• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kukuruz 2016

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Zekson

Dobro znana faca
Tu od
26 Srp 2012
Poruka
515
Dado toplink stoji ukoso radi nagiba parcele a i spaneri su otpušteni nisu u fiksnim rupama i tak je tu doslo inače nije tak nego kardan stoji većinom ukoso ovisi kak se traktor nagne a i dok nisam u ravnini pustim brane na zemlju pod blagim zavojem....
Dobro nije tak bregovito kod mene barem meni ali jbg trosi se ipk gorivo i nemam bas neke sitne komadiće uspio sam okrupniti neradim manju oranicu ispod 0.40 ha jedino kaj su kojekakvih oblika heh..
Damipolgar iskreno nemam pojma dobim oko 3000 litri sam do sad dobival iduću bude više jer sam skoru svu zemlju prijavil na poticaj 35 hektara od toga je oko 20 hektara oranica. ja inače dobijem plavi na junad od zadruge pošto oni imaju isto zemlju ali je u najmu pa dobe gorivo onda kooperantima šalju gorivo.

MF 698 t

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2012
Poruka
1,649
Ma fijat je vrijedan traktor,jedino možda utovarivač da si skineš ako ti ne treba,da nemlati bez veze.

Gegic

Član
Tu od
12 Velj 2016
Poruka
226
I kod mene
5ef1eb235d6ebb05c187e404d69a8961.jpg

169c2b593a24abf81921ec208053f150.jpg

Poslano sa mog ZTE Blade L2 koristeći Tapatalk

golman7

Član
Tu od
11 Ruj 2011
Poruka
605
Nije los taj Adengo,vidim da utjece na slak,a i sirak zuti,koji je poniknuo,pratit cu i dalje.Samo Abutilon pustio,on krece,

fric1993

Aktivni član
Tu od
26 Kol 2010
Poruka
1,400
Ja sam poprskao u utorak
3 lista kukuruz i korovi niknuli
Pa ću za par dana vidjeti kak djeluje
Imam abutilona pa se bas neveselim ovome kaj ste napisali da je abutilon propustio
A jedan dio sam lumaxom poprskao isto kao i ova druga kukuruza sam kaj je prekjučer rominjalo dok sam sprical valda bude dobro djeloval

golman7

Član
Tu od
11 Ruj 2011
Poruka
605
Ako je izasao Abutilon,unistit ce ga,samo propusti onog sto kasnije nikne.Al on tak cijelu godinu nice,ja spricao,prije nicanja kuruze i trave.

jandric200

Član
Tu od
9 Velj 2011
Poruka
593
Posijao kukuruze malo pliće i sad poslije ovih kiša vidim da ima koji nisu zatrpani sa zemljom , valjda kiša nabila zemlju pa ostali vani.
Dali će se ukorijeniti ako nisu u zemlji.:icon_scratch:

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,244
Po mojem iskustvu nece..
Svaki kojega zemlja ne zatrpa, npr na uvratinama, dok se okrece pa ga kotac od traktora nazad iskopa, ne pusti klicu nikad..

fric1993

Aktivni član
Tu od
26 Kol 2010
Poruka
1,400
Ako je izasao Abutilon,unistit ce ga,samo propusti onog sto kasnije nikne.Al on tak cijelu godinu nice,ja spricao,prije nicanja kuruze i trave.

Zato sam i prskal kad je niknuo korov a da je jako mali
U mojem kraju ove godine trava po kukuruzima kao da si ju posijal gusta
Matija case pa ti kao da si na drugoj planeti prekrasan kukuruz

Mario1993

Aktivni član
Tu od
24 Velj 2015
Poruka
257
Evo i kod mene Adengo na Krabasu sijan 11.4. Špricano tjedan dana poslije sjetve 300l/ha.

Prilozi

• IMG_20160513_191915.jpg
    IMG_20160513_191915.jpg
    49.9 KB · Pregleda: 182
  • IMG_20160513_191926.jpg
    IMG_20160513_191926.jpg
    58.3 KB · Pregleda: 177

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,002
Ja mislio danas u špricanje,ali kiša me zeznula,sve mi se čini da ću adengo vratiti a uzeti nešto nakon 3 lista..a zasada se trava nekako stidljivo drži,što zapravo i nije loše!

mimi504

Član
Tu od
16 Ožu 2015
Poruka
56
Primjetio sam da kukuruz koji je nikao nešto u razini zemlje ga presječe...koje to mogle životinje radit i kako spriječit?

imbro

Član
Tu od
1 Srp 2010
Poruka
448
Meni se to događalo pred tri godine.Bile su sovice( sivi dlakavi crvi).Izlaze u sumrak iz zemlje i tad se i špricaju.Ne sječam se točno s čim sam ih polijao ,mislim da je bio fastac.

did ivo

Dobro znana faca
Tu od
30 Pro 2010
Poruka
1,746
Sovica pozemljuša, sreća i radost svakog uzgajivača kukuruza. Karate Zeon, Fastac, Dursban.

ZvonimirKWS

Član
Tu od
19 Srp 2013
Poruka
173
Pozdrav,
Već sam planirao ovih dana upozoriti vas ovdje na pojavu sovice pozemljuša jer ih nalazim gotovo na svim djelovima Zapadne Hrvatske. Negdje ih ima više, negdje manje ali na svim parcelama koje sam obilazio zadnjih tjedan dana pronašao sam ih po nekoliko.
Štetnik je gusjenica koju mozete pronaći u rupici pored odgrižene biljke. Gusjenica je boje zemlje ili tamnija kako ide starija, dužine 2-5 cm i smota se u krug kad ju iskopate. Odgriza mladu biljku kukuruza pri korijenu i povlači je u rupu gdje se skriva.
Sovica na površinu izlazi u sumrak i preko noći i to je vrijeme kada trebate prskati nekim kontaktnim insekticidom.
Znam da je blato i nemože se u polje ali probajte prskati čim prije jer ovaj štetnik može prouzročiti jako velike štete smanjenjem sklopa ili čak u jačim invazijama golobrst.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh