3 je plava, 4 crvena, 2 je žuta...Evo prskalice ima triplex dizne, samo ih rotiram kada koju hoću. Inače prskam fergom druga brza na hiljadu obrtaja. Dizne idem 3-žute ako idem preko lista, a ako je zemljišno idem 4-plave dizne i veća količina vode..
Ја sebi pritisak nariktam na 2-2,5 bara ako hoću manje vode da baca, a obrtaje ostavim na 1000Ja u prvoj spricam..jedino onda jos manje dizne staviti...jer u prvoj na nekih 800-1000okretaja bude pritisak 4 bara i sa trojkom trosi dosta vode...
Hvala na ispravci3 je plava, 4 crvena, 2 je žuta...
Druga koji traktor?pa ovisi kakvu špricu i dizne ima čovjek...ja sa svojom kžk i trojka dizne nema šanse da sa 210l pošpricam hektar...jedino da se u drugoj vozim
Ja stalno idem sa lumaxom... Vecinom rotiram kuruza-ječam, i nema problema nikakvih, ječam uvijek bude super. I kukuruz uvjek bude čist, nisam primjetio da su korovi razvili neku otpronost. Sa sirkom nemam problema zato što ga svake druge godine spalim totalom po strnjaku pa je dosta čisto što se sirka tiče, poslije lumaxa nemam korekciie većinom (idem lumaxom prije nicanja). Jedan komad imam samo gdje skoro svake godine moram u korekciju zbog slaka, njega lumax ne rješava. Ovo je kod mene slučaj, možda neko ima drugaciju zemlju pa vrijede neka druga pravila.Kako ste zadovoljni sa lumaxom?
Da li isa njim kao sa adengom postoji neka preporuka,ako bi se sljedeće godine sijao ječam?