• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kukuruz 2016

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,863
I kod mene ima moljca. Nisam vidio kukuruz koji ga nema ove godine. Čak i tamo gdje sam imao žito prošle godine.

Gegic

Član
Tu od
12 Velj 2016
Poruka
226
Takoder i kod mene ima moljca a i od susjeda,posvuda ih ima

Poslano sa mog ZTE Blade L2 koristeći Tapatalk

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Kod mene je loš kukuruz, prije je bilo hladno i previše kiše, djelomično je i plivao a sad je polako počelo biti suho.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,582
Kontrola od svinja

451e240ae77b3e37dafaa2a86137a9e7.jpg

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,582
Veceras malu vatru napravili od sirovih drva, sutra moram radio odnjet pa okacit na drvo. Najgore sto ne stignem, iduci tjedan se moram baciti u gume i petarde. Nadam se da ce i kakve kise biti. Nebi mu skodilo.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,863
Moji lovci ove godine odlučili podjeliti čuvare jer koliko sam čuo nitko im više neda policu osiguranja. Pa buno vidjeli gdje če napasti. Nema šanse da sve ogradim. Trebam ral šume za kolce i dobar dio zarade za izolatore, žicu, benzin, strunu itd. :p:

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,303
Moji lovci ove godine odlučili podjeliti čuvare jer koliko sam čuo nitko im više neda policu osiguranja. Pa buno vidjeli gdje če napasti. Nema šanse da sve ogradim. Trebam ral šume za kolce i dobar dio zarade za izolatore, žicu, benzin, strunu itd. :p:
I kod mene su podijelili samo odabranima.. Nama većini kifla

did ivo

Dobro znana faca
Tu od
30 Pro 2010
Poruka
1,746
Moljac je posljedica zapuštanja zemlje. Prezimljuje u kukuruzovini, a razmnožava u mladom kukuruzu. Može dnevno preletiti i nekoliko kilometara tako da se na njih može samo preventivno djelovati, uništavanjem sve kukuruzovine na vrijeme. Ista je stvar sa divljim svinjama koje se šire na neobrađene površine.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,863
MilanZetor ja sam jedan od tih zbog kojih če i djeliti čuvare jer ako ove godine bude štete kao lani biče grdo lovcima.
did ivo kako to misliš zapuštanja zemlje ?
Jedino da idem sa bakljom po selu i da palim u jesen neizorana polja.

did ivo

Dobro znana faca
Tu od
30 Pro 2010
Poruka
1,746
Zapuštanje zemlje ti je ono kada netko ima parcelu uz tvoju ili dalje pa na njoj za tri godine šikara, a za moljca su ti super oni koji poberu kukuruz pa kukuruzovina još tri godine stoji na parceli. Ili možda kod tebe nema takvih pojava?

Fendt939

Iskusan lik
Tu od
26 Stu 2014
Poruka
1,376
Evo jučer je led dograbio kukuruz, neke je skroz iscupao a druge samo stuko. Sta ce bit ko zna.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,863
Vas u Slavoniji ove godine baš krenulo.
Znam šta je zapuštanje zemlje ali ne možeš nikog natjerati da radi nešto što ti ili ja mislimo da je ispravno. To znaš i sam. Ima toga kod mene koliko očeš. Jedino da im sam izorem.

Fendt939

Iskusan lik
Tu od
26 Stu 2014
Poruka
1,376
Pokraj Požege, selo kraj Jakšića. Krovovi su svi počupani, stabla sva porušena. Krastavci su nam stradali opasno i pitanje je dali hoćemo išta više obrati. A tek su krenuli sa plodom.

niho

Član
Tu od
25 Tra 2011
Poruka
255
Jedno pitanje za iskusne: skinuo sam pšenicu jucer i planiram posijati kukuruz, zemljište je jedno 0.2 hektara. Kukuruz bi davao bikovima ili isjekao u silažu. Da li je kasno da to uradim. Sorta kukuruza je BC 408 ali iz hambara je, ne kupuje mi se sjeme.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh