• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kukuruz 2022

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
To sam upravo izguglao
Treba mi mala količina,koja sredstva na osnovi dicambe imaju manja pakovanja?
Šta bi od ovga bilo najbolje uzeti,a da imaju manje pakovanje?

Posljednje uređivanje:

avialias

Aktivni član
Tu od
10 Ožu 2011
Poruka
540
Dikamba je u KOLO480 ali i u preparatu Nikita s tim da u Nikita imajo jos dva aktivna preparata...

Ja sam prskalica s kolo480 6dcl / ha I okvasivac pentakal 1dcl/100l vode. slak se sokrenuo naopacke...I pozutio

Jasmin93

Član
Tu od
5 Ruj 2021
Poruka
80
Motikan je dikamba, kod mene spržio slak. Možeš i deharbanom samo bi ti preporučio manju dozu pošto je kukuruz već veći... Ja sam u petom listu išao sa 2/3 doze deherbana i slak je krenuo venut, dobio žutu boju.

Nego ja imam drugi problem, na jednom komadu mi kuruza nikako ne napreduje, već je 5 listova a neka je patuljasta skroz, kao da stoji u mjestu. Drugi komadi u blizini sijani na isti dan, ista zemlja, isti hibrid, jednaka gnojidba i špricanje su vec za kultivirat. Jel moguće da je zakržljala kuruza zato što sam lani po strnjaku malo više totala stavio nego šta treba, krenula bila neka divlja kupina pa sam početkom devetog mjeseca ponovio špricanje sa još cca pola doze. Nadam se da će se poslije ove kiše dići malo, možda samo fali vlage.

cvajko997

Iskusan lik
Tu od
29 Tra 2020
Poruka
751
Pisalo se o zatvaranju brazde, ljudi dragi, toliko iskustva i godina imate, poljoprivreda je lutrija. Niti jedna godina nije ista i ne može se svake godine raditi po navici. Bilo bi veoma ne promišljeno ić u zatvaranje ako je palo 50 litara kiše u jednom danu. Isto tako poljoprivreda ne prašta i ne pita jer se sjetveni rokovi moraju ispoštovat. Prskanja, kultiviranja, zaštita općenito, prihrana. I opet ovisis o onome plavom iznad polja jel bude il ne bude na polju. Svake godine prilagodba i prilagodba i prilagodba.

avialias

Aktivni član
Tu od
10 Ožu 2011
Poruka
540
Uzgajamo zive biljke a ne mramor, pa je prilagodba jedino i prvo sto se radi s strojevima koji ubrzavaju radne procese i aktivnosti.
Mozda da predemo na uzgoj gljiva u hermeticki zatvorenim stajama posto ce sve biti prazne i onda ovisis o tome jel ima struje a ne o plavom nebu... :)

Posljednje uređivanje od moderatora:

cvajko997

Iskusan lik
Tu od
29 Tra 2020
Poruka
751
Ma da, neka, imaš pravo, samo po navici lagano, obavezno datume u kalendar upisat, samo pazit da nije nedjelja i bit će savršeno. :)

antolo46

Aktivni član
Tu od
23 Srp 2014
Poruka
316
Kupljen elumis peak i Nikita za probu jer je jeftinija oko 150 kn po/ ha. Prskano poslije sjetve sa lumaxom 4 litre ha. Nije bilo dobre kise od sjetve i nije odradio. Ovo je prva godina da moram radit korekciju. Cim ce se moci u njivu ponovno prskanje

20220531_200642.jpg 20220531_200631.jpg

Posljednje uređivanje od moderatora:

did ivo

Dobro znana faca
Tu od
30 Pro 2010
Poruka
1,746
Nije to tako zatravljeno. Kada bi se kultiviralo i kukuruz će za desetak dana zatvoriti redove i trava staje sa rastom.

markach

Iskusan lik
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,894
Evo od mene malo, ima svašta po poljima ....ali i čiste njive..
Kombinacija s kojom odrađujem je
Calaris 1,2-1,5l +Nicogan0,6-0,9l +Dikamba0,15-0,2l +Inex /hektar

Prilozi

• 20220526_115422.jpg
    20220526_115422.jpg
    60.6 KB · Pregleda: 58
  • 20220526_114555.jpg
    20220526_114555.jpg
    58.6 KB · Pregleda: 58
  • 20220526_121254.jpg
    20220526_121254.jpg
    57.7 KB · Pregleda: 58

mikiai

Aktivni član
Tu od
21 Tra 2014
Poruka
153
Dali je tko probao umjesto kana u kultivaciji, ići više puta u prihranu preko lista, u okolici nema nigdje kana za kupiti

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Evo od mene malo, ima svašta po poljima ....ali i čiste njive..

S koliko listova kukuruza prskaš? Kad poniknu svi korovi? Kombinacija izgleda top..

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Ja radim slično. Isto Calaris + Nicogan. Ako ima korova prije nicanja onda idem samo sa Calrisom a kasnije Nicogan. Ako ne, onda čekam 3 lista pa Calaris 1,5 l/ha + 0,5 l/ha Nicogan + korekcija sa 0,5 l/ha Nicogan (+dikamba ako treba u korekciji)

markach

Iskusan lik
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,894
Dali je tko probao umjesto kana u kultivaciji, ići više puta u prihranu preko lista, u okolici nema nigdje kana za kupiti
Probaj sa Nitro N, ili bilo što sa sporoodpuštajućem (stabilnim) dušikom.
S koliko listova kukuruza prskaš? Kad poniknu svi korovi? Kombinacija izgleda top..
Uvijek prema korovima gledam pa tako i otprilike doziram i tempiram trenutak prskanja. Kukuruz je u obično 4 ili više listova.

@Tommy pa koliko imaš kukuruza da ideš dvaput ,ali je tako najbolje i ekonomski pa i s ekološke strane u neku ruku. Ciljano suzbijanje.
Lumax u gore spomenutoj kombinaciji isto je odradio kad je trebao, pojavom Calaris-a je još bolje sve to.

Posljednje uređivanje:

Imt 542 De lux

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2010
Poruka
1,166
Trebao bi Ici svakih 7 dana prskalicom,ali to je malo čistog dušika u tim folijarnim gnojivima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh