• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Krumpir

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
9,382
Ja sam sadil 10. travnja, cima se djelomično ili većinom osušila (kako koja od 4 sorte), ali ga još ne vadimo. Obično iza Velike Gospe, a bude li ove godine prije, bumo vidli.

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,834
Čuo sam, neznam jeli takp ili nije, da ga je najbolje vaditi mali prije nego se cima počne sušiti jer da ga tada napadaju žiški

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
3,508
Nisam primjetio...prosle godine mi se cima osusila pocetkom 8mj a ostavio ga u zemlji do pocetka 9mj...nista mu nije bilo...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
33,175
Danas 3 reda crvenog iste dužine kao i jučer. Odlučil sam ga izvaditi jer je pun zlatica pa sam nakon branja cijelu površinu pošprical da ih pokrepa čim više.
Manje više isto kao i jučer, bude ga za moje potrebe i previše jer bu proklijal prije nego ga pojedemo, bude se višak podjelil...

Prezadovoljan sam ovogodišnjim urodom.

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
3,508
Velis kod tebe je prezauzeto kaj bi jos krumpir stal? 🤣🤣🤣🫣🫣🫣
Makar vele.da nije.dobro da bacve i krumpi idu u isti podrum...ja imam.to odvojeno...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
33,175
Nemas hladno i tamno mjesto za pospremiti? Trajal bi ti dosta dugo...
Nekaj kak @lijeskakc 🤣🤣🤣🫣🫣🫣😁😁😁
Imam, montir grabu pa nije baš prozračno ;)
Bude išel u podrum za početak, a poslje bumo vidli. Znam da mi obično poslije novog leta počinje propadati. Dobro, i ja sam lenčina jer mu klice ne optrgam....
Ko što rekoh, dio bum podjelil, a kolko mi treba i za svaki slučaj malo više, ostavim za sebe.

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
2,260
Mi smo zasada iskopali 6 redova, ostalo još 14, zadovoljan sam ove godine.
1000029337.jpg

Nadam se da budemo uspjeli sve iskopati kroz par dana jer su do druge njive koja je u blizini došle divlje svinje i više od polovice kukuruza je uništeno, nažalost, sad ih nije bilo par godina, a ove su došle. Samo da se ne presele na drugu njivu gdje je krumpir i također kukuruz, onda bi to bio konačni udarac.

goran1985

Dobro znana faca
Tu od
5 Ožu 2013
Poruka
692
Koji je razlog da tako rasprostrete krumpir po podu? Moji su davno prije imali takve neke stalaže pa bi se slično radilo ali razloga se ne sjećam.

Sad ide odmah kod vađenja u pakete od banana i u njima stoji svo vrijeme do konzumacije ali cca dva mjeseca nakon vađenja se sve pregleda, izbaci što je gnjilo i sl. Za još narednih mjesec i pol - dva opet pregled, odstranjivanje klice i posipanje protiv klijanja onog što se troši iza Nove godine. Bez posipanja nažalost ne ide kod nas, niti je ikad moglo. Ja svoje nagovaram da pređemo na tretiranje protiv klijanja u vegetaciji (Fazor, maleinski hidrazid) jer ga smatram manje štetnim no nema šanse, ćaća radi kako je oduvijek navikao, tj. prašak.

dejan.d

Dobro znana faca
Tu od
28 Pro 2011
Poruka
1,072
da se ohladi ? To je isto kaj kad puste žita poslje žjetve da stoje 2 mjesece prije nek se sprave.

Najnoviji postovi

Na vrh