.

O

ObrisanŽ28

Guest
Da a ja što sam 15.4 sadio od toga ništa nema.
Isto dve parcele sadio u3 na kraju taj dobar.
A mrazom bolje prošao nego suša.

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Evo mog smokija bio danas za doma malo nakopat,sutra cu vrt kraj kuce vadit a u pon cu polje...u polju di je bio roki gore ima dosta gnjiloga
20210709_123144.jpg

O

ObrisanŽ28

Guest
Ja sam svoga tri puta ridomil i opet ništa.
Nitro bor i urea prihrana i ništa.
Nema kiše stoji na mjestu.
Samo kome prodat sitan krumpir jer krupnog nebude.

Ante23

Aktivni član
Tu od
9 Lip 2018
Poruka
703
A ridomil vam nece pomoć u borbi protiv suše.. Eventualno probajte neki biostimulator iako kad nema vode to je sve vise manje uzalud

O

ObrisanŽ28

Guest
Znam razmišljao sam o bio stimulatoru ali poslije kiše možda.
Na ovu vrućinu ništa ne pomaže vlage nema.
Ja imam 2 ha krumpira ali mogu si mislit ovi veliki na kakvoj su muci.

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Da nije mi jasno i zaštita i prihrana sve je dobio još ovi sta su poceli prije mene vadit su se žalili da ima gnjiloga još se ja pravio pametan kao šprico sam kod mene neće bit a sad ga j...mene ne cudi da je malen broja ima ali je malen samo me čudi kako gnjilo uz sve šta je dobio a u vrtu kraj kuće ničim tretiran danas sam počeo vadit na cca 80-90 kila možda 5 komada gnjiloga al je isto sitan čak i manji...
Ove godine sam ga vadio nikad lakše, za male pare kupio željezne kotače i stavio gore utege od Goldonija cca 40kila ma sam ide...Amerika
20210709_190349.jpg 20210709_202106.jpg 20210709_190427.jpg

Ante23

Aktivni član
Tu od
9 Lip 2018
Poruka
703
Znači nema do labin progresa 😁
Jesu li te aktivne tvari koje si koristio djelotvorne na krumpiru budući da su za lozu?

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Slikat cu ti u pon vadilicu koju imam na ac,kupio pred par godina to je jos lakse ali je druga kategorija pa nisam niti uspoređivo,al za vrt je labinac majka pogotovo sad u ovom sastavu...iskreno nisam gledo al delan pro i mildicat jesu forum star bi trebo bit a za mikal nisam siguran...ne idem u detaljnu analizu jer ne zivim od njega to mi je za doma..

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Evo vađenje roki polja...cca 700kila od 40kg sjemenskog, puno je maloga falila je jedna dobra kiša i bio bi odličan prinos, gnjiloga čak i nije bilo koliko sam očekivo jedno 15-20kg ga je bilo a sitnoga sigurno 80-90 kila
I jedan video u radu

20210712_184142.jpg 20210712_184151.jpg 20210712_192537.jpg

I video vađenja sa frezom neki dan

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
A kako doc do 25-30kg od kile sjemenskog...meni se cini da ja imam slabi prinos u odnosu na tretiranje

Gerd1987

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
110
A kako doc do 25-30kg od kile sjemenskog...meni se cini da ja imam slabi prinos u odnosu na tretiranje
Ja sam imao ove godine na jednoj njivi koju nisam morao puno prskati protiv leda cca 25kg na 1kg sjemena, stavljao sam slike ovdje. Režem sjeme na jednu klicu, gnojidba 6-12-24 i urea prije sadnje, kod ogrtanja KAN i kasnije kad je gomolj veličine jajeta u dva navrata multikalij rastopljen pustio kroz prskalice. Korova nije bilo jer sam odradio stompom, navodnjavao sam 7 puta. Da sam čekao da sazrije bilo bi preko 30kg na 1kg.
Na drugoj njivi gdje sam 14 puta štitio od leda imao samo nešto više od 10kg na 1kg, prerano sadio, štiteći od mraza utrao puno vode u njivu, temperature bile niske u travnju kad je on treba imati puni rast.

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
A pazi moje...sadio 8.3 al mu je trebalo zbog temperature duže da dođe zemlja sipka imaš slike kld sađenja na ovu površinu sam stavio 25kg 7-20-30 nakon toga kod frezanja posto ne nagrcem je dobio cca 15 kila ure i kana pomjesano i pobacano oko njega, u meduvremenu je spricano sa zaštitom u kojoj je prihrana bila, nakon cvatnje sam sprico sam trafos k...parcela je čista vidis da trave ima minimalno...jedino ga nisam navodnjavo možda da mu je bila jedna kiša više bi i ja imo dobar rod jer ne vidim drugo di sam riješio, prihrana u zaštita je bila bioplex, cocktail jade, sa borom sam ga prošo...evo ne znam di sam pogriješio a po slikama je obećavalo
E i da sadim sitno sjeme

Ante23

Aktivni član
Tu od
9 Lip 2018
Poruka
703
Ne znam.. Ja sam sadio 6.3. Smrzavao je 3 puta.. Ima puno korova u njemu iako je 2 puta okopan i zagrnut, jos sam jedanput čupao korove.. Navodnjavanje je imao kpk, e sad vidit ćemo kroz par dana dok povadim koji je rezultat ali definitivno nikada mi se neće dogoditi da ću imat 30 kg po kilu sjemenskog..

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Ma meni je to samo za doma ne igra mi toliko alj volio bi radi sebe i svog zadovoljstva doc do te rodnosti

O

ObrisanŽ28

Guest
Dobro da imate išta ja nemam ništa na tri parcele bude sjeme.
A na dve koje su prije uskrsa posađene ima nešto to kopam i prodajem.
Ali dobro sam ga popušio kvalitetno.

Najnoviji postovi

Na vrh