• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kubota

mikula

Aktivni član
Tu od
5 Ožu 2008
Poruka
348
Neznam za ove nove, ja sam dosta delal s jednom M135X 2014 (ili 2013) ništ teškog, čiščenje snijega, prevoz i tu i tam košnja trave ali meni se ona vidi prenježna i prelagana za svoju konjažu, Fendt 312 ili Case su tenk prema njoj. Neznam kak bi se ona s svojih 4600 kg (bez utega) ali i zbog same konstrukcije nosila nekim 4 brazdnim plugom ili 3m rotobrane plus sijačica.

1.jpg


i.postim



3.jpg


4.jpg


1.jpg


2.jpg
 

TihoST1

Dobro znana faca
Tu od
1 Sij 2021
Poruka
130
Slažem se da su motori zagušeni i tu se stvaraju ogromni problemi u samim motorima i elektronici, a sve to zbog silnih ekoloških nametnutih normi.
Inače moja Kubota 21GT odrađuje svaki zadatak bez problema.
Tvornica postoji jako dugo i sinonim je kvalitete ne treba im reklama.
U Hr zastupnik je Sekra u Zg i s njima imam odlična iskustva,uvijek su na raspolaganju i preporučujem ih svakako.
 
Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,292
Mislim ne kužim kak su zagušeni? Na koji način? Nije mi jasno to? Ako je tvornica nešto napravila, svi ti silni inžinjeri? Kako oni nisu to primjetili? Mislim svi mi znamo sve a tvornica uvijek sve krivo napravi, taj dio ne kužim. Pa kak je to moguće?
 

TihoST1

Dobro znana faca
Tu od
1 Sij 2021
Poruka
130
Zbog ekoloških normi danas proizvođači traktora,a i drugi u auto industriji kao posebni sklop kod motora uvode komore za pročišćavanje ispušnih plinova i tu se događaju zagušenja i problemi,jer se isti vraćaju u komore i ipak ostaje dio nečistoća u sistemu koji sam po sebi je napravljen da bude neka vrst brana za pročišćavanje,a istovremeno regulacija se odvija pod budnim okom elektronike i raznih ventila.
Zato se korisnicima često pale greške na upravljačkim kontrolnim pločama,često i u 90% slučajeva je DPF problem začepljen filter čestica i sl.
Kada kažem zagušenja motora mislim na njegovo prigušenje u stvarnoj snazi motora,jer korisnik najčešće ne zna da se kod ovakvih ugrađenih sustava snaga elektronikom regulira zbog samog sustava postavljenih ekološih normi.
Ad blue je uveden da odradi čišćenje tih čestica u ispušnim komorama,a sam je problematičan jer je vrlo toksičan.
 
Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,292
Pale se greške zbog samih korisnika, a ne zbog motora ili neznam kakve elektronike.
90%korisnika neznam upravljat traktorom nove generacije, nikad niko nije pročitao priručnik o traktoru, niti uputstva proizvođača.
Ja sam imao sreću da sam prisustvovao na jednoj farmi di gazda ima 46 traktora, između ostalog i Kubote, i pitam kako se kaj kvare ti novi traktori, veli on nikako, sve se radi po uputama proizvođača, farma je u Mađarskoj, tamo nema da se sjedne na traktor i puni gas do poda, nema kad se nekaj pokvari budemo složili, odma na servis. Nema vožnje prije obuke. Al to je neka druga tema.
 

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,524
Kupljenec sad već malo zaj*****, navek si pobornik kak stroj mora biti čim jednostavniji jer je to stroj i bitno je da ne stane u sred sezone, a sad ne vidiš nedostatak svega toga po motoru. Ne vidiš nedostatak vraćanja ispušnih plinova u usis i ne vidiš kak to zagušuje motor?
 
Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,292
Ne ne zahebavam, al nemrem vjerovat da neko zna i misli kak je bolje od same tvorice,proizvođača, taj dio mi nije jasan. Znači ak je tvornica tak prepisala čemu onda nekaj drugo tumačiti?
 

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,524
Nije to tvornica prepisala jer je to tak dobro i baš super i zdravo za motor, nego je to tak tvornica morala prepisat ako je htjela više prodavat traktor, jer traktor mora zadovoljavat određene norme da bi smio u prodaju. A te iste norme nije izmislila tvornica nego ekolozi. Kužiš?
 
Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,292
Ne kužim ja ništ, ja sam bedast, makar svaki dan slažem motore koji troše adblue, kod mene ga se troši više 7000litri na mjesec, al ja niš ne kužim o tome.
 

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,524
A odma se ljutiš, a evo možda i nisam u pravu, možda i ne šteti motoru, ali mu najvjerovatnije korist nikakvu ne donosi, a samo je još jedna stvar koja se more pokvarit. Tolko o tome:)
 
Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,292
Jedini traktor koji valja poslje rakete, znači traktor je zmaj, to je valjda jedino kaj valja nekaj, oni sve imaju svoje nemaju od nikoga niš nego sve svoje ko raketa, motor svoj, getribu, ma svi djelovi su njihovi.

Traktor je san snova, ali nažalost isto ga imaju ljudi koji ga koriste u profesionalnom poslu, a ne za šminkanje.
 
Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,292
Kubota je itekak ozbiljan traktor.
To je traktor napravljen da se svaki dan snjim ozbiljno dela. I kad Japanci slože nema kod njih fušanja.
 

Nai

Aktivni član
Tu od
11 Pro 2019
Poruka
172
Kubota je itekak ozbiljan traktor.
To je traktor napravljen da se svaki dan snjim ozbiljno dela. I kad Japanci slože nema kod njih fušanja.
3ca godina bez problema sa kubotom.
Braca uzeli dzondira- stao na njivi, prijatelj uzeo- posle 2 meseca na servis....
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,390
Kubota je igračka u odnosu prema bilo kojem traktoru iste snage, dakle, u osnovi je kompakt, odnosno komunalni traktor, a ne "heavy duty" stroj tipa Fendt, JD, Case, NH...priznal to netko ili ne.
Ne po kvaliteti, već po gradnji: nit je toliko robustna, nit je teška, nit je moćna za povleći.
Z prednje osovine nemru podnesti toliko tereta koliko može bilo koja s planetarnim reduktorima europske gradnje.

@Kupljenec, da bi lakše razmel, Kubota je ko 533 s motorom od 560, prema pravom 560, otprilike ;)
 

Najnoviji postovi

Na vrh