Na ovaj način nećeš saznati baš ništa. Idi barem 4 reda sa jednim hibridom tako da možeš vidjeti prinos u žetvi. Ovako ćeš samo vidjeti kako izgledaju klipovi. Svakako javi rezultate iako sam siguran da Pioneer dobiva. Jedino se Dekalb može mjeriti sa njim.
Ne bum vagal kukuruz , prevelika mi to zezancija . Razlika bude se i na oko vidjela, siguran sam.
Danas sam posijal 6 ha .Zadrljal sam oko 15 m3 gnojovke ( 75 kg dušika ), u sijačicu je išlo 350 kg NPK 3x15 i 20 kg Umostarta , po HA.
Sijačicu sam u subotu prodal pa danas posudil od kolege, živce mi popila, popucala crijeva od usisa zraka, markeri ne prebacuju pa pukla špaga, pukao poklopac na kutiji od gnoja pa mi iscurilo pola gnoja van...... ludi početak sjetve.
Mislim da je 200 kg ureje puno,ako još ide miješanac pa kasnije kan.Ja sam godinama sijao bez ureje,stavljao sam NPK-a i kan u prihranu,i bilo je dobr
ve godine idem sa ureom na proljetnu brazdu,zimsku ne.
Ja sam prošle godine na jednu parcelu sijao kukuruz na način da sam na polovicu bacio 200 kg uree a druga polovica je bila bez uree, bez prihrane i npk 3x15 350 kg. Razlika u prinosu je bila jako velika.
Na drugoj parceli sam sijao bez uree, na pola parcele je bila prihrana sa kan-om 150 kg po ha a pola bez prihrane i npk 3x15 350 kg. Razlika je također bila velika.
Na trećoj parceli je bila urea 150 kg, npk 3x15 350 kg i prihrana kan 100 kg po ha. Sve ostalo sam sijao samo sa npk 3x15 .
Zaključak za ovu godinu je : kod mene nema sjetve bez 200 kg uree ( ili 15 m3 gnojovke ) , 350 kg npk 3x15 i prihrana kan-om 150 kg po ha.
Kukuruz jednostavno ima toliki potencijal visokih prinosa da mislim da ne treba štedjeti na gnojivu jer se to višestruko vrati na prinosu