• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kukuruz 2016

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Pa nisu nešto prekasne ali svejedno več su trebale biti u zemlji. Danas sam planirao sijati jer več 10 dana mi stoji pripremljeno ali sinoč se izlijala kao i kante a i danas je u nekoliko navrata padala.

vrsani123

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2016
Poruka
647
Ja moram po hektra presijat...pola pojeli fazani ,a pola velika vlaga.Danas obisla kisa pa ako se voda povuce isao bi u ponedjeljak pretanjirat i sijat.Kupio sjeme grupa 300

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Dado preklani sam sijao 22.5 i 27.5,grupe 400-500 i bacilo je 11t/ha..doduše bila je kišna godina,ali i sam imam još 2ha za posijati i ne sekiram se..čak bude i ta bolje napredovala nego ona prerano sijana jer ide toplije vrijeme..jer sad ona koju sam sijao 20. I 21.4 u fazi je 3 lista...

MaTiJa NH

Dobro znana faca
Premium
Tu od
6 Kol 2008
Poruka
1,906
Danas poprskano sa Principal plus + mustang , i Elumis peak . Di sam sa adengom šprical sam morao raditi korekciju , slak je prebio i abutilon malo.

MF 698 t

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2012
Poruka
1,649
Bome da,svaki sam dan u Sisku u zadnjih tijedan dana,svaki dan malo padne kiše,kod mene ništa nije palo,malo par kapi neki dan,ali inače je dosta mokro,tak da je i ne treba.
Kurza slabo raste,stoji na četvrtom listu i ne mrda,samo mijenja boje,ajd sada je barem tamno zelene boje,valda če krenuti rasti.

strsljen

Član
Tu od
27 Ruj 2014
Poruka
100
Ja sam spricao adengom prije 12 dana, kukuruz 3-4 lista, trava dobro zuti, e sad da li ce ju sprziti do kraja???

radul

Član
Tu od
28 Svi 2013
Poruka
788
Sijao sam 6.4 i da sam isao spricat odmah poslje sjetve s nekim zemljisnim trave bi moralo bit bez obzira najskuplji,jeftiniji,adengo,lumax,bla,bla.... jednostavno u ovih 1.5mj. previse kise je palo :mur:

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
Zašto bi išao prskat odmah, kad možeš čekat do 3 lista. Ja sam sijao 5.4. i prskao Lumaxom 2.5, i nema nijednog korova..

KREÅ O

Član
Tu od
10 Lis 2011
Poruka
532
Kolko treba proči od špricanja sa Laudisom i Equipom da se vidi da na korovu da počinje proladat.

Jučer sam špricao al danas još nema nekih naznaka.

Posljednje uređivanje od moderatora:

Gegic

Član
Tu od
12 Velj 2016
Poruka
226
Najbolje se vidi nakon dva tjedna

Poslano sa mog ZTE Blade L2 koristeći Tapatalk

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Ja jučer išao motivel banvel i eno frče se danas trava već dva dana ljepo vrijeme .

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Mi smo kukuruzu sijanu između 20. i 30. 04. prskali s Adengom tek sad prošli tjedan, smatram da je to bolje nego da se prskala odmah, kukuruz je sad na puna 3 lista.
Ona prva tura kaj je sijana do 15. 04 je oprskana u fazi 1-2 lista i za sada je sve apsolutno čisto, nema korova nigde, verovatno bude tak i ostalo. Čak se i pirika suši od adenga uz međe gde je ima.

did ivo

Dobro znana faca
Tu od
30 Pro 2010
Poruka
1,746
Ja sam sa Adengom špricao između 20. i 30. travnja i drži bez problema unatoč ovim silnim kišama gdje je palo kod mene preko 100l/m2.

vrsani123

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2016
Poruka
647
Pripremio po hektra za presijavanje pa cu to popodne odradit....Poznanik sto je sijo do mene presijava 3 hektra...Najvise radi vode a i crvi najali pa samo vidis kako ima uvenulih kukuruza.
Kod mene je na jednoj njivi ledina a isto ga crv momacki proreduje,a i kuruz zablokiro pa nista ne raste

did ivo

Dobro znana faca
Tu od
30 Pro 2010
Poruka
1,746
Vjerojatno će te koristiti nešto protiv crva ili je u suprotnom posao uzaludan.

vrsani123

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2016
Poruka
647
Necim sam prsko sjeme...mesurol....a ako malo ugrije crv slabije radi....njemu je godila ova godina,vlaga velika

ZvonimirKWS

Član
Tu od
19 Srp 2013
Poruka
173
Mesurol vam neče pomoći protiv crva ( žičnjaka) jer je on repelent za ptice. Doza mora biti dvostruka ili trostruka da bi imao funkciju insekticida. Kod mene na križevačkom području žičnjaka radi velike probleme čak i na parcelama gdje se uredno poštuje plodored. Bojim se da ni force ni Sonido neće uspjet zaštiti kukuruz kod jačih invazija.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh