• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kukuruz 2016

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
Sasvim suprotno, iz kultivatora brže curi Kan nego Urea, i nema nikakvog štopanja.

Prilozi

• WP_20160525_001.jpg
    WP_20160525_001.jpg
    44.9 KB · Pregleda: 138

razor604

Član
Tu od
19 Lip 2014
Poruka
95
Mi uvijek prihranjujemo ureom nikad se ne stopa, samo mora biti sama bez mjesanja drugim gnojivom i obavezno poklopci na kultivatoru

teranova

Član
Tu od
29 Sij 2013
Poruka
47
Decki hvala na odgovorima ,ali me zanima jos nesto.Koliko kg bacate da po hektru da bi imala ucinka ,i koliko blizu bacate od reda kukuruza ?hvala

razor604

Član
Tu od
19 Lip 2014
Poruka
95
Ulagaci na kultivatoru idu nekih 7 cm sa svake strane reda, a bacam ja osobno 180 kg na ha

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
Ja sam danas nešto iskultivirao i prihranio Kanom, jer je u slaboj formi, ispržio ga mraz, pa niske temperature, kiša. Lumax je odlično uradio posao.
-
Danas 6 dana nakon kultivacije i prihrane.

Prilozi

• WP_20160526_009.jpg
    WP_20160526_009.jpg
    80.8 KB · Pregleda: 248

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Sasvim suprotno, iz kultivatora brže curi Kan nego Urea, i nema nikakvog štopanja.

Dali taj kultivator ima drugačiji sistem izbacivanja gnojiva od OLT sijačice,ili običnog rasipača? Jer u sijačici i rasipaču većina Uree padne na dno uslijed miješanja i prva iscuri.

terminator99

Aktivni član
Tu od
18 Ruj 2011
Poruka
284
Evo i moj kukuruz, y12, jedno od rijetih polja koje je cisto.. rano je sijano i vecinu je prebio drac jer je kukuruz samo stajao.. prskano je lumaksom i sve moram popravljat. sljedeci tjedan kultivacija 250 kg/ha kana :)

20160526_164713.jpg

20160526_164724.jpg

Ranko

Dobro znana faca
Tu od
28 Lip 2008
Poruka
1,240
Jel prska neko s kombinacijom Siran+AgroDimark, kakvi su utisci? Prijatelj agronom mi danas preporucio tu kombinaciju jer je jeftina , kosta samo 25E/h
Mi smo za neka dva hektra kupili tu kombinaciju, tu nam je probilo i ima svega, na ostalim njivama je uredu, isli smo po sjetvi Mont + Terbis.
Pa cemo vidjeti kako ce se pokazati

Samo što Urea prije iscuri kego KAN,i rastopi ga pa se štopa...

Covjek je pitao za ureu, a ne da mjesa sa kanom, sama ide dobro, mi jedan dio idemo kanom, a jedan ureom
A mjesanje je mucan posao jer se urea u kontaktu sa kanom pocne topiti i sitnija je i laganija pa sto kazes brze ide

Ranko

Dobro znana faca
Tu od
28 Lip 2008
Poruka
1,240
Njihov kan je dobar, bacao sam na travu i bude bas dobro i brzo se rastapa, dok Kutinskom treba vise, a Lukavackom hi ha
Kod nas nisam vidio da neko drzi njihovu ureu, iskreno nisam ni pitao ali nisam ni vidio

matijavz

Član
Tu od
13 Pro 2015
Poruka
235
yara vera je njihova urea...ja ju koristio presjetveno ove godine i stvarno je milina za radit sa njim jer ju rastepac ljepse baca a sad jel kaj bolja od kutine to ne mogu reci.

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Ja danas posijao zadnja 2ha ove god...od hibrida dkc 4555 i pioneer p9241.
Vidjet ćemo kako će se situacija odvijati sa nicanjem i da li će stići mjesec dana ranije posijani kukuruz sa ostalih parcela!

did ivo

Dobro znana faca
Tu od
30 Pro 2010
Poruka
1,746
Zanima me da li ste primjetili da DeKalb ne napadaju ptice. Imam DKC 4608 koji nije tretiran Mesurolom. Koliko sam vidio ne napadaju ga vrane i fazani dok mina jednom komadu KWS pomalo vade fazani.

dejan.d

Aktivni član
Tu od
28 Pro 2011
Poruka
939
Imam dkc i tretiran ali ne vjerujem da drži do sad.
Yara kan se slabo topi koristil sam ga u žitima. Kod nas ga više nema na lageru.
imaju kutinski i kan Gikil Lukovac.

Ranko

Dobro znana faca
Tu od
28 Lip 2008
Poruka
1,240
Kod mene poslije prve kisice ga uopste nema, cak gdje mi se prosulo na hrpu vjedva da se pozna gdje je bila hrpa, sve se otopi
A eno Lukavackog jos se pozna, a bilo je kise i kise

did ivo

Dobro znana faca
Tu od
30 Pro 2010
Poruka
1,746
To ako ostaje hrpica nakon kiše znači da ima dosta krupnog mineralnog punila, odnosno pijeska, jer npr. kod KAN koji ima 27% N i još oni neki dodaci, ima oko 70% punila, zavisi koje krupnoće.

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Punilo je dolomit,sitno mljeveni kamen(granulacija kao cement),koji se miješa sa amonijevim nitratom kako bi se održavala stalna koncentracija dušika(27%)

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,902
Ja znam ako negdje zastanem da otvorim rasipac s kutinskim kan-om u zitu, na tom mjestu kroz dva dana bude 50% vislje :D:
Danas smo pokusali kultivirat, ali samo klize po zemlji. Vec je zabetoniralo.

rudamaca

Aktivni član
Tu od
6 Ruj 2007
Poruka
501
Punilo je dolomit,sitno mljeveni kamen(granulacija kao cement),koji se miješa sa amonijevim nitratom kako bi se održavala stalna koncentracija dušika(27%)

I da zakomplicira izradu domaće pirotehnike.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh