• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kukuruz 2016

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ipak nije polego 596, izgledalo je gadno za vrijeme kiše i vjetra, dosta ga je nagnulo i ima malo potrganih stabiljka, ali nije ništa strašno, bude se posilirao kad dođe vrijeme za to.

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,457
Ekološki Bc 344

42ffaf2807d875b713bf99fe1bc03afa.jpg

13e60cb21d9d2dd4ce14b70f09cf9283.jpg

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
Šima..jel se ti to zezaš, ili je to sijano postrno. Moj je u fazi kuhanja i pečenja, i mogu reći sve 5, za BC 344, a i za 577, kojeg imam na parceli istok zapad, bez zaštite od drugih parcela jer je pored pruga i nijedna stabljika nije polegnuta, a u mojoj okolini ima jako puno polegnutih kukuruza, jer je u zadnjem nevremenu došao neki sjeverni vjetar, i koliko mi se čini najviše su stradali Pioneeri.

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,457
Postrna, bez trunke gnojiva i bez prskanja. Ali u dvije godine je naveženo dosta stajskoga, zato je bez umjetnoga, a za prskanje mi je prerasao, došle kiše i nisam mogao, prošao sam kultivatorom, ako bude potrebe proći ću još jednom.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,863
Kod mene 344 za sada isto odličan ali i divljaci ga njuše. Tamo gdje je malo rjeđi za sada se pokazuju 2 klipa.

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,457
Da nije bilo leda bio bi i veći, taman je bio 2 lista i onda ga led obrijao do zemlje, a niknuo je u suhoj zemlji i to dosta brzo, ja se iznenadio.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,586
Ove godine imam dvije sorte BC hibrida na istoj njivi. Malo BC344 (sjeme ostalo od lani) i BC 306.
306 je viša i čvršća stabljika. Na 344 se nešto stabljika posavijalo pod teretom graha, a 306 uspješno odolijeva težini. Na 306 su se za sad zametnuli nešto ljepši klipovi (čak do 3 gdje je rijetka), iako je sorta malo kasnija od 344. No treba pričekati listopad, onda bu se znalo više.

dejan.d

Aktivni član
Tu od
28 Pro 2011
Poruka
939
ima ove godine svega i svačeg. KWS krabas na jednoj parceli izgorel do klipa.:icon_scratch:

borna92v

Član
Tu od
23 Sij 2013
Poruka
648
Kak misliš izgorel? Kaj od suše?

Kod mene ima svega, bc pajdaš, 2,5 hektara dekalba(neznam imena na pamet), i naravno kws krabas kojeg ima najviše... sve su kuruze vrhunske al nekak mi se čini da kws krabas odudara od svih, puno jača i čvršča stabljika a na mjestu di je rjeđi tu ima i po tri klipa, nemam vremena da poslikam ali kak za sad izgleda moglo bi biti dobro...

borna92v

Član
Tu od
23 Sij 2013
Poruka
648
pa kolko ja znam da se to ne preporucuje, iako mi je ove godine na kultivatoru iskocila cijev i ral i pol mi je padala urea u srce kuruze, kad sam skuzil nije mi bilo svejedno ali se nista nije dogodilo ali bas nista

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Pitam jer bi mi to bila najjednostavnije za prihranu kukuruza, da me trebam kupovat kultivator i poslje sa drapaćom samo preletil da malo zagrne gnojivo.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
A da staviš one četiri cijevi na rasipač? Tak imam ja,preciznije je i sigurnije nego bacati širom.

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Ja ti imam neki prastari razbacivać, dok je još Isus hodal po zemlji, nemam tu opciju. Ima prijatelj takav od megametala, problem je kaj ne možeš kombinirat kan, urea i treba dobro pazit vreme vani jer voli štopat ako je prejako sunce ili vlaga u zraku. Probal sam jedne godine pa sam dobil takav dojam.

branko64

Član
Tu od
2 Sij 2010
Poruka
209
Pozdrav dečki,i da vam potvrdim da rasipačem ide jako dobro.
Isprobano ove godine prvi put i ispalo jako dobro ,JEDINO kukuruz ne smije biti prevelik i
mora biti suh i drugo najbolji za to je KAN a ne UREJA
UREA najbolje prije sjetvospremača

borna92v

Član
Tu od
23 Sij 2013
Poruka
648
Zakaj ne urea? kaj fali? Ja sam ove godine dal ureu jer je bila samo malo skuplja od kana al sam isel sa duplo manjom dozom... kukuruz ko grom za sad...

branko64

Član
Tu od
2 Sij 2010
Poruka
209
Može UREA-ja rađe bacim KAN jer koliko ja znam ,nek me gos.agronomi isprave,urea djeluje kasnije od kana i onda zavisi kakva je jesen možda vlažna kukuruz kasnije zori i ima više vlage.A čuj radi svatko kako hoće,zavisi od zemlje i vremena-ureja zadržava vlagu i više tjera na bujnost a manje na plod.Možda nisam u pravu ,nek me netko ispravi.Barem sam ja tako primjetio jer znam iz iskustva i KAN mi se više dopada,urea je možda bolja folijarno ali to jš nisam isprobo.Svaki komentar prihvaćam.
pozdrav

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
Citiram post od kolege s Srpskog foruma, oni već sad dobivaju ponude za ovogodišnji kukuruz, naravno na bazi 14% vlage, što u našim kunama iznosi 90 lipa odmah lova na sunce ili 95 lipa kad ga predaju. Ovi naši lovci u mutnom "otkupljivaći" još broje zaradu od pšenice i spremaju nove prevare kad počne kukuruz. (Ponudjeno 15.1 din sa pdv.Pare odmah a robu kad predam.Predajem tamo gde i uvek.Garancije za mene ne treba.
Ponudjeno 15.7 din sa pdv pare kad predam robu.
Ukoliko cena bude veca nema promene kao i ukoliko bude manja.)

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh