Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena.
Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga.
Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️
Pozdrav ljudi! Isao bih špricati kukuruz s chaman + mustang. Pitanje jel smijem s tom kombinacijom ici prije 4 lista kukuruza jel za mustang pise da mora biti 4 ili 5 zavrsenih listova kukuruz? Koliko dugo nebi smjela pasti kisa na to?
Ja mislio danas u špricanje,ali kiša me zeznula,sve mi se čini da ću adengo vratiti a uzeti nešto nakon 3 lista..a zasada se trava nekako stidljivo drži,što zapravo i nije loše!
Sada više ne, inaće tretira se zemljišnim insekticidima inkorporacijom u tlo za vrijeme sjetve ili prskanje Dursbanom cijele njive prije ili odmah nakon sjetve.
Samo pazi,ne djeluje,spricanje,kada ima puno vlage u zemlji.Tak ja nadrapo prije par godina,zalio se,pa mi reko predstavnik,da ima previse vlage u tlu,pa ne djeluje..:icon_pray::icon_pray:
Kod mene na prva 2 ha posijana polako počinje pipa napadati.Barem mislim da je ona. Listovi su pregriženi ali nisam nigdje našao tu gamad. Nije ništa strašno ali treba pripaziti. upload images free
MATIJA CASE,,ti ko da imaš neko Irsko sjeme,,šala...al bi bilo dobro da svi malo više obrate pažnju na pripremu zemlje,kod MATIJE -nema ostataka kukuruzovine,,dobrim zaoravanjem i plodoredom,manje bi bilo i raznoraznih nametnika a i bolesti,,naravno i susjedi bi se trebali držat toga...
Ajd da je netko počeo napokon razmišljati i o kvalitetnom oranju, muka mi dođe kad dođem sijati uslužno, a gore toliko nezaorane kukuruzovine da mi štopa ulagače na sijačici, e tu su onda problemi.
A razvoju štetočina da i ne govorim.
U situaciji kada štetnici imaju idealne uvijete za razvoj na zapuštenim parcelama treba misliti na sve. I poruka za Šimu, ako kultiviraš, Dursban u prahu pomješaš sa gnojivom i u zemlju. Doza ti je ona koja piše za u trake.
Ja budem išao sa Lumax-om na kukuruz koji več lagano puni 3. list sa normalnom dozom, 2l na ral.
Jedino se dvoumim kaj da mu još dodam da poboljšam djelovanje na več iznikle korove, pretežito širokolisne??
Znači dal 2,4-D ili Dikamaba, kakva su iskustva i preporuke?? Kaj se smije mješati s Lumax-om?
2.4D je jeftiniji, ali kod njega se uvijek bojim onog frkanja biljke, a on baš i ne podnosi stresne uvijete kao što su ove niske noćne temperature. Možda bolje Banvel.