• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kukuruz 2016

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Zekson

Dobro znana faca
Tu od
26 Srp 2012
Poruka
515
A čuj nije nikaj prevelika 6 njiva je udaljeno preko 5 km i na njih sam vozil gnoj hehe pa računaj 10 km u dva smijera točnije na 5 njiva sam vozil tih daljih,ostale su bile najesen izorane neke njive sam dva put isel sa rd jer prvi put kad sam napravil pala je kisa na to i zabila i onda jos jedan prolaz i troši se jbg..

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Jbg potroši se vozi gnoj ori , sij sad jel može manje a sve zavisi i o zemlji

Zekson

Dobro znana faca
Tu od
26 Srp 2012
Poruka
515
Ma da potroši se i puno je okretanja nakraju jer su njive na špic i kojkakve ....
Nema tko krast jedino traktori hehe.. niko ni nemre u dvoriste dok se pas ne stavi na lanac :p

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Potrošnja zavisi o jako puno faktora,a ovo sad svima čudno izgleda kad smo navikli na "forumsku" potrošnju koju većina iskazuje u decilitrima,ko da je sramota potrošiti više od štatigajaznam 2,87 litara po jutru.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
A čuj nije nikaj prevelika 6 njiva je udaljeno preko 5 km i na njih sam vozil gnoj hehe pa računaj 10 km u dva smijera točnije na 5 njiva sam vozil tih daljih,ostale su bile najesen izorane neke njive sam dva put isel sa rd jer prvi put kad sam napravil pala je kisa na to i zabila i onda jos jedan prolaz i troši se jbg..

Lijepo, lijepo.. Svaka čast na iskreno napisanoj potrošnji! Kod mene je posijano 22 rali, proxima u sjetvi troši oko 5l po rali, a u pripremi nz koliko 62 popije, isto se negdje ide dva traga i svašta nešto.. Ali recimo vozio sam gnoj i gnojnicu na 3 rali, orao to, pripremio i posijao kukuruz na 22k.j sa nekih 600 ili 800l plavog nisam siguran koliko je otišlo.

Kako si zadovoljan sa radom Fradent rotobrane? Koliko je teška?

Zekson

Dobro znana faca
Tu od
26 Srp 2012
Poruka
515
Za potrošnju nemam kaj lagati jer sam dans računal koliko me uzašla ukupno sijetva i po računima sam računal tak da je to to.
Rad Fradent-ove rotodrljače je odličan nož je zakon to mogu sad reći bez problema sam i gnoj zarotiral u tlo po navoženoj zimskoj brazdi ima prednju i zadnju gredu i radi odličan posao teška je oko 950 kg.

Zekson

Dobro znana faca
Tu od
26 Srp 2012
Poruka
515
Podignut je zato jer je svinuti kad se spusti a drugog niti nema i ovaj kad se spusti onda zapinje za nož.
Da od iza je rezervar.

Zekson

Dobro znana faca
Tu od
26 Srp 2012
Poruka
515
Samo na neke njive 200 kg/ha u jedan ili dva navrata vidjet ću kakvo bude proljeće najavljuju kiše pa ni sam neznam kod mene di su bočni nagibi mora bit dupljak i suho inače smiče traktor i trga doljni red kukuruza tak da ovo u ravnici budem prihranil a ovo u brdu neznam.

dejan.d

Aktivni član
Tu od
28 Pro 2011
Poruka
939
Kad smo kod vrijemena :(sweat)::(sweat)::(sweat):

Meanwhile, dry and hot weather will settle in across Italy and the Balkans, leading to drought conditions, poor crop yields and wildfires.

650x366_05041442_europesummer.jpg

vir
http://www.accuweather.com/en/weath...to-bypass-uk-stormy-france-to-poland/57179674

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Zato se zove kardan i zato ima zglobove da stoji ukoso. Onda je RD pomaknuta na jednu stranu traktora. Od volje vam. Ako vama tako odgovara ni meni ne smeta.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Ma videl sam da kardan zato stoji ravno. Kod mene kardan stoji ukoso i nema nikakvih problema evo več 5 godina a ne izgleda da ih bude barem zbog toga.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh