• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kukuruz 2022

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

mladenko

Iskusan lik
Tu od
27 Sij 2011
Poruka
1,308
Malo je pozutio, usporilo ga, nakon kultivacije kukuruz je zatvorio redove i nije bilo problema. Ocito sam ga rasirio kada je sad na 90% parcele. A sad s cim to pospricati?

Hass

Aktivni član
Tu od
1 Srp 2019
Poruka
668
Prvo prskanje sirka i nakon 2 tjedna kultivacija i to je to

mikiai

Aktivni član
Tu od
21 Tra 2014
Poruka
153
A s cim spricati? meni je jedna njiva u potpunosti u sirku, nikad ga nije bilo toliko. Spricao sam s adengo i izostala kisa i tak tak odradio. Prosle godine je zaustavio sirak i u kultivaciji sam ga zatamanio.
Talisman, motivell

mladenko

Iskusan lik
Tu od
27 Sij 2011
Poruka
1,308
Prvo prskanje sirka i nakon 2 tjedna kultivacija i to je to
Jbg, vec sam kultivirao, ali tak tak, ostalo ga dosta... nisam stigo obilaziti njivu a stari me uvjeravo da je malo sirka...a ono cjela njiva, ja ga onda pitam kaj puno ako to malo? On meni kaj ti znas, to bude dobro....:)

Mario1993

Aktivni član
Tu od
24 Velj 2015
Poruka
257
Kod mene je isto tako nakon adenga buknuo, pa sam ga ručno morao s motivelom. Vidit ćemo hoće li uspjeti.

Prilozi

• IMG_20220601_171342.jpg
    IMG_20220601_171342.jpg
    95.9 KB · Pregleda: 42

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Može se njega spaliti i u toj fazi ali šteta je već napravljena.

did ivo

Dobro znana faca
Tu od
30 Pro 2010
Poruka
1,746
Na jednom komadu mi se pojavio na par mjesta nije djelovao adengo niti ga je kultivator posjekao nego sam motikom. A u zemlji rizome debele i duge kao krastavci.

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
2,911
Može se njega spaliti i u toj fazi ali šteta je već napravljena.
Naravno da je on već uzel dio uroda,ali ja bi ipak pošprical i u toj fazi, jer iduće godine bude to džungla

mladenko

Iskusan lik
Tu od
27 Sij 2011
Poruka
1,308
Kod mene je malo rijedi ali je visok, neki 40 cm... budem probao sa talismanom a onda tritikal ili jecam na jesen pa total...

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
Ovo bi bilo puno
View attachment 50515
I još veli frajer,ma budem ga ja iskultiviral
To nije rizomski sirak..već iz sjemena..bez problema ga uništi Motiwel ili Laudis..rizomski..ništa..samo ga uspori u rastu..Jedino..veeelika doza Totala..ili Focus Ultra u pojedinom sortama kukuruza ili soji i suncokretu..tj..strništu..

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
Kod mene je isto tako nakon adenga buknuo, pa sam ga ručno morao s motivelom. Vidit ćemo hoće li uspjeti.
Samo ga zaustaviti, spržiti nadzemni,,ali podzemni dio ništa..

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,489
Kakva je to urea?
Neznam u krumpir i proljetnom ječmu se pokazala ok.
Vjerojatno ovdje na forumu ima kompetentnih od mene da pričaju o proizvodu,ja samo mogu reći iz iskustva da je vrhunski odradilo svoje,i prilikom bacanja već se na rukama topi.

Jel to H545 u pozadini?
Da vrhunski profesionalni stroj,zato i ne sudjelujem u temi o njima jer me još ovih desetak godina nije iznervirala.

• Like
Reactions: ZJ

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Kod nas vjetar svaki dan, nema šanse folijarnu prihranu odradit.
Bilo je u planu dva puta proći folijarno, ako uspijemo jednom bit će super.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh